عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی كردستان:

قرنطینه خانگی بیماران سرطانی برای جلوگیری از مبتلا شدن به كرونا ویروس الزامی است

قرنطینه خانگی بیماران سرطانی برای جلوگیری از مبتلا شدن به كرونا ویروس الزامی است به گزارش ال مور كردستان فوق تخصص خون و انكولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی كردستان اظهار داشت: بیماران سرطانی به علت ضعف سیستم ایمنی باید به صورت كامل دستورات بهداشتی و قرنطینه را رعایت نمایند.


بایزید قادری امروز(14 فروردین) در گفتگو با ایسنا، با اشاره به ریسك بالای كرونا ویروس در بیماران سرطانی، اظهار نمود: بر طبق آمارهای ثبت شده، ریسك بیماری كرونا، در بیماران خاص و سرطانی از سایر افراد بیشتر است.
وی با تشریح نحوه رجوع گروه های مختلف بیماران سرطانی به پزشك برای پیگیری روند درمان، اضافه كرد: برای چهار دسته از بیماران سرطانی سفارش های جداگانه ای وجود دارد به صورتی كه دسته اول شامل بیمارانی است كه دوره شیمی درمانی را در سال های قبل سپری كرده و هم اكنون علاج یافته تلقی می شوند و صرفا برای انجام معاینه دوره ای رجوع می كنند.
فوق تخصص خون و انكولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی كردستان، در ادامه ذكر كرد: این افراد با عنایت به بحران كرونا، می توانند جهت معاینه دوره ای با تاخیر به پزشك رجوع كنند چونكه باآنكه این افراد بهبود یافته هستند اما در مقایسه با افراد سالم جامعه امكان دارد درجاتی از ضعف سیستم ایمنی را داشته باشند، ازاین رو باید به صورت كامل دستورات بهداشتی و قرنطینه را رعایت نمایند.
قادری بیان نمود: دسته دوم، بیمارانی هستند كه قبلا شیمی درمانی شده و هم اكنون تحت درمان با داروهای خوراكی و یا هورمون درمانی قرار دارند، برای مثال بیماران سرطان سینه كه قبلا شیمی درمانی شده و الان داروهای هورمون درمانی مانند تاموكسیفن را مصرف می كنند احتیاج به رجوع مكرر و معاینه دوره ای نداشته و طبق دستور قبلی هورمون درمانی را ادامه و اصول بهداشتی را با تاكید بر خانه ماندن، كاملا رعایت نمایند.
وی عنوان كرد: گروه سوم بیمارانی هستند كه به تازگی تشخیص داده شده اند، همچون سرطان حاد خون و یا لنفوم بوركیت كه تومور بسیار مهاجم و پیش رونده بوده و به هیچ وجه امكان به تاخیر انداختن شیمی درمانی حتی در شرایط بحرانی كنونی وجود نداشته و باید ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تشخیص شیمی درمانی را آغاز كرد.
فوق تخصص خون و انكولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی كردستان، اظهار داشت: بیمارانی كه تحت جراحی سرطان قرار گرفته اند همچون سرطان سینه و معده كه به تازگی جراحی شده اند، سه تا چهار هفته می توان شیمی درمانی را به تاخیر انداخت و مشكلی برای بیمار ایجاد نخواهد شد.
قادری اضافه كرد: گروه چهارم بیماران سرطانی متاستاتیك هستند كه شیمی درمانی در آنان نقش پالیاتیو(كمكی) دارد همچون بیمارانی با متاستاز كبد و ارگان های متعدد، در این دسته از بیماران كه متاسفانه اكثرا علاج ناپذیر بوده و شیمی درمانی نقش كمكی دارد، می توان از داروهای شیمی درمانی خوراكی و یا شیمی درمانی با دُز كمتر استفاده و یا در مواردی كه وضعیت بیمار مساعد نیست شیمی درمانی را به تاخیر انداخته و صرفا از مسكن و اقدامات حمایتی بهره گرفت.
فوق تخصص خون و انكولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی كردستان، تصریح كرد: با عنایت به این كه بیمارانی كه هم اكنون تحت شیمی درمانی هستند ضعف شدید سیستم ایمنی دارند باید در منزل به صورت كامل قرنطینه و حتی در اتاقی با تهویه مناسب ایزوله شده و تماس با افراد خانواده محدود و به جز با هدف درمانی از منزل خارج نشوند.
قادری با اشاره به رژیم غذایی بیماران سرطانی در این روزهای كرونایی، خاطرنشان كرد: غذاهای گرم، سبزیجات پخته، میوه های سالم و پوست دار و شسته شده را مصرف و آجیل و تنقلات را از برنامه غذایی خود حذف نمایند.
وی به بیماران سرطانی سفارش كرد از رفت و آمدهای غیر ضروری، تجمع و تماس با سایر افراد پرهیز كرده و دست ها را مكرر شسته و در صورت خروج از منزل حتما از ماسك مناسب استفاده كنند.
فوق تخصص خون و انكولوژی دانشگاه به خانواده های بیماران هم سفارش كرد: با عنایت به ضعف سیستم ایمنی بیماران، خانواده های آنان هم باید مراعات حال آنان را كرده و بیشتر در خانه بمانند.



1399/01/14
14:11:15
5.0 / 5
2972
تگهای خبر: ایمنی , جامعه , درمان , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس