جزئیات تشكیل شورایعالی توسعه روستایی و عشایر كشور

جزئیات تشكیل شورایعالی توسعه روستایی و عشایر كشور ال مور: معاون توسعه روستایی و مناطق محروم كشور جزئیات تشكیل شورایعالی توسعه روستایی و عشایر كشور را شرح داد.


به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، محمد امید در نشست خبری امروز دوشنبه در تشریح شورایعالی توسعه روستایی و عشایر اظهار داشت: مصوب شدن شورایعالی توسعه روستایی و عشایر در اسفند ماه سال قبل در شورای اداری و استخدامی كشور تصویب و هفته گذشته توسط رئیس جمهور ابلاغ گردید. این شورا با هدف انجام سیاست گذاری، انسجام بخشی و هماهنگی فعالیتهای كه در حوزه روستایی انجام می شود تشكیل شده است؛ در حقیقت یكی از كارهایی كه در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور باید با لزوم و به شكلی سریع روی آن كار می شد تشكیل شورا بود. ما بعنوان معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور باید در تصمیم گیری ها، سیاست گذاری، ها و فعالیت ها در روستا هماهنگی و انسجام بخشی را ایجاد نماییم كه بدین سان با تشكیل این شورا فعالیتهای كه در جامعه روستایی و عشایری انجام می شود با هماهنگی این شورا خواهد بود.
وی افزود: كلیه فعالیت ها در حوزه روستایی و عشایری برای پیگیری و همینطور توسعه خدمات در چارچوب شورایعالی صورت خواهد گرفت و اقداماتی همچون توسعه زیر ساخت ها، آموزش، راه اندازی راه های روستایی و فعالیتهای عمرانی درون روستاها با هماهنگی این شورا انجام می شود.
وی در تشریح اعضای شورایعالی توسعه روستایی و عشایر اظهار داشت: كلیه دستگاه هایی كه در حوزه روستاها كار می كنند زیر مجموعه این شورا و عضو آن هستند. همینطور موسسات مردم نهاد فعال در حوزه روستاها هم در قالب همین شورا قرار می گیرند.
وی افزود: این شورا به ریاست معاون اول رئیس جمهور دبیری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور و عضویت ۱۱ وزیر تشكیل شده است. همینطور از سازمان برنامه و بودجه در این شورا حضور دارند و ۵ عضو هم از مجموعه ارگان ها و سازمان های حاكمیتی هستند، ۴ نفر از سمن ها و گروه های مردم نهاد هم در این شورا مجموعا ۲۱ عضو آنرا می سازند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم كشور در بخش دیگری از صحبت های خود با تاكید بر این كه تشكیل شورایعالی نقطه عطفی برای توجه به روستاها در این مقطع به حساب می آید اضافه كرد: بطور قطع با تشكیل این شورا اقدامات حوزه روستایی منسجم، هم افزا و قابل كنترل خواهد شد و امیدواریم شاهد روی دادن اتفاقاتی خوب در حوزه روستایی باشیم.
وی افزود: حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان از منابع بانكی و صندوق توسعه به اشتغال روستایی اختصاص پیدا كرده است كه تابحال ۱۲ هزار میلیارد آن جذب شده است. بطور قطع تشكیل شورایعالی توسعه روستایی و عشایر می تواند در تسهیل عرضه این خدمات موثر باشد.
وی تصریح كرد: سهم اشتغال روستایی از سبد اشتغال كشور از ۵ درصد به ۲۵ درصد در سال ۹۸ افزوده شده و برای حدود ۱۵۶ هزار نفر اشتغال قطعی برپایه بیمه به وجود آمده است.
امید در تشریح اقداماتی كه در سطح روستاهای كشور در دولت های یازدهم و دوازدهم انجام شده است اظهار داشت: حدود ۸۵ درصد روستاهای كشور گازدار شدند این در صورتی است كه تا قبل از شروع دولت یازدهم حدود ۴۰ درصد روستاهای كشور گازدار شدند، بدین سان رشد حدود ۱۲۲ درصدی را شاهد بوده ایم و تعداد روستاهای گاز دار از ۱۴ به ۳۰ هزار روستا افزایش یافته است.
وی افزود: در حوزه اینترنت روستایی از ۲۸ درصد به ۸۰ درصد روستاها افزایش داشتیم به شكلی كه امروز یكی از مطالبات جدی روستاها اینترنت روستایی است و از ۱۰ هزار روستا به ۳۱ هزار روستا افزوده شده است.
وی در تشریح آب رسانی به روستاهای كشور هم با تاكید بر این كه حركت پرشتابی انجام شده است اضافه كرد: هر هفته ۳۰ روستا به شبكه آب شرب سالم متصل می شوند و ۱۰ هزار روستا كه شبكه آب رسانی آنها قدیمی بود ترمیم شدند بدین سان بیشتر از ۷۵ درصد روستاها از شبكه آب رسانی بهره مند شدند.
وی افزود: در حوزه برق رسانی روستایی هم هر هفته ۲۵ روستا به شبكه متصل می شوند. هم اكنون روستاهای با جمعیت زیر ۲۰ خانوار را تحت پوشش قرار می دهیم و در مجموع بالای ۹۵ درصد روستاهای كشور به شبكه برق متصل هستند.
وی تصریح كرد: ۲۶ درصد جمعیت كشور در روستاها هستند كه رقمی معادل ۲۱ میلیون نفر روستایی و عشایری را می سازند كه از این میان یك میلیون نفر جمعیت عشایری كشور است. همینطور از ۲۱ میلیون نفر جمعیت روستایی و عشایری ۹۷.۵ درصد در روستاهای بالای ۲۰ خانوار و ۲.۵ درصد در روستاهای با جمیعت زیر ۲۰ خانوار زندگی می كند.
امید در تشریح پوشش خانه بهداشت روستایی با تاكید بر تكمیل شدن این پوشش اظهار داشت: ۱۸ هزار مركز خانه بهداشت در روستاها راه اندازی شده و ۶۰ هزار واحد آموزشی روستایی هم فعال است كه حدودا پوشش كاملی در این عرصه داده شده است. همینطور در طرح مقاوم سازی روستاها كه از ۱۲ سال پیش شروع شده تا كنون ۴۵ درصد روستاهای كشور نوسازی شدند، سیاست خوبی كه اتفاق افتاده و همینطور به پیش می رود. بدون شك در حوادث غیر مترقبه بخشی از تلفات مربوط به واحدهای مسكونی غیر استاندارد بوده كه با اجرای این طرح می توان شاهد كاهش این تلفات در حوادث غیر مترقبه بود.
وی با اشاره به نامگذاری سالجاری به جهش تولید خاطرنشان كرد: در ارتباط با منابع پایدار روستایی مصوبه ای در بودجه سال ۹۹ داریم كه از محل بازپرداخت تسهیلات داده شده بتوانیم تسهیلات جدیدی را پرداخت نماییم البته امیدواریم منابع جدیدی را هم به این حوزه اختصاص دهند تا در سال جهش تولید اقدام موثر تری برای اشتغال روستایی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در راه توسعه روستایی استفاده از ظرفیت خیرین و سازمان های مردم نهاد هم در دستو ركار معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور قرار گرفته است. بحث ارتقای شاخصهای فرهنگی روستایی هم در دستور كار این معاونت قرار دارد.
وی تصریح كرد: شورایعالی توسعه روستایی و عشایری می تواند در كلیه اموری كه در روستاها اتفاق می افتد دخیل باشد. امیدواریم در چارچوب این شورا امكان تأمین منابع مالی برای مقاوم سازی مسكن روستایی ایجاد شود این بطور قطع یكی از اقدامات مهم در سال ۹۹ و از اولین دستور جلسات شورایعالی خواهد بود.
وی در تشریح فعالیتهای حوزه ورزشی در روستاها هم اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید از ۵۶۳ روستایی كه در گذشته دارای سالن ورزشی بودند به ۹۷۳ روستا رسیدیم بدین سان عمده روستاهای بالای ۵۰ خانوار از فضای ورزشی برخوردار شدند.
وی در تشریح اولویت های معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور در سال ۹۹ به تكمیل ساختار مدیریت روستاها اشاره نمود و اضافه كرد: امروز همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت كشور دهیاری مصوب دارند و حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان به روستاهای كشور منابع مالی تزریق شده است و بخش قابل توجهی از عمران و آبادانی روستاها از همین محل بعنوان محل منابع مالی حاصل از عوارض ارزش افزوده تأمین شده است.
وی ادامه داد: در بخش زیر ساخت ها برای سالجاری توجه ویژه ای به توسعه شبكه آب و برق و راه روستایی خواهیم داشت. در بخش عمرانی روستاها همچون سال قبل كار به پیش می رود و در بحث طرح اشتغال پایدار روستایی همچنان اهدای تسهیلات به طرح های پایدار ادامه پیدا می كند. حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان منابع از محل بازپرداخت این تسهیلات در اختیار ما است كه می توانیم تسهیلات جدیدی پرداخت نماییم.
وی به تحقق مهاجرت معكوس در كشور اشاره نمود و اضافه كرد: در دیماه سال قبل حدود ۱۲ استان همچون فارس، البرز و قزوین و... نرخ مهاجرت معكوس بین ۱.۵ تا ۴ درصد را داشتند كه جمعیت از سمت شهرها به سمت روستاها مهاجرت كرده است.
به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، در بخش دیگری از این نشست معراجی معاون برنامه ریزی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه روستایی و عشایری برای مقابله با انتشار كرونا ویروس اظهار داشت: بیماری كووید ۱۹ تبعاتی در كشور به همراه داشت كه روستاها هم تحت تأثیر آن قرار گرفتند ضمن تقدیر از كادر درمانی پروتكل های در حوزه نظام بهداشت تنظیم شد و در حوزه روستایی به همه استان ها ابلاغ گردید. ما در كشور ۳۷ هزار دهیاری داریم كه برای همه آنها پروتكل و وظایفی تنظیم شد.
وی افزود: همینطور با هماهنگی وزارت بهداشت ۱۸ هزار خانه بهداشت موجود در روستاها كه حدود ۳۷ هزار بهورز در آنها مشغول به كار هستند ظرف ۱۰ روز نخست شیوع این بیماری غربالگری در روستاها توسط این خانه های بهداشت انجام شد و ضد عفونی معابرو امكان مورد پیگیری قرار|گرفت.
وی تصریح كرد: ۲۷۱۶ مركز جامع سلامت داریم كه حدود ۴۱۰۰ پزشك در آنها حضور دارند برای مقابله با كرونا ویروس داروهای خدمات اولیه به این مراكز ارسال شد. تجهیزاتی همچون تب سنج و دارو به این مراكز ارسال شد وهمچنان باید كنترل در روستاها ادامه داشته باشد تا از بروز مشكل جلوگیری نماییم.
وی تصریح كرد: در جامعه روستایی تنها دو خانوار مبتلا داشتیم كه یكی از خانوارها بهبود پیدا كرد و دیگری در قرنطینه هستند. كمیته ای به نام كمیته روستایی و عشایری در ستاد ملی مبارزه با كرونا به مسئولیت معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور تشكیل شد تا تصمیمات ستاد درباره روستاها و عشایر به خوبی اجرایی و پیگیری شود؛ البته تسهیلاتی هم پیشبینی شده تا به واحدهایی كه از شیوع این بیماری صدمه دیدند پرداخت گردد. پیشنهادات در حوزه روستایی برای مقابله با این بیماری توسط این كمیته به ستاد ملی مبارزه با كرونا عرضه می شود.




منبع:

1399/02/01
23:58:09
5.0 / 5
2797
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , بودجه , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس