رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران خبر داد

ارائه گزارش جزئیات مرگ ماده ببر ارم به محیط زیست

ارائه گزارش جزئیات مرگ ماده ببر ارم به محیط زیست به گزارش ال مور به دنبال رسانه ای شدن مرگ ماده ببر سفید باغ وحش ارم به نام «کوئین» در جمعه هفته گذشته (۱۴ آذرماه) رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران با اشاره به اینکه بعد از وقوع این اتفاق فرصت ۴۸ ساعته ای به باغ وحش ارم داده شد تا گزارشی از جزئیات حادثه منجربه مرگ ببر ارائه کند، اظهارکرد: این گزارش کتبی عصر روز گذشته (۱۶ آذرماه) به اداره حفاظت محیط زیست استان تهران ارسال شد و الان صحت سنجی گزارش و جزئیات این ماجرا در حال بررسی کارشناسی است.



به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، جمعه ( ۱۴ آذر ماه) خبر تلف شدن ماده ببر سفید باغ وحش ارم در ساعات اولیه همان روز و براثر نزاع با ببر نر اعلام و رسانه ای شد. در گزارش باغ وحش ارم آمده بود که ببر نر روز یکشنبه (۹ آذرماه) بعد از شکستن و تخریب حصار مجاور محل نگهداری ببر ماده وارد محدوده نگهداری این حیوان شده و به نزاع با آن پرداخته است.

عبدالله سالاری – متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش- ضمن اینکه ادعای تخریب حصار میان محل های نگهداری ببرها را توسط ببر نر حیرت انگیز خواند، به ایسنا گفته بود که دو ببر ماده این باغ وحش در یک محل مشترک نگهداری می شده اند پس اگر ببر نر به جایگاه آنها حمله کرده باشد باید به هر دو ماده ببر صدمه وارد می شده است.

وی همینطور اقدام باغ وحش ارم برای جفت گیری ببر نر و ماده ببر سفید، وقوع خطای انسانی و درست بسته نشدن حصار میان دو جایگاه یا وجود اشکالات در این حصار را بعنوان دیگر علل احتمالی وقوع این حادثه بیان کرد.

محمد کرمی - رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران- در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: روز شنبه (۱۵ آذر) درپی ارائه گزارش تلف شدن ماده ببر سفید از باغ وحش ارم به ما، بازدیدی از جانب اداره حفاظت محیط زیست استان تهران از جایگاه وقوع حادثه صورت گرفت. برپایه اظهارات مسؤلان باغ وحش ارم که در خصوص گزارش نگهبان شیفت شب بود، روز یکشنبه (۹ آذر) مسئول شیفت شب بعد از انتقال ببرها به جایگاه استراحت شبانه آنها که در پشت جایگاه اصلی نمایش ببرها قرار دارد، به سمت جایگاه پرندگان می رود. بعد از آنکه به محل جایگاه گربه سانان بازمی گردد، متوجه سر و صدا می شود و می بیند که ببر نر وارد جایگاه ماده ببر سفید شده است و با یکدیگر در حال نزاع هستند.

وی افزود: نگهبان شیفت شب باغ وحش ارم بعد از مشاهده نزاع بین ببر نر و ماده با امکانات موجود این دو ببر را از یکدیگر جدا می کند و این حادثه را به مسؤلان باغ وحش گزارش می دهد.
جایگاه استراحت هر سه ببر باغ وحش ارم جداگانه بود
کرمی همینطور درباره جایگاه های نگهداری ببرها و نحوه ورود ببر نر به جایگاه ماده ببر سفید توضیح داد: دو ببر ماده این باغ وحش در جایگاه شیشه ای که محل نمایش آنها است در کنار یکدیگر نگهداری می شدند اما هر سه ببر در جایگاه استراحت به صورت جداگانه ای نگهداری می شده اند و جایگاه ماده ببر سفید و ببر نر در کنار یکدیگر قرار داشت. طبق گفته مسؤلان باغ وحش محل جوش میله ای که نگهدارنده درب کشویی بین این دو جایگاه استراحت بود توسط ضربه هایی که ببر نر به درب وارد کرده بود خم شده و این میله از جایگاه نگه دارنده درب کشویی خارج شده و ببر نر این درب را با پنجه خود باز یا نیمه باز کرده و شرایط برای ورود آن به جایگاه ببر ماده فراهم گشته است.
ابهامات در شکسته شدن حصار جایگاه ببرها
وی با اشاره به اینکه در محل نگهداری ببرهای باغ وحش ارم دوربینی وجود نداشته و عکسی از درب کشویی باز یا نیمه باز بین دو جایگاه و میله خم شده تهیه نشده است، اظهار داشت: زمانی که از باغ وحش ارم بازدید کردیم، میله جدید قوی و با کیفیت تری برای درب کشویی تعبیه و جوش داده بودند و یک میله خم شده خارج از جایگاه وجود داشت که گفته شد همان میله ای است که توسط ضربات ببر نر خم شده است. ازاین رو هنوز علت اصلی این حادثه برای ما مبهم است و تا گزارش ها و مستنداتی که باغ وحش ارم از جزئیات این حادثه عرضه کرده به لحاظ کارشناسی مورد بررسی قرار نگیرد، نمی توان ادعای مسؤلان باغ وحش را در خصوص اینکه ببر نر درب میان دو جایگاه را باز کرده است، تایید نمود.
امروز، آخرین مهلت باغ وحش ارم برای عرضه گزارش از جزئیات حادثه
کرمی در ادامه تصریح کرد: شنبه ( ۱۵ آذر) اخطاریه ای برای باغ وحش ارم صادر کردیم که آنها را ملزم می کرد ظرف ۴۸ ساعت گزارش دقیقی از جزئیات این حادثه ارائه نمایند تا مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد و صحت این ماجرا مشخص شود. باغ وحش ارم یکشنبه ( ۱۶ آذر) این گزارش کتبی و صورتجلسه ای از مشاهدات افراد حاضر در صحنه برای اداره حفاظت محیط زیست استان تهران ارسال کرد و الان این گزارش مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته است.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران ضمن اشاره به اینکه علت اصلی تلف شدن ماده ببر سفید باغ وحش ارم بعد از انجام کالبدگشایی و آزمایش نمونه ها از جانب سازمان دامپزشکی اعلام خواهد شد، اظهار داشت: تا یک روز بعد از نزاعی که روز یکشنبه (۹ آذر) بین دو ببر نر و ماده صورت گرفت، ببر ماده هیچ علایم ناراحتی از خود نشان نداده بود اما طی روز دوم علائمی از مشکلات تنفسی در آن مشاهده شد که تیم دامپزشکی در محل حضور پیدا کردند و طبق معاینات و نتایج رادیوگرافی انجام شده از ببر ماده مشخص شد که گلوی ببر ماده فشرده شده که سبب خونریزی داخلی در ناحیه نای و حنجره آن شده بود. از همان لحظه درمان این ببر شروع شد اما متاسفانه افاقه نکرد و بامداد روز جمعه (۱۴ آذر) این ببر ماده تلف شد. همچنان علت اصلی تلف شدن ماده ببر سفید باغ وحش ارم معلوم نیست و سازمان دامپزشکی باید این مورد را به صورت رسمی اعلام نماید.
حمله ببر نر ناشی از پرخاشگری نبوده است
وی درباره علت احتمالی ضربه وارد کردن ببر نر به درب جدا کننده محل نگهداری ببرها، اظهار نمود: نمی توان اظهار داشت که علت این اقدام ببر نر ناشی از پرخاشگری بوده است چونکه حیوانات زمان هایی آماده آمیزش و جفت گیری هستند ازاین رو شاید حالا فصل جفت گیری ببرها بوده و این مسئله سبب شده است این حیوان چنین رفتاری از خود نشان دهد.

کرمی ضمن بیان اینکه باغ وحش ها و مراکز نگهداری حیات وحش موظف می باشند در همان لحظات ابتدایی هرگونه مشکلی که برای حیوانات نگهداری شده در این مراکز اتفاق می افتد را به سازمان دامپزشکی و اداره محیط زیست استان اعلام کنند و منتظر نامه نگاری و امضای مدیر نباشند، تصریح کرد: باغ وحش ارم بلافاصله نزاع و زخمی شدن ببر ماده را به صورت غیر رسمی به ما اطلاع داد و در همان ساعات ابتدایی جمعه (۱۴ آذر) هم بلافاصله خبر تلف شدن این ببر را به اداره حفاظت محیط زیست استان تهران و سازمان دامپزشکی گزارش کرد.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران همینطور خاطرنشان کرد: علت اصلی مرگ ماده ببر سفید باغ وحش ارم هنوز توسط دامپزشکی اعلام نشده است، گرچه نتیجه رادیوگرافی انجام شده و نظر دامپزشک باغ وحش ارم را در دست داریم اما نظر دامپزشک استان و شهرستان تهران برای ما قابل استناد است.

کرمی در انتها صحبت های خود ضمن اشاره به اینکه باید علت و جزئیات این حادثه و نزاع میان ببر نر و ماده مشخص شود، اظهار داشت: لازم است علت این حادثه مشخص شود که ناشی از قصور یا کوتاهی در نظارت یا به روزرسانی امکانات و تمهیدات بوده است. باغ وحش ارم حدود ۳۰ سال قدمت دارد و خیلی از امکانات آن قدیمی و فرسوده شده ازاین رو لازم است در جهت به روز رسانی و بازنگری امکانات و تمهیدات خود به صورت جدی اقدام نماید.

به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، در سال ۸۹ و در جهت اجرای پروژه احیای ببر مازندران که با وارد کردن ببرهای سیبری از روسیه آغاز شد، یک ببر نر بر اثر آنچه مبتلا شدن به بیماری مشمشه اعلام شد، در باغ وحش ارم تلف شد و در سال ۹۲ هم یک ببر بنگال در این مجموعه بر اثر خفگی در استخر محوطه باغ وحش ارم جان باخت همینطور آبان ماه سالجاری هم خبر مرگ «شمسی» - ماده شامپانزه ۱۸ ساله این مجموعه - براثر ضربه فیزیکی همنوعانش رسانه ای شد.





منبع:

1399/09/17
12:02:13
5.0 / 5
1160
تگهای خبر: باغ , درمان , دوربین , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس