در گفت وگو با ال مور تشریح شد

چرایی افزایش مبتلایان کرونا در کشور

چرایی افزایش مبتلایان کرونا در کشور به گزارش ال مور، معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از افزایش موارد کرونا در کشور و افزایش شهرهای قرمز و نارنجی آگاهی داد و اظهار داشت: زمانیکه موارد سرپایی بیماری بیشتر می شود، حتما موارد بستری هم افزایش خواهد داشت و از آنجا که برخی بیماران که به کرونا مبتلا می شوند، بیماریهای زمینه ای هم دارند، در نتیجه احتمال افزایش فوت شدگان ناشی از کرونا نیز وجود دارد.



دکتر بابک عشرتی در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور و چرایی افزایش شهرهای نارنجی و قرمز، اظهار داشت: در دی ماه اعلام نموده بودیم که از اواخر دی ماه و اوایل بهمن ماه افزایش موارد کرونا را در کشور خواهیم داشت که همین اتفاق هم رخ داد. در حقیقت روند افزایشی که هم اکنون شاهدیم، همان افزایشی است که انتظار داشتیم در بهمن ماه اتفاق افتد و همان روند ادامه پیدا کرد. در عین حال تصور می کردیم که افزایش موارد شیب تندتری خواهد داشت، اما موارد بصورت کندتر افزوده شد.
چرایی افزایش شهرهای قرمز و نارنجی
وی با اشاره به اینکه برمبنای همین افزایش موارد کرونا تعدادی از شهرها به حد شهرهای قرمز و نارنجی کرونائی رسیده اند، اضافه کرد: بطور کلی زمانیکه موارد سرپایی مان افزایش خواهد یافت، حتما موارد بستری هم افزایش خواهد یافت. در عین حال برخی بیماران که به کرونا مبتلا می شوند، مشکلات و بیماریهای زمینه ای هم دارند و در نتیجه احتمال افزایش فوت شدگان ناشی از کرونا هم وجود دارد. به هر حال این افزایش قابل پیش بینی بود و به نظر می آید که این روند افزایشی هم در چند هفته آتی ادامه داشته باشد و در چند هفته آتی این افزایش موارد را داشته و روند افزایشی بماند.

عشرتی با اشاره به اینکه این افزایش موارد در ادامه پیک هشتم است، اظهار داشت: منتها در پیک هشتم موارد آنقدر و به اندازه بهمن ماه سال قبل بالا نرفته است و در عین حال هنوز هم زود است که بگوییم آیا افزایش موارد به حد سال قبل می رسد یا خیر. بر همین مبنا هم باید مراقب باشیم؛ چونکه کرونا بیماری است که بعید می دانم که به این زودی ها تمام شود و احتمالاً با بشر می ماند.

وی درباره ی دو رقمی شدن فوت شدگان در روز دهم اسفند ماه نیز اظهار داشت: البته این افزایش فوتی به علت تاخیر در گزارش دهی ها بود، نه به علت افزایش موارد. به این معنا که پاسخ آزمایشات با تاخیر گزارش شده بود و همه فکر کردند که تعداد فوت شدگان روزانه افزایش یافته؛ درحالی که همکاران گزارش فوتی چند روز را به علت تاخیر در پاسخ با هم ارائه کرده بودند.
فعلا پیک جدید کرونا نداریم
عشرتی با اشاره به اینکه بدین سبب در ادامه پیک قبلی، افزایش موارد را شاهدیم که بصورت کند پیش می رود، اظهار داشت: خصوصاً در دو سه هفته اخیر نمودار افزایش موارد در همان حد بالا ثابت مانده است. منتها نسبت به دی ماه مواردمان بالاتر است و در همان حد بالا ثابت مانده است و هنوز موج و پیک جدید خاصی اتفاق نیفتاده است. ما بطور معمول زمانی اعلام می نماییم که یک پیک جدید ایجاد می شود که آنقدر تعداد موارد کرونا بالا رود که سیستم درمان مان گرفتار گرفتاری می شود، وگرنه روند افزایشی را طی پیک های مختلف بارها تجربه کرده ایم.
احتمال افزایش موارد کرونا پس از نوروز ۱۴۰۲
وی درباره ی پیش بینی ها از شرایط کرونا در نوروز ۱۴۰۲ نیز اظهار داشت: طی چند سالی که با کرونا پیش رفته ایم، بطور معمول پس از عید و تعطیلات افزایش موارد کرونا را تجربه می نماییم که قابل انتظار است. به جز عید ۱۳۹۹ که همه مردم در خانه ماندند، در عید ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این افزایش پس از عید رخ داد. بدین سبب ممکنست که این اتفاق باردیگر هم بیفتد و مقداری افزایش را داشته باشیم. البته از آنجا که ماه رمضان را هم در نوروز داریم، شاید مسافرت ها مانند سابق نباشد و کمتر باشد، اما به هر حال باید آماده بوده و مراقب باشیم.
علامت دار شدید در خانه بمانید
عشرتی اشاره کرد: افرادی که علامت دار می شوند و علایم شان در حد علایم سرماخوردگی است، مانند سوزش گلو، آبریزش بینی، تب، لرز، تا علایم شدیدتر که به سمت تنگی نفس و... می رود، حتما باید در منزل بمانند. همین طور سفارش می نماییم که در فضاهای سربسته ماسک استفاده گردد. در عین حال اگر طبق دستورالعمل موعد تزریق دز یادآور واکسن افراد رسید، حتما آنرا تزریق کنند. خصوصاً افرادی که بیماری زمینه ای دارند.

وی درباره ی سویه غالب کرونا در کشور نیز به ایسنا اظهار داشت: در دی ماه سویه XBB۱ غالب بود و الان هم یکی از سویه های جدید که قبلا شناسایی شده بود، غالب است که البته طبیعی است و سویه ها بطور معمول به سرعت منتشر می شوند.

عشرتی اظهار داشت: افزایشی که هم اکنون رخ داده است، می تواند نگران کننده هم باشد، اما بطور کلی حالا برای قضاوت زود است و نمی توان بصورت مطمئن پیش بینی نمود، بلکه باید ببینیم در ادامه چطور پیش می رود.





منبع:

1401/12/14
12:05:28
0.0 / 5
260
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , درمان , مد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس