الگوی غذایی روزه داری در ماه رمضان

الگوی غذایی روزه داری در ماه رمضان ال مور: محقق انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور اظهار داشت: روزه گرفتن با حذف یك وعده غذایی روزانه افراد در ماه مبارك رمضان منجر به كمتر غذا خوردن شده و سبب تعدیل و تنظیم متابولیسم بدن می شود.


به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، دكتر اعظم دوست محمدیان با بیان این مطلب اظهار داشت: حذف یك وعده غذایی بهترین دستورالعمل برای تعدیل وزن افراد چاق است. افراد در این ماه كالری دریافتی خودرا كم می كنند تا تغییرات مطلوب در حفظ سلامتی بدست آید و افرادی كه چاق بوده، دارای افزایش وزن هستند در طول این ماه مبارك می توانند مقداری از وزن خودرا كاهش دهند.

وی با اشاره به اینكه برای حفظ سلامتی و جلوگیری از بروز برخی مشكلات تغذیه ای لازم است به برخی سفارش های تغذیه ای در این ماه توجه بیشتری داشته باشید، اضافه كرد: هنگام افطار از غذاهای سبك و زود هضم استفاده كنید. افطار را با یك ماده قند طبیعی مانند خرما، كشمش یا عسل آغاز كنید، بدین ترتیب اشتها كنترل شده و زیاده خوری كمتر پیش می آید. استفاده از خرما و شیر در روایات اسلامی باز سفارش شده است. معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، پس خوردن غذای سهل الهضم و حدودا نرم برای افطار مناسب می باشد. همین طور نوشیدن چای شیرین كمرنگ، شیرگرم، فرنی و حلیم بی روغن در آغاز افطار مناسب می باشد.

ایشان سپس اضافه كرد: از مصرف مواد نفاخ، حجیم و نوشیدنی های گازدار و بسیار خنك، غذاهای پر چرب مانند آش رشته و آبگوشت كه سبب ایجاد اختلالات هضم می شوند، خودداری كنید. غذاهای پر چرب، شیرین و همین طور كافئین دار موجود در برخی از غذاها سبب افزایش اسید معده و احساس ترش كردن و سوزش می شوند. زولبیا، بامیه، حلوا، شكلات و خورشت بادمجان باز چنین اثراتی دارند. سالاد مكمل خوبی برای غذاها در این ماه است.

محقق انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور همین طور اظهار داشت: مصرف مواد پروتئینی مثل شیر، پنیر، تخم مرغ و یا انواع كوكوها همراه نان، پنیر، گردو و سبزی در ماه مبارك سفارش می شود. همین طور در فاصله افطار تا سحر البته با فاصله با غذا آب كافی بیاشامید. هر چه حجم غذا در افطار كمتر باشد، بهتر است. از خوردن غذاهای پر حجم، اما كم كالری و بسیار آبكی در افطار خودداری كنید و غذا را با آرامی میل كنید.

دوست محمدیان همین طور با اشاره به اینكه از مصرف غذاهای تند و پر ادویه كه سبب احساس تشنگی در طول روز می شود، خودداری كنید، اضافه كرد: اعتدال در مصرف مواد غذایی چون كله پاچه، سیرابی شیردان به سبب ایجاد احساس تشنگی در طول روز، لازم است.

وی اظهار داشت: اگر در ماه مبارك رمضان گرفتار یبوست شدید هستید می توانید از خورشت های ملین مثل خورشت آلو و دیگر خورشت های سبزی دار استفاده كنید. خوردن انواع سبزی های خام و پخته و میوه های خیسانده مانند آلو و انجیر به بهبود این وضعیت كمك می كنند. خوردن چای پررنگ و قهوه و كاكائو سبب پیدایش حالت یبوست می شود. همین طور باید انواع میوه و سبزیجات و انواع سالاد استفاده گردد. عجله در خوردن غذا و خوب نجویدن آن منجر به عدم هضم و جذب كافی غذا و ایجاد ناراحتی های گوارشی مانند نفخ، سنگینی، احساس پری می شود. مصرف آب كافی برای رفع یبوست و دفع سموم و مواد زائد بدن و انجام واكنش های بیولوژیكی داخلی بدن مفید می باشد.

دوست محمدیان در مورد نوجوانان روزه دار اظهار داشت: لازم است به غذای نوجوانان در این ماه بیشتر توجه گردد. در دو وعده افطار و سحری لازم است نوجوانان كالری، پروتئین و مواد مغذی سفارش شده جیره معمول روزانه (RDA) را حتما بطور كامل دریافت نمایند تا نیازهای آنها برای رشد بهتر فراهم گردد.

بنابر اعلام وبدا، ایشان سپس اظهار داشت: بطور كلی بیماران نباید روزه بگیرند خصوصا آنهایی كه نیاز به مصرف منظم دارو در طول روز دارند. روزه داری برای زنان حامله و شیرده سفارش نمی شود؛ در حالیكه روزه گرفتن برای افراد دارای اضافه وزن و چاق مفید می باشد. خوردن مقدار كمی مواد قندی مانند خرما، كشمش، عسل، حلوا، زولبیا، بامیه، شله زرد و فرنی، موجب كاهش اشتها شده و بدین ترتیب از زیاده روی در خوردن و چاقی تا حدودی پیشگیری می شود. البته باید توجه داشت كه زیاده روی در مصرف آنها موجب افزایش وزن می شود.

محقق انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ماه مبارك رمضان افراد را به كمتر غذاخوردن و كاهش دریافت كالری تشویق می كند كه نتیجه آن تعدیل متابولیكی در ذخیره انرژی و كاهش كلسترول به ویژه كلسترول LDL، كاهش تری گلیسرید در مقابل افزایش HDL كلسترول (كلسترول خوب) و در نهایت كاهش وزن كه این تغییرات سبب جلوگیری از فشار خون، دیابت و چاقی می شود. گاهی اوقات امكان دارد افراد نه تنها وزن كم نكنند بلكه اضافه وزن باز پیدا كنند كه نتیجه پرخوری در این ماه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه از خوردن چند نوع غذای متفاوت در هنگام افطار خودداری كنید، اضافه كرد: در ماه مبارك رمضان به افراد سفارش می شود كه به فعالیت سبك و متوسط ادامه دهند.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، دوست محمدیان در مورد عوارض حذف سحری اظهار داشت: برخی از روزه داران، بدون سحری (با حذف وعده سحری) روزه می گیرند كه این امر سبب می شود نیازهای تغذیه ای تامین نشده و شخص در معرض عوارض ناشی از كمبودهای تغذیه ای قرار گیرد.

ایشان سپس اضافه كرد: اشكال دیگر حذف وعده سحری پایین افتادن قند خون (هیپوگلایسمی) است كه منجر به كاهش یادگیری، بی حوصلگی و خستگی می شود.




منبع:

1398/02/23
14:38:26
5.0 / 5
26
تگهای خبر: جوانان , زنان , سلامت , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس