به نام رباط كریم به كام ری

به نام رباط كریم به كام ری به گزارش ال مور رئیس شورای شهرستان رباط كریم اظهار نمود: بخش قابل توجهی از فرودگاه حضرت امام (ره) در اراضی شهرستان رباط كریم راه اندازی شده است اما بنابر تصمیمات گذشته، تمام عوارض و انتفاعات مالی كه از این فرودگاه به دست می آید به شهرستان ری تعلق گرفته است یعنی آلودگی، سروصدا، تردد وسایل نقلیه و عبور و مرور برای رباط كریم است اما هیچ عوارضی از این فرودگاه به این شهرستان تعلق نمی گیرد.



علی رجبی در گفتگو با ایسنا با بیان اینكه شهرستان رباط كریم شامل سه شهر رباط كریم، نصیرشهر و شهر جدید پرند و ۱۴ روستا است، اظهار داشت: به علت گرانی مسكن در تهران و فاصله اندك شهرستان رباط كریم با پایتخت جمعیتی در این شهرستان ساكن شدند كه روزانه برای كار به تهران می آیند و شب بازمی گردند.

وی در ادامه با اشاره به اینكه شهرستان رباط كریم مهاجر پذیر است، اظهاركرد: نرخ رشد جمعیت دانش آموزی نشان داده است كه در سطح كشور یا حداقل در سطح استان تهران، نرخ رشد جمعیت شهرستان رباط كریم بالا است. طبیعتاً این مورد مشكلات بسیاری را در تامین فضای مناسب آموزشی بوجود می آورد البته تلاش های بسیاری توسط دولت و آموزش و پرورش برای این مورد شده است اما مشكلات خصوصاً در شهر جدید پرند وجود دارد و با كمبود سرانه فضای آموزشی مواجه هستیم البته می توان گفت مساكن مهر هم در رشد جمعیت بی تاثیر نیستند و این شهرستان به صورت كل پتانسیل جمعیت گیری دارد ازاین رو احتیاج به مساعدت بیشتر دستگاه های دولتی و خیرین در این زمینه داریم.

نسبت به شهرستان های اطراف امكانات درمانی كمتر است

رییس شورای شهرستان رباط كریم در بخش دیگری از صحبت هایش به وضعیت سرانه های بهداشتی و درمانی شهرستان اشاره نمود وگفت: شهرستان رباط كریم یك بیمارستان بیشتر ندارد؛ بیمارستانی كه شاید خیلی هم مجهز نیست. مراكز شبانه روزی، درمانگاه ها و خانه های بهداشت روستایی وجود دارد اما به نسبت شهرهای اطراف مانند اسلامشهر و شهریار امكانات پزشكی و بهداشتی شهرستان رباط كریم كمتر است. از طرفی رباط كریم، شهرستان صنعتی است و كارگران فراوانی در این شهرستان مشغول كار هستند. این كارگران حق بیمه زیادی به تامین اجتماعی واریز می كنند در حالیكه تامین اجتماعی یك بیمارستان هم در این شهرستان ندارد.

نیاز به اصلاح الگوی مصرف است

وی افزود: سرانه فضای سبز در شهرستان كافی نیست چونكه شهرستان رباط كریم پارك بازی به تعداد كافی ندارد. آبیاری فضاهای سبز هم به روش سنتی و به وسیله چاه و تانكر انجام می شود البته در این زمینه هم اساسا نیاز است تغییراتی در جهت الگوی اصلاح مصرف صورت گیرد.

رجبی همینطور به مبحث مدیریت بحران در این شهرستان اشاره نمود و اظهار داشت: ستاد مدیریت بحران در فرمانداری، شهرداری ها و دهیاری ها این شهرستان شكل گرفته و مصوبات خوبی هم داشته است همینطور اعتباراتی خوبی هم برای راه اندازی سوله مدیریت بحران در نظر گرفته شده است. بعضی از شهرداری ها و دهیاری ها وسایلی هم خریداری نموده اند. از طرفی هلال احمر شهرستان، سوله بحران دارد و در سیل اخیر هم توانست با بهره گیری از ظرفیت هایش كمك های خوبی داشته باشد اما بهرحال احتیاج به امكانات بیشتری داریم.

قطار برون شهری به حمل و نقل شهرستان كمك می كند

به گفته رجبی حمل و نقل درون شهری بیشتر با تاكسی انجام می شود و حمل و نقل برون شهری به شهرهای اطراف توسط اتوبوس و تاكسی صورت می گیرد. از طرفی از متروی شاهد و فرودگاه حضرت امام(ره) هم به این شهرستان تاكسی و اتوبوس وجود دارد. همینطور قطار برون شهری هم در راه خود از رباط كریم عبور می كند و به پرند می رسد و برنامه حركتی مشخصی دارد كه می تواند بعضی از مسافران را با هزینه مناسب جابه جا كند.

متروی شهر رباط كریم در اولویت قرارگیرد

رییس شورای شهرستان رباط كریم در ادامه اظهار داشت: مسیر متروی راه اندازی شده به سمت فرودگاه امام خمینی (ره) و شهرجدید پرند است. مسئولین شهرستان رباط كریم همواره پیگیر بوده اند تا علاوه براینكه در فرودگاه و شهر پرند ایستگاه راه اندازی می شود، در شهر رباط كریم هم ایستگاهی راه اندازی شود. از مسئولان هم می خواهیم این مورد را در اولویت قرار دهند چونكه با عنایت به میزان رفت و آمد و بحث زیست محیطی راه اندازی ایستگاه مترو در كنار قطار شهری می تواند بار بزرگی را از دوش حمل و نقل شهرستان بردارد و از نظر اقتصادی به مردم هم كمك گردد.

به نام رباط كریم به كام ری

وی در بخش دیگری ازصحبت هایش به بعضی از دغدغه های مردم این شهرستان اشاره نمود و اظهار داشت: موضوعی كه توسط مسئولان و مردم پیگیری می شود و بعنوان دغدغه مطرح شده، فرودگاه امام (ره) است. بخش قابل توجهی از فرودگاه حضرت امام در اراضی شهرستان رباط كریم راه اندازی شده اما بنابر تصمیمات گذشته، تمام عوارض و انتفاعات مالی آن به شهرستان ری تعلق گرفته است یعنی آلودگی، سروصدا، تردد وسایل نقلیه و عبور و مرور برای شهرستان رباط كریم است اما هیچ عوارضی از این فرودگاه به شهرستان رباط كریم تعلق نمی گیرد. پیگیری های انجام شده تابحال به نتیجه نرسیده و اگر این مورد حل شود امكانات خوبی برای شهرستان فراهم می شود.

رجبی افزود: دغدغه بعدی در این شهرستان كشاورزی است. كانال انتقال آب میدان محمدیه كه از میدان محمدیه تهران آغاز می شود تا درانتها به شهرستان رباط كریم برسد در راه خود از شهرستان های اسلامشهر، شهریار، بهارستان می گذرد تا به رباط كریم برسد. عنوان این پروژه انتقال آب به دشت رباط كریم است و تخصیص حق ابه به شهرستان های درمسیر آن صرفاً به دلیل حفاظت از كانال و آباد كردن زمین های اطراف كانال آب است. با وجود اینكه نزدیك ۷۰ درصد از آب این كانال برای شهرستان رباط كریم و بهارستان است اما حق آبه كمتری به این دو شهرستان می رسد. درحقیقت هماهنگی بین دستگاه های سیاسی این شهرستان ها وجود ندارد و در این میان كشاورزان شهرستان رباط كریم و بهارستان بیشتر از همه متضرر می شوند.

وی در انتها اظهار داشت: رباط كریم همه امكانات اولیه رشد و توسعه را دارد یعنی زیرساخت های عمرانی آن فراهم است. كشاورزی مناسب و نیروی جوان فعال هم دارد. به عبارت دیگر آبادانی این منطقه می تواند تهران را از خیلی از مشكلات نجات دهد ازاین رو این شهرستان نیازمند نگاه ویژه ای است.

به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، شهرستان رباط كریم در جنوب غربی استان تهران واقع شده است و وسعتی معادل ۲۷۵ كیلومترمربع دارد. ارتفاع آن از سطح دریا ۱۰۵۰ متر است. این شهرستان از شمال به شهرستان شهریار، از جنوب به شهرستان های ری و اسلامشهر، از شرق به شهرستان بهارستان و از غرب به شهرستان زرندیه از توابع استان مركزی محدود است. رباط كریم تا پیش از سال ۱۳۵۹ به صورت دهستانی از توابع شهرستان كرج بود سپس در حوزه تقسیمات سیاسی همان شهرستان به بخش ارتقا یافته است و بعد از انتزاع بخش شهریار از كرج و تاسیس شهرستان شهریار، در سال ۱۳۶۸ بعنوان بخشی از توابع شهرستان شهریار تعریف شده است.

درسال ۱۳۷۵ تاسیس شهرستان رباط كریم با دو بخش مركزی و گلستان و چهار دهستان منجیل آباد، امامزاده ابوطالب، اسماعیل آباد و میمنت آباد به تصویب هیئت وزیران رسید. درسال ۱۳۸۱ بخش بوستان به مركزیت نسیم شهر هم تاسیس و به بخش های این شهرستان افزوده شده است. در اواخر سال ۱۳۸۹ هم با انتزاع بخش های گلستان و بوستان از رباط كریم و تاسیس شهرستان بهارستان، تقسیمات سیاسی شهرستان مجدداٌ دستخوش تغییر شد. درحال حاضر شهرستان رباط كریم دارای یك بخش (بخش مركزی)، سه شهر رباط كریم، نصیرشهر و شهر جدید پرند و سه دهستان (منجیل آباد، امامزاده ابوطالب و وهن آباد) مشتمل بر ۱۴ روستا است.




1398/03/15
22:10:35
5.0 / 5
5022
تگهای خبر: آموزش , بیمه , توسعه , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس