با دستاورد پژوهشگران داخلی محقق شد

جلوگیری از خونریزی در مدت ۱۰ ثانیه

جلوگیری از خونریزی در مدت ۱۰ ثانیه ال مور: پژوهشگران كشور هیدروژل نانو پپتیدی شفافی را به جامعه سلامت معرفی كردند كه در مدت 10 ثانیه با ایجاد سدی در موضع زخم مانع از ادامه خونریزی می شود و علاوه بر آن به سبب فراهم كردن امكان سلول سازی از این محصول دانش بنیان می توان برای بهبود زخم های دیابت و سوختگی بهره برد.


منصوره سید كریمی، مجری طرح در گفت و گو با ایسنا، خونریزی را یكی از چالش ها پس از اعمال جراحی و در آندوسكوپی و عمل پولیكتومی دانست و اظهار داشت: استفاده از بند آورنده پپتیدی مانع خونریزی پس از عمل جراحی می شود؛ بدین جهت تابحال انواع مختلفی از بند آورنده های خونریزی وارد بازار شده اند، اما اغلب آنها عوارض و مشكلاتی داشته اند.
وی عملكرد نامطلوب و سرعت پایین بند آورندگی، تخریب بافت، ممانعت از رگ زایی، عدم تطابق با شكل زخم، خطر ایجاد لخته در خون، واكنش های آلرژیك و ماندگاری كوتاه را از چالش های بند آورنده های خون دانست و اظهار نمود: به منظور رفع این چالش ها مطالعاتی اجرایی كردیم و در آن بند آورنده پپتیدی زیست سازگاری تولید كردیم كه علاوه بر سرعت بالا در توقف خونریزی، به صورت داربستی برای رشد و تكثیر سلول ها عمل كرده و سبب ترمیم بافت می شود.
سید كریمی با اشاره به اینكه این محصول نقش ضد چسبندگی در حوزه تخصصی گوش، حلق و بینی دارد، افزود: در صورتیكه بعد از جراحی، اندام ها و بافت ها به یكدیگر بچسبند، عملكرد طبیعی مختل و منجر به جراحی مجدد برای جداسازی بافت ها خواهد شد. پدیده چسبندگی در ۵۰ درصد از برداشتن و كوچك كردن شاخك های بینی و عمل سیتوپلاستی بینی مشاهده می شود و هیدروژل نانوپپتیدی بعنوان یك ماده ضد چسبندگی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
مجری طرح با تاكید بر اینكه بندآورنده خونریزی تولید شده با مكانیزم پپتیدی عمل می كند، توضیح داد: این بند آورنده خونریزی در موضع خونریزی تشكیل هیدروژل می دهد. نحوه جلوگیری از خونریزی این محصول برمبنای مكانیزم "فیزیكی" است؛ به این صورت كه سدی در مقابل مویرگ و رگ هایی كه در حال خونریزی هستند، ایحاد می كند و مانع از خروج خون از محل لطمه دیدگی می شود.
وی بند آورنده نانو پپتیدی تولیدشده را یك مایع شفاف حاوی نانو الیاف پپتیدی توصیف كرد و تصریح كرد: این محلول بعد از تماس با مایعات بدن مانند خون، به ژل تبدیل می شود. این توانایی سبب می شود كه جراح به خوبی نواحی پشتی ژل شفاف را ببیند.
كریمی، امكان سلول سازی را از دیگر قابلیت های این محصول نام برد و افزود: داربستی كه با استفاده از شبكه های پپتیدی ایجاد می شود، سبب گیر افتادن پلاكت ها در این داربست می شود كه این امر بازسازی سلول ها در این فضا و بهبود زخم را به دنبال دارد.
بگفته وی، با استفاده از محلول پپتیدی نانو الیاف، در مدت ۱۰ ثانیه از خونریزی جلوگیری به عمل می آید.
این محقق، كاربرد این محصول را در جراحی های داخلی، لاپاراسكوپی و آندوسكوپی دانست و اضافه كرد: از این محلول پپتیدی همین طور می توان برای درمان زخم های دیابت، بستر و سوختگی بهره برد.
وی با اشاره به كاربرد نانو فناوری در این طرح، تصریح كرد: قطر نانو الیاف پپتیدی در این محلول در حد نانومتر است و این محلول در تماس با حفره زخم، تشكیل شبكه نانو الیافی می دهد.
این محقق، قدرت بندآورندگی خونریزی سریع، پر كردن كامل زخم های نامنظم، سهولت در استفاده، جلوگیری از عفونت با استفاده از جذب آب اضافی و تشكیل هیدروژل، بازسازی سلول ها، ترمیم زخم و عدم ایجاد اسكار با ایجاد شبكه ای از نانو الیاف پپتیدی، قابلیت جذب كامل در بدن، شفافیت محلول و قابلیت مشاهده زخم و عامل ضد چسبندگی بافت های مختلف را از مزایای این محلول نانوپپتیدی نام برد.




منبع:

1398/09/03
09:55:46
5.0 / 5
4202
تگهای خبر: تولید , جامعه , درمان , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس