عملكرد مسؤلان در میزان افسردگی مردم بسیار مؤثر است

عملكرد مسؤلان در میزان افسردگی مردم بسیار مؤثر است به گزارش ال مور ایسنا/قم فوق تخصص روانپزشك با اشاره به این كه عملكرد مسؤلان در میزان افسردگی مردم بسیار مؤثر است، خاطرنشان كرد: خیلی از مشكلات مربوط به سبك زندگی افراد ریشه در بیماری های رفتاری و روانی آنها دارد كه در دوره كودكی و نوجوانی درمان نشده اند.


دكتر حسین فاكر در گفتگو با ایسنا با بیان این كه بیماری افسردگی در جامعه لزوماً ارتباطی با سطح معیشت و مباحث اقتصادی ندارد، اظهار نمود: البته شرایط نامساعد اقتصادی در تشدید افسردگی مؤثر است اما این طور نیست كه بگوییم جوامع ثروتمند و دارای رفاه اقتصادی، مستثنی از این مشكل هستند، بلكه اتفاقاً كشورهای حوزه اسكاندیناوی مثل فنلاند و نروژ و سوئد و... در این حوزه گرفتار مشكل جدی هستند.
وی ادامه داد: از سویی برخلاف آن چه گاه گفته می شود در كشوری كه گرفتار جنگ است، افسردگی كمتر است، چون كه معمولاً انگیزه های افراد در جنگ زیادتر می شود و به همان نسبت افسردگی هم كاسته می شود.
او همینطور با اشاره به این كه افسردگی با بعضی از حوادث زندگی نسبت معكوس دارد، هر چند كه بعضی مسایل همچون استرس ها می تواند سبب تشدید افسردگی شود، اظهار داشت: در همین روزهای اخیر و بعد از شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی، برخی افراد به بنده مراجعه نموده و گفته اند كه بعد از این قضیه گرفتار نگرانی و اضطراب شده اند مبنی كه اگر آمریكا حمله كند، چه كسی از ما دفاع می كند. از سویی بعضی از مردم چون عملكرد جانشین ایشان را ندیده اند، بنابراین این فكر و نگرانی سبب شده گرفتار استرس و گاه افسردگی شوند و این مسئله نشان داده است كه موضوعات روز چقدر می تواند در تشدید یا كاهش افسردگی تأثیرگذار باشد.
این فوق تخصص روانپزشك ابراز كرد: یكی از نكات بسیار مهم كه سبب كاهش افسردگی و نگرانی مردم می شود، درست عمل كردن مسؤلان است و این كه به خصوص در شرایط كنونی همه همت و تلاش خود را در جهت كاهش مشكلات اقتصادی و بهبود معیشت مردم بكار گیرند.
ایشان در ادامه با انتقاد از صاحب نظران و كارشناسانی كه بدون ارائه دلیل و مدرك علمی می گویند كه مردم ایران جزو افسرده ترین جوامع دنیا هستند، خاطرنشان كرد: لزوماً این طور نیست كه شاخصهای رفاه مادی، شادی آور باشد و باعث كاهش افسردگی گردد و از این حیث نمی توان ادعا نمود كه مردم جامعه ما چون گرفتار مشكلات اقتصادی هستند، لزوماً افسرده ترین مردم حال حاضر جهان هستند.
فاكر اضافه كرد: البته مشكلات اقتصادی می تواند زمینه ساز افسردگی باشد و كسی منكر این مسأله نیست اما به هر حال در موضع گیری ها و حرف زدن ها باید سند و مبنای علمی ارائه كرد.
او همینطور با بیان این كه برای كاستن از آلام و نگرانی های مردم باید نظام مدیریتی كشور به رفع نقاط ضعف خود اهتمام ویژه ای داشته باشد، اظهار داشت: البته بعنوان مثال برای كاستن از مشكلات و صدمه های افسردگی در جامعه نباید صرفاً نگاهمان معطوف به مباحث اقتصادی باشد، هر چند اقتصاد یك مسئله ریشه ای و محسوس است كه آحاد مردم به شكلی با آن سر و كار دارند.
وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ بهداشت روانی با كلان مقوله سبك زندگی بیان داشت: تلاش به منظور ارتقای سطح بهداشت روانی جامعه باعث می شود كه مردم، بیماری های خویش را درمان كنند، ضمن آن كه ما هر چقدر در این حوزه جدی تر باشیم، مشكل افسردگی در سطح جامعه كمتر می شود.
این روانپزشك همینطور اظهار داشت: یكی از مؤلفه ها و شاخصه های بهداشت روانی مطلوب این است كه شیوع بیماری های در رابطه با حوزه روان پزشكی در جامعه كم باشد و این كه مردم و خانواده ها نسبت به درمان این قبیل بیماری ها، دغدغه و جدیت لازم را داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این كه هم اكنون حدود 25 روانپزشك در قم به فعالیت می پردازند، اضافه كرد: ما هم اكنون چه در سطح كشور و چه در سطح استان قم به لحاظ تعداد روانپزشك، در وضعیت نرمالی قرار داریم، اما مشكلی كه گاه رخ می دهد این است كه یا مردم پول لازم برای رفتن به متخصصان را ندارند یا این كه از رفتن به مطلب روانپزشك اِبا دارند كه این مورد هم ریشه در ذهنیت غلطی دارد كه اگر كسی به روانپزشك رجوع كند، اطرافیان و دوستان به شكل دیگری به او نگاه كرده و به قضاوتش می پردازند.
فاكر همینطور تاكید كرد: به عقیده بنده، چنانچه بیماری های رفتاری و روانی در جامعه علاج شوند، خیلی از مشكلات مردم در عرصه های گوناگون به خصوص در زمینه سبك زندگی، خود به خود حل می شود، چون كه به هر حال مردم ما مسلمان و دارای فطرت و طینت خوبی هستند و اگر احیاناً گرفتار برخی مشكلات و گرفتاری ها هستند، باید زمینه ها و ریشه های این ناهنجاری ها را درمان كرد تا آنها به وضعیت مطلوب بازگردند.
وی در خاتمه با اشاره به این كه بی گمان در سایه ارتقای سطح بهداشت و سلامت روانی جامعه، صدمه های اجتماعی هم به طرز محسوسی كاسته می شود، اظهار داشت: اگر ما به شكل علمی ریشه های معضلاتی چون طلاق و اعتیاد را بررسی نماییم، متوجه می شویم كه خیلی از آنها منشأ بیماری های رفتاری و روانی دارد كه در این جا یك متخصص روانپزشك با شیوه های علمی و از راه دارو، می تواند بخش مهمی از این بیماری ها را درمان كند.



1398/11/03
20:21:48
5.0 / 5
4147
تگهای خبر: جامعه , درمان , زندگی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس