رییس كمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران تاكید كرد:

اجبار رعایت استانداردهای ایمنی برای اماكن عمومی و ساختمانهای بلند مرتبه

اجبار رعایت استانداردهای ایمنی برای اماكن عمومی و ساختمانهای بلند مرتبه به گزارش ال مور رئیس كمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران بر ضرورت رعایت استانداردهای ایمنی برای اماكن عمومی و ساختمانهای بلند مرتبه در شهر تهران تاكید نمود.


محمد سالاری در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: اساسا یكی از اولویت های مدیریت شهری در دوره پنجم بخصوص كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران توجه به ایمن سازی اماكن عمومی در اولویت اول و ساختمانهای بلند مرتبه پرخطر در اولویت بعدی بوده است. در جهت این توجه تصمیمات خوبی گرفته شده به شكلی كه بر مبنای دستورالعمل ها و مصوبه های ابلاغی از جانب معاونت شهرسازی شهرداری تهران به سازمان آتش نشانی، باید در فرایند صدور پروانه، ساختمان های بلند مرتبه تمامی استانداردهای ایمنی را از ابعاد مختلف رعایت نمایند.
وی ادامه داد: این استانداردها شامل عرض راه پله ها، ورودی ها، نحوه قرار گرفتن آسانسور نسبت به راه پله و نصب سیستم های اعلام و اطفای حریق است. در حقیقت در ساختمانهای بلند مرتبه علاوه بر اجبار رعایت استانداردهای ایمنی باید تجهیزات و سیستم های اعلام و اطفای حریق هم نصب شود.
عضو شورای شهر تهران افزود: باید توجه داشت كه برخی ساختمانهای بلند مرتبه در گذشته ساخته شده اند؛ بنابراین امكان دارد همه استانداردهای ایمنی را نداشته باشند. بر همین مبنا در طرحی كه در دستور كار شورای شهر تهران است اجبار شده كه كمیته ای ایجاد شود كه همه دستگاه های ذیربط درون و بیرون شهرداری تهران در آن عضویت داشته باشند و اولویت كاری این كمیته هم شناسایی ساختمانهای بلند مرتبه ای است كه این استانداردها را ندارند.
وی تصریح كرد: به این ساختمانها اخطار داده می شود تا در فرصت قانونی كه دارند این استانداردها را فراهم كنند؛ در غیر اینصورت نماینده دادستان هم عضو این كارگروه است تا بتواند با الزام، زمینه فراهم شدن این استانداردها را فراهم آورد. بدون شك در این راه و برای وجود ضمانت اجرایی نیازمند همكاری قوه قضاییه هستیم كه خوشبختانه و بخصوص بعد از حادثه پلاسكو این همكاری ها به خوبی میان شهرداری و قوه قضاییه شكل گرفته است و دستورات قضایی لازم به فوریت صادر می شود.
رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به ضرورت توجه به زمینه ایجاد ضمانت اجرایی برای اجرایی شدن استانداردهای ایمنی در ساختمانهای بلند مرتبه اظهار داشت: در طرحی كه عرضه كردیم پیشبینی شده تا در كارگروه، نماینده تام الاختیار دادستان حضور داشته باشد تا فرآیند اجبار به اجرای استانداردهای ایمنی به تصویب برسد.
وی ادامه داد: همین كار را برای اماكن عمومی اجرایی كردیم و در مناطق مركزی شهر شاهد بودیم شهرداران مناطق اقدامات خوبی در تعامل با امنا و نمایندگان این اماكن عمومی داشته اند. برای مثال برای چند پروژه بزرگ مقیاس همانند ساختمان آلومنیوم مشاهده كردیم كه علیرغم هزینه زیاد ایمن سازی؛ ولی این كار انجام شده و امروز صاحبان كسب و پیشه و مغازه داران راضی هستند.
وی افزود: بعد از اجرای این طرح مالكان احساس برد می كردند؛ چون كه دیگر دغدغه آتش سوزی و حریق ندارند و دارایی آنها در خطر نیست و هزینه ای كه كردند البته به همراه كمك شهرداری سبب شده ملك آنها ارزش افزوده بالایی پیدا كند. به شكلی كه مثلا اگر یك واحد تجاری قیمتی معادل 500 میلیون تومان داشته، هم اكنون و با اجرای استانداردهای ایمنی تا حدود 2 برابر ارزش افزوده داشته است. بر همین مبنا از شهرداری خواستیم نمونه هایی كه این كار انجام شده به صورت الگو، رضایتمندی های بوجود آمده را به عناوین مختلف برای سایر اماكن عمومی انتشار دهند تا بدانند كه این یك قاعده برد-برد است و این كار به نفع صاحبان اماكن خواهد بود.
سالاری تصریح كرد: هرچند كه باید با بهره گیری از اختیارات قانونی و مراجع قضایی اجبار به رعایت استانداردهای ایمنی را داشته باشیم كه این كار در حال انجام است؛ اما مهم تر از آن این است كه باید رویكرد تعاملی و اغنایی را برای صاحبان كسب و پیشه و ساكنین و همه اقشار مردم در دستور كار قرار دهیم و تبعات سوء، عدم ایمن سازی را به روشنی برای آنها تبیین نماییم و ارزش افزوده ایمن سازی را هم برای آنها تشریح نماییم. در حقیقت جنبش ایمن سازی را به راه بیاندازیم، چیزی كه در شهر تهران شروع شده است.
وی افزود: هم اكنون برای همه ساختمانها شامل مسكونی، تجاری و اداری در همه سطوح بر مبنای میزان خطرپذیری دستورالعمل وجود دارد و شهرداری ها بدون تایید سازمان آتش نشانی پروانه نمی دهند و بدون تأیید و عدم نصب تجهیزات آخر كار داده نمی گردد.
رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاكید بر ضرورت فرهنگ سازی در حوزه بهره گیری از استانداردهای ایمنی اظهار داشت: مشكلی كه بخصوص در بعضی اماكن مسكونی وجود دارد بحث تمایل به استفاده از تجهیزات ایمنی است به شكلی كه گاها از واحدهای مسكونی گزارشاتی داریم كه هیات مدیره با رضایت همه ساكنان تجهیزاتی همانند سیستم اعلام حریق را از كار انداخته اند. در حقیقت از آنجایی كه در بعضی ساختمانها آب پاش های اطفای حریق هست و با حرارت زیاد ناشی از پخت و پز فعال می شوند و فضا را خیس می كنند؛ اهالی تصمیم گرفته اند این سیستم را از كار بیاندازند كه این مورد نیازمند فرهنگ سازی است.
وی تصریح كرد: باید با كمك رسانه ها شهروندان آگاه شوند كه خیس شدن یك فرش و برخی وسایل خانه در مقابل اینكه اتش سوزی خطر جانی و مالی برای آنها به همراه دارد، چیز مهمی نیست؛ بنابراین باید این مسائل به درستی تبیین شود.



1398/11/11
12:44:55
5.0 / 5
3962
تگهای خبر: ایمنی , دستگاه , ساخت , شهرداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس