در گفت وگو با ال مور مطرح شد؛

مصائب یک واردات موسیقایی

مصائب یک واردات موسیقایی ال مور: مدیر نمایشگاه صنعت موسیقی با اشاره شرایط نامطلوب فعلی واردات ساز ضمن ارائه توضیحاتی درباره ی رایزنی های وزارت ارشاد دراین زمینه از وزارت صمت خواست تا همکاریهای لازم را انجام دهد.



جلال ذکایی مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن ارائه توضیحاتی درباره ی روند فعلی واردات ساز به کشورمان بیان کرد: پس از برگزاری نخستین نمایشگاه صنعت موسیقی در سال قبل با موضوع بسیار مهمی مواجه شدیم که طی سالهای اخیر در برگیرنده مشکلاتی شده و فعالان این عرصه را با ملاحظاتی روبه رو کرده است. در این چارچوب از سال ۱۳۹۷ سازهای موسیقی برمبنای تقسیم بندی چهارگانه کالاهای وارداتی در قانون مقررات صادرات و واردات کالاها، در دسته کالاهای لوکس قرار گرفتند که همین موضوع دل نگرانی هایی را به وجود آورد. این در حالیست که از سال ۱۴۰۰ هم ماجرای واردات سازهای خارجی به سبب قرار گرفتن در لیست کالاهای قاچاق که هزینه های ارزی هم دارد، ممنوع اعلام گردید. شرایطی که در همان دوران نیز با مشکلاتی روبه رو شد و اگر بخواهم مصداقی اشاره ای داشته باشم، سبب توقیف حجم زیادی از ساز در گمرک شد که متأسفانه به نتیجه هم نرسید. شاید در بعضی موارد چنین استنباط شود که موضوع واردات ساز ایراد و اشکال شرعی دارد اما تا آنجا که بنده اطلاع دارم، ابزار و ادوات موسیقایی مشکل شرعی ندارند که بر طبق این تعریف بخواهیم مانع ورود کالا به کشور شویم.
وی اشاره کرد: به اعتقاد بنده در این سال ها در عرصه واردات ساز به کشور «خلط مبحث» اتفاق افتاده و به سبب همین فرایند، موضوع واردات ساز با چالش بسیار سختی روبه رو شده که طبیعتاً برافزایش قیمت سازهای خارجی نیز تاثیرهای شایان توجهی باقی می گذارد. ضمن این که باید به نکته مهمی هم دقت کنیم که خیلی از ارکسترها و مجموعه های دولتی و غیردولتی با همین ابزار و ادوات کار می کنند که اگر ماجرا به همین ترتیب هدایت شود بی شک به سمت مستهلک شدن سازها و گران تر شدن آنها می رویم که طبیعتاً در آینده ای نزدیک لطمات زیادی را به پروسه فروش و نظام اقتصادی موسیقی ایران خواهد زد.

مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در ادامه صحبت های خود از شروع رایزنی های خود با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت دراین زمینه آگاهی داد و اظهار داشت: مدتی پیش با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه ای داشتم و در همان جلسه موضوع بازبینی در روند واردات ساز را مطرح کردم که این ماجرای ممنوعیت ساز حداقل مورد بررسی و بازبینی باردیگر قرار گیرد. حتی دراین زمینه نامه نگاری هایی هم در قالب گزارش های تخصصی بواسطه تلاش معاونت امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونت توسعه تجارت خارجی وزارت صمت انجام گرفت تا این مساله ضمن بررسی های تخصصی در عرصه سازمان توسعه تجارت ایران مورد بازبینی قرار گیرد.
ذکایی در بخش دیگری از صحبت های خود اشاره کرد: امروز پروسه فروش ساز، پروسه مرسومی است که در حال انجام می باشد اما موضوع واردات غیرقانونی و عناوینی که در این گفت و گو به آن اشاره داشتم لطمه بسیار فراوانی به نظام اقتصادی موسیقی ایران خصوصاً حوزه فروش سازهای غیرایرانی وارد کرده است. شرایطی که هم در عرصه های مالیاتی هم در عرصه گران شدن بی رویه سازها و موارد مشابه، پروسه فروش ساز در ایران را وارد بحران جدی کرده است. طبیعتاً در همین شرایط آن دسته از هنرجویان علاقمند موسیقی که به لحاظ مالی هم آنچنان سرمایه ای ندارند، نمی توانند با قیمت مناسب ساز مناسب خریداری کنند.
وی در آخر اظهار داشت: بطور قطع هم اکنون مهم ترین مرجعی که می تواند نسبت به حل مشکلات موجود مساعدت های لازم را به عمل آورد، وزارت صمت است چونکه در عرصه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه نگاری ها و پیگیری ها انجام گرفته و حتی من در جریان هستم که این نامه نگاری در چندین نوبت به وزارت صمت ارائه شده است. به همین دلیل از دست اندرکارانی که به صورتی در تسهیل موانع این حوزه نقش مؤثری دارند، تقاضا می کنم تصمیمات جدیدتری را برای بهبود شرایط اتخاذ کنند تا تمامی دست اندرکاران صنعت موسیقی با روال منطقی و معقول به واردات ادوات موسیقی دسترسی داشته باشند.


منبع:

1403/02/18
08:38:38
0.0 / 5
96
تگهای خبر: آینده , تجارت , توسعه , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس