درخواست مدیركل سلامت شهرداری تهران برای برگزاری هیات های عزاداری آنلاین
به گزارش ال مور مدیركل اداره سلامت شهرداری تهران با اشاره به شرایط دشوار رعایت پروتكل های بهداشتی در مراسم ایام محرم، اظهار داشت: لازم است همان گونه كه كرونا همه ابعاد زندگی ما را تغییر داد در مورد عزاداری ها هم شاهد تغییر رویكرد باشیم.
زینب نصیری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی در عزاداری های محرم اظهار نمود: شیوع کرونا سبک زندگی افراد را در تمام ابعاد تغییر داده است بگونه ای که ما در گذشته شادی های دسته جمعی و با هم بودن های مشترک را تجربه می کردیم، ولی اکنون به واسطه ویروس کرونا زندگی مان به افراد خاص و خانواده مان محدود شده است و اجتماع و گروه هایی که یک روزی حیات اجتماعی مان به آن متصل بود تغییر کرده است.
وی با بیان این که حالا در بحث عزاداری ها هم می بایست با عنایت به شرایط شیوع کرونا شاهد تغییر رویکرد و ابزار برای عزاداری باشیم، خاطرنشان کرد: محرم برای ایرانیان بسیار مهم می باشد بگونه ای که بیشترین حضور مذهبی ایرانیان در عزاداری های محرم است و بنابراین می بینید که افراد مختلف با رویکرد، طرز تفکر و سطوح مختلف فکری معمولا در محرم حضور فعالی دارند، چون که محرم از نظر احساسی و عاطفی برای ایرانیان بسیار مهم می باشد.
مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان این که لازم است رویکردمان در عزاداری های محرم با عنایت به شیوع کرونا تغییر کند، اظهار داشت: می دانیم که ابعاد حضور مردم در عزاداری های محرم زیاد است و تعداد زیادی از افراد اگر عزاداری به سبک و سیاق گذشته برگزار گردد حتما در آن شرکت می کنند. هرچند که امکان دارد برخی افراد هم با تصمیم شخصی خود در این مراسم ها حاضر نشوند؛ اما مطمئن هستیم که بخش زیادی از مردم به علت احساسات و تمایلات عاطفی که نسبت به محرم دارند حتما در اجتماعات حاضر می شوند.
نصیری با بیان این که یکی از خصوصیت های ایرانی ها این است که برای عزاداری های محرم به زادگاهشان برمی گردند تا سوگواری شان به سبک و سیاق گذشته صورت گیرد، خاطرنشان کرد: این مسافرت ها احتمال شیوع و انتقال را زیاد می کند بنابراین به نظر می آید که برگزاری هرگونه مراسم در فضاهای مسقف که تراکم جمعیت در آن زیاد است می تواند زمینه ساز انتشار کرونا باشد و رعایت پروتکل های بهداشتی در اینگونه جمع ها هم امری غیرواقع بینانه و نشدنی است، چون که تعداد زیادی عزادار در یک فضای محدود هستند و شرایط حاکم بر مراسم عزاداری، شرایط افراد و شور حسینی، عملا امکان رعایت پروتکل های بهداشتی در فضاهای بسته را نمی دهد.
مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان این که فاصله گذاری اجتماعی مبنای پروتکل های بهداشتی است و در فضاهای درونی هیات ها، امکان رعایت آن نیست، اظهار نمود: این که فکر نماییم افراد در مراسم عزاداری ماسک می زنند امری محال است چون که در شرایط عادی هم می بینیم که افراد به ماسک زدن عادت نکرده اند و از هر فرصتی برای این که ماسک خویش را بردارند استفاده می نمایند و حالا زدن ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی در یک مراسم عزاداری با آن شور و شرایط خاص غیرواقع بینانه است؛ بنابراین به نظر می آید اگر تصمیم قاطع و درستی در مورد نحوه ی برگزاری مراسمات عزاداری گرفته نشود، بعدا پشیمان خواهیم شد.
نصیری سخنان اخیر مقام معظم رهبری را راهگشا دانست و اظهار داشت: اگر مراسم های عزاداری در فضای سربسته و مسقف صورت گیرد حتما در هفته های پس از محرم شاهد افزایش آمار مبتلا شدن به کرونا خواهیم بود و باز هم باید غصه بخوریم که چرا هموطنان مان را از دست دادیم در حالیکه اگر امروز تصمیم درستی گرفته شود بطور قطع شاهد نتایج ناگوار نخواهیم بود.
وی افزود: مردم ما دیندار هستند و ماه محرم برای آنها بسیار مهم می باشد اما دقت داشته باشید که توجه به سلامتی انسان ها در دین اسلام برخی مواقع حتی واجبات را هم کنار می زند.
مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان این که مطالعات نشان می دهد که در تجمعات، انتشار کرونا سرعت بیشتری پیدا می کند، تصریح کرد: یکی از ابعاد عاشورا و محرم بحث مقابله با ظلم است و دقت داشته باشید که ایجاد شرایط شیوع بیشتر کرونا در این روزها می تواند ظلم به کادر درمانی خسته باشد، بنابراین باید حتما همان گونه که کرونا سایر ابعاد زندگی ما را تغییر داد در عزاداری هایمان هم تغییراتی ایجاد نماییم.
وی پیشنهاد داد: برخی هیت ها که مداح یا واعظ برجسته دارند می توانند نقش الگوسازی داشته باشند و طلائیه داران این تغییر نگرش باشند و بیشتر با استفاده از فضاهای مجازی و آنلاین هیات هایشان را برگزار کنند.
نصیری با اشاره به نقش صدا و سیما اظهار نمود: لازم است صداوسیما برنامه های متنوعی برای اقشار مختلف جامعه در ماه محرم داشته باشد که همه سلایق را پاسخ دهد.
مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان این که هیت ها می توانند با عنایت به ظرفیت سازماندهی و انسجام دهی که دارند در جذب نذر سلامتی و کمک مؤمنانه هم نقش زیادی ایفا کنند، اظهار داشت: کرونا خیلی از کسب و کارها را بهم ریخته و این در شرایطی است که افراد کم برخوردار زیادی در جامعه ما زندگی می کنند که می توان به جای نذری پختن، این مواد غذایی خشک را در چارچوب سبد کالا بین نیازمندان توزیع کرد و حتی می توان برای آنکه فرهنگ عاشورایی و محرم را هم تعریف کرد این سبد کالا همراه با پیام های عاشورایی باشد.
وی با بیان این که همه ما عادت داریم که در این روزها نذری بدهیم، خاطرنشان کرد: می توان برای آنکه نذر خویش را ادا نماییم نذر ماسک و اقلام خوراکی داشته باشیم که هم حالمان خوب شود و هم مطمئن باشیم که نذری ما به کسی ضرر نمی رساند.
منبع: almor.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست