كیفیت هوای تهران در فروردین ماه چند روز مطلوب بود؟

كیفیت هوای تهران در فروردین ماه چند روز مطلوب بود؟ اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان داده است که کیفیت هوا در فروردین ماه طی ۲۷ روز در شرایط مطلوب و طی چهار روز در شرایط آلوده بود.



به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، کیفیت هوای تهران طی فروردین ماه سال جاری دو روز در شرایط پاک، ۲۵ روز در شرایط قابل قبول و چهار روز به علت افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار داشت.

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران پیش از این اعلام نموده بود که علت اصلی افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق در تهران طی روزهای ابتدایی فروردین ماه ورود گرد‎ و خاک به شهر بوده است. به همین علت شاخص آلاینده ذرات معلق کوچک تر از ۱۰ میکرون هم - که بیشتر منشاء طبیعی دارد - در ایام ابتدایی فروردین نسبت به دیگر روزها افزایش پیدا کرده بود.

از سویی دیگر بر مبنای اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در سال ۱۳۹۹ سبب آلوده شدن هوای پایتخت طی ۸۷ روز از سال شد.

آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان داده است که طی فروردین سال جاری تعداد روزهای پاک نسبت به سالهای قبل کاهش پیدا کرد چونکه طی نخستین ماه از بهار سال قبل تهرانی ها ۱۴ روز هوای پاک داشتند. کیفیت هوا در این بازه زمانی طی ۱۷ روز هم در شرایط قابل قبول قرار داشت.

از سویی دیگر طی فروردین ماه سال ۱۳۹۸ کیفیت هوا در پایتخت طی ۲۱ روز در شرایط پاک قرار داشت که به شکلی رکورد محسوب شد. کیفیت هوا در این بازه زمانی ۱۰ روز هم در شرایط قابل قبول گزارش شد.

طی فروردین ماه سال ۱۳۹۷ هم همانند سال جاری کیفیت هوا در بعضی از روزها آلوده بود و در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار داشت. تهرانی ها در فروردین ماه این سال ۲۵ روز هوای مطلوب تنفس کردند که از این بین سهم هوای پاک سه روز و سهم هوای قابل قبول ۲۲ روز بود. گفتنی است که کیفیت هوا طی این بازه زمانی شش روز به علت افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم برای حساس ها بود.

کیفیت هوای تهران در نخستین ماه از بهار سال ۱۳۹۶، ۹ روز در شرایط پاک، ۱۸ روز در شرایط قابل قبول و چهار روز به علت افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار داشت همینطور کیفیت هوا طی این بازه زمانی در سال ۱۳۹۵ هم ۱۰ روز در شرایط پاک و ۲۱ روز در شرایط قابل قبول گزارش شد.

بر اساس آخرین سیاهه انتشار شهر تهران، سهم منابع متحرک مانند تاکسی ها، خودرو های شخصی، اتوبوس ها و... در تولید ذرات معلق ۶۰ درصد است که در این بین خودرو های دیزلی پررنگ ترین نقش را دارند. ذرات معلق یکی از خطرناکترین آلاینده های موجود در هوا هستند و می توانند بیماری های قلبی و ریوی را تشدید کنند و در رویارویی طولانی مدت سبب حملات قلبی و آسم شوند.

در تهران سالانه بیشتر از ۱۰ هزار تن ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون تولید می شود. مطالعات سال ۲۰۱۸ بانک جهانی هم نشان داده است که آلودگی هوا سالانه ۲.۶ میلیارد دلار به تهران خسارت وارد می نماید. این رقم برای کل کشور ۷ میلیارد دلار گزارش شده است.

بر اساس مقاله ای که دانشگاه شریف در ارتباط با ذرات معلق منتشر نموده است تماس با این ذرات بخصوص ذرات معلق با ابعاد کمتر از ۲.۵ میکرون می تواند سبب صدمه رسیدن به دستگاه قلبی -عروقی بدن، حملات قلبی و سکته شود. این آثار همینطور سبب افزایش مراجعات به مرکز درمانی و افزایش تعداد بستری و در بعضی موارد مرگ زودرس می شود. از سویی تماس با ذرات معلق بر دستگاه تنفسی هم اثرگذار می باشد و سبب تشدید حملات آسم می شود.

در این مقاله اشاره شده است که ذرات معلق علاوه بر آثار سوء بر سلامت انسان، آثار زیست محیطی هم به دنبال دارند. این ذرات می توانند سبب کاهش شدید دید در مناطقی همچون پارک های طبیعی و مناطق بیابانی شوند. ذرات معلق همینطور می توانند همراه باد تا فواصل طولانی حمل شوند و بر آب و خاک رسوب کنند.





منبع:

1400/02/03
13:13:58
0.0 / 5
813
تگهای خبر: تولید , درمان , دستگاه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس