مقاله مستندات علمی واکسن برکت آماده شد

مقاله مستندات علمی واکسن برکت آماده شد رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت اظهار داشت: خط تولید دوم ما ظرفیتی بین 6 تا 8 میلیون دوز دارد که صددرصد تجهیزات آن آماده و نصب شده است و با انجام تست های نهایی ظرف چندروز آینده فرایند تولید را شروع می نماییم. اگر این خط راه بیفتد ماهانه حدود 12 میلیون دوز واکسن کرونا خواهیم داشت که بخش زیادی از نیاز کشور را تأمین خواهد نمود.



به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، حمیدرضا جمشیدی با اشاره به روند تولید واکسن کووایران برکت اظهار داشت: امیدوارم بتوانم پیام صدها انسان محقق و دانشمندی که ریسک کردند و جان خودرا به خطر انداختند تا واکسن کرونا تولید شود و نگذارند ملت ایران تحقیر شوند را به مردم منتقل کنم.

وی اضافه کرد: گروه دارویی برکت ۱۲ تا ۱۴ درصد داروی کشور را تولید می کند، بزرگترین مرکز تولید داروهای ضدسرطان، بزرگترین کارخانه سلول درمانی غرب آسیا را دراین مجموعه داریم وازاین طریق ۴۰۰۰ اشتغال به وجود آورده ایم. بزرگترین پروژه بیوتکنولوژی منطقه درشهرک دارویی برکت ۹۰ درصد پیشرفت کرده است و آنچه که بعنوان سود از داروها به دست می آوریم را در زمینه سلامت هزینه می نماییم و تا امروز ما ۱۲ بیمارستان و ۲۳۰ مرکز بهداشتی درمانی ساختیم و به وزارت بهداشت هدیه کردیم.

جمشیدی افزود: برای ما سلامت مردم اولویت اول است و خودرا موظف دانستیم درهر زمینه ای کشور به مشکل برخورد، بحران را رفع نماییم. در حوزه اکسیژن ساز و دستگاه تهویه تنفسی به تولید پرداختیم و خط تولید کیت تشخیص فوری را در عرض یک ماه با ظرفیت ۲۰۰ هزار کیت در روز تولید کردیم. قیمت رمدسیویر در بازار سیاه به ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان رسیده بود و ما آنرا به قیمت ۶۰۰ هزار تومان تولید کردیم. چندماه پیش آمریکا نوعی از داروی تیمید را تأیید کرد که گفته شده در بیماران بستری در آی سی یو می تواند موثر باشد، ما این دارو را تولید و فرموله کردیم و تست پایداری اش را هم انجام دادیم و آمادگی داریم بمحض صدور مجوز ازسوی وزارت بهداشت تولید آنرا شروع نماییم.

جمشیدی با اعلان اینکه دانش فنی واکسن برکت صددرصد ایرانی است و به دست دانشمندان ایرانی تولید شده و کپی کشور دیگری نبوده، اظهار داشت: در فاز دوم تست انسانی واکسن برکت ۹۳.۵ درصد افزایش تیتر آنتی بادی را شاهد بودیم و نتایج اولیه فاز سوم نشان میدهد که مراحل به خوبی پیش رفته است.

وی افزود: خط اول تولید واکسن برکت بین ۳.۵ تا ۴ میلیون دوز در ماه را تولید می کند و تا روز گذشته ۲.۲ میلیون دوز تحویل وزارت بهداشت داده ایم و ۵.۵ تا ۶ میلیون دوز نیز ساخته ایم که در مراحل تست کیفیت قرار دارند. فاصله زمانی برای تولید تا تحویل به سبب انجام تست های مختلف روی واکسن ها، ۱۵ تا ۱۶ روز است و اگر این تست ها صورت گیرد، بقیه واکسن ها نیز تحویل وزارت بهداشت داده می شود.

جمشیدی در ادامه اظهار داشت: خط دوم ما ظرفیتی بین ۶ تا ۸ میلیون دوز دارد که صددرصد تجهیزات آن آماده و نصب شده است و با انجام تست های نهایی ظرف چند روز آینده فرآیند تولید را شروع می نماییم. اگر این خط راه بیفتد ماهانه حدود ۱۲ میلیون دوز واکسن کرونا خواهیم داشت که بخش زیادی از نیاز کشور را تامین خواهدنمود.

رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت اشاره کرد: خط سوم کارخانه برکت، مجموعه ای با ظرفیت ۱۶ تا ۲۰ میلیون دوز است و صددرصد تجهیزاتش آماده و درحال نصب است و تا یک ماه آتی تجهیزاتش کامل نصب می شود. این سه خط می تواند نیاز کشور و قسمتی از نیاز منطقه را پوشش دهد.

جمشیدی تصریح کرد: ما ۲۷ آذرماه، کلنگ مجموعه ساخت واکسن را زدیم و هم اکنون پس از هند و چین بزرگترین سایت تولید واکسن برمبنای ویروس غیرفعال را داریم.

وی در ادامه اظهار داشت: این پروژه در حالت عادی چند سال زمان نیاز داشت اما ۶۵۰ نفر در این ماه ها ۲۴ ساعته روی این پروژه کار کرده اند و به سرعت مراحل پروژه طی شد. همه تجهیزات تحریم بود و به سختی وارد کشور شد. وزارت خزانه داری امریکا از روزی که واکسن برکت مجوز واردشدن به بازار ایران را گرفت سختگیری برای واردات واکسن کرونا به ایران را برداشت و علت این که در یک ماه اخیر میزان واردات واکسن کرونا بیشتر شده همین مورد است.

جمشیدی اضافه کرد: ستاد اجرائی فرمان امام نخستین جایی است که برای واردات سرم و ماسک گرفته تا واکسن و داروهای لازم اقدام و به وزارت بهداشت کمک کرده است و می کند. معتقدیم تا زمان رسیدن میزان تولید داخلی به اندازه کافی نباید در واردات محصولات دارویی موردنیاز مردم شک کرد.

وی درباره کنترل کیفیت واکسن ها اظهار داشت: در حوزه کیفیت تولید سعی کردیم چند قدم بالاتر از وزارت بهداشت پیش برویم و سختگیری های بیشتری در حوزه کیفیت کنترل کیفیت واکسن ایرانی داشتیم.

جمشیدی در پاسخ به سئوالی درباب از چرخه خارج شدن یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن برکت در ماه های پیش اظهار داشت: در راه تولید واکسن و تست کیفیت، از رده خارج شدن واکسن و ویال ناسالم اتفاقی طبیعی است.۶۰ میلیون دوز واکسن جانسون اند جانسون امریکا در تولید گرفتار مشکل و از بازار جمع آوری شد. این اتفاق بعنوان یک خبر مثبت و نقطه قوت عملکرد این کمپانی در رسانه ها منتشر گردید اما در برکت تعداد بسیار کمتری ازاین رقم کنار گذاشته شد و با حمله و جنجال برخی رسانه ها روبرو شد.

وی درپاسخ به پرسش دیگری اظهار داشت: ما هیچ نقشی در تعیین قیمت واکسن نداشتیم. نرخ واکسن باید در کمیسیون قیمت گذاری تعیین شود و تا حالا هم تعیین نشده است.

جمشیدی درباب وضعیت دریافت کنندگان واکسن برکت نیز اظهار داشت: تا این لحظه ۲ میلیون دوز واکسن برکت به مردم ایران تزریق شده که برمبنای فهرست وزارت بهداشت، تا حالا کمترین عوارض واکسن ها مربوط به برکت بوده است و هیچ نوع مرگ در رابطه با واکسن برکت نداشته ایم. یک کمیته مستقل داده های مربوط به واکسن و مرگ ومیرهای مربوط به واکسن ها را بررسی می کند و در تمام جهان نیز به همین صورت است.

وی در پاسخ به سئوالی درباب منتشرنشدن مقالات مربوط به فازهای بالینی واکسن برکت اظهار داشت: ما داده های فاز یک و دو را بصورت خام منتشر کردیم. یک تیم ۱۰ نفره برای نگارش مقاله مستندات علمی واکسن تشکیل داده ایم و مقاله نهایی روزگذشته آماده شد که ۳۵ صفحه مقاله انگلیسی و ۱۰۰ صفحه داده خام است که ظرف دو سه روز آینده برای مجلات معتبر دنیا ارسال می شود. مقاله تست های حیوانی نیز نهایی شده است و در چند روز آینده ارائه می شود.

جمشیدی تاکید کرد: اگر بتوانیم مصوبه سازمان جهانی بهداشت را بگیریم امکان صادرات واکسن را بعد از تامین نیاز داخل کشور خواهیم داشت. چین، روسیه و خیلی از کشورهای دنیا برای خیلی از داروهای خود مجوز سازمان جهانی بهداشت را نگرفته اند و این سازمان تأییدیه را برای واکسن های هندی و خیلی از واکسن های اروپایی و روسی صادر نکرده است. سازمان غذا و داروی هر کشور مجوز تزریق اضطراری واکسن ها را صادر می کند. ما مستندات را برای سازمان جهانی بهداشت آماده کرده ایم و درخواست جلسه با این سازمان را بطور رسمی داده ایم و دراین زمینه هم منتظر پاسخ سازمان جهانی بهداشت هستیم.

وی با اشاره به اینکه مواد اولیه مانند محیط کشت و برخی بافرها را وارد کردیم اما کشت سلول تماما ایرانی بوده است، اظهار داشت: GMP واکسن را سازمان غذا و دارو تأیید کرده است.

جمشیدی اشاره کرد: تکنولوژی ساخت واکسن برکت مطلقا هیچ ارتباطی با واکسن چینی ندارد. هم اکنون چند شرکت دانش بنیان داخلی با حمایت ستاد اجرائی فرمان امام آغاز به تولید مواد اولیه واکسن کرده اند اما در ابتدا قسمتی از مواد اولیه وارد کشور شد که وارد کردن این حجم از مواد اولیه از سه کمپانی اول دنیا در وضعیت تحریم خیلی مشکل بود.

وی درباره علت صدور مجوز تزریق واکسن برکت پیش از اختتام مطالعات بالینی اظهارکرد: مقاله ای در «نیچر» منتشر گردید که می گوید اگر آنتی بادی نوترالیزان در پی تزریق واکسن کرونا در پیکر شخص افزایش پیدا کند کشورها می توانند تا زمان به انتها رسیدن فاز سوم، مجوز مصرف اورژانسی را برای واکسن کرونا صادر کنند و باتوجه به موفقیت آمیز بودن مراحل فاز یک و دو وزارت بهداشت هم مجوز اورژانسی این واکسن را صادر کرد.

حسن جلیلی - مدیرعامل کارخانه شفافارمد - نیز در این مراسم با اشاره به اینکه فاز اول خط تولید، برمبنای توانمندی داخلی راه اندازی گردید، اظهار داشت: درمورد تجهیزات در رابطه با واکسن به سبب افزایش نیاز جهان حداقل هشت ماه زمان لازم بود که دستگاهها خریداری و وارد کشور شوند بدین سبب جهت راه اندازی خط یک، کوشیدیم از توانمندی داخلی کشور استفاده نمائیم و بیورآکتورهای موجود را تغییر کاربری دادیم.

وی اضافه کرد: ظرفیت تولید خط یک، ۳ تا ۴ میلیون دوز در ماه است و محصولات بعد از پیموده شدن پروسه کنترل کیفی در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد.

جلیلی در آخر اظهار داشت: تا حالا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن برکت به وزارت بهداشت تحویل داده شده و پیش بینی ما این است که در صورت پاس شدن فرآیندهای کنترل کیفی، تا اختتام مردادماه یک میلیون و ۱۰۰ هزار دوز دیگر و در مجموع بیش از ۳.۵ میلیون دوز واکسن برکت در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.




1400/05/18
23:46:21
0.0 / 5
514
تگهای خبر: آینده , تكنولوژی , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس