ویتامینی که خطر مبتلاشدن به سرطان را 40 درصد می کاهد

ویتامینی که خطر مبتلاشدن به سرطان را 40 درصد می کاهد ال مور: خراسان رضوی مکمل روزانه کلکالسیفرول معروف به ویتامین D3 می تواند خطر مبتلاشدن به سرطان کشنده را تا 40 درصد کم کند.


به نقل از سایکولوژی نیوز، ارتباط بین ویتامین دی و سرطان سال هاست که ذهن متخصصان را مجذوب خود کرده است. آنان دریافتند، در افراد ساکن مناطقی که مقدار بیشتری نور خورشید و مقدار زیادی ویتامین دی دریافت می کنند، میزان مرگ ومیر ناشی از انواع مختلف سرطان کمتر است.
نتایج تحقیقات روی حیوانات نشان میدهد که ویتامین دی پیشرفت سلول های سرطانی را کند می کند اما مطالعات بالینی بر روی انسان تا حالا نتوانسته است پاسخ خاصی ارائه کند.
در آزمایش ویتامین دی و امگا ۳ (VITAL) بررسی گردید که آیا سطح بالای ۲۵ هیدروکسی ویتامین دی (میزان ویتامین دی در خون) ارتباطی با کاهش خطر مبتلاشدن به سرطان های کشنده دارد یا خیر.
پژوهشگران دریافتند، مصرف روزانه ۲۰۰۰ IU ویتامین دی با کاهش ۱۷ درصدی خطر مبتلاشدن به سرطان هم راه است و در افراد با BMI (شاخص توده بدنی) طبیعی این کاهش خطر ۳۸ درصد است. به این معنا که عوامل در رابطه با چاقی مانند چربی اضافی بدن می تواند اثر مفید مکمل های ویتامین دی را کم کند.
همین طور نشان داده شده است که چاقی به سیستم ایمنی بدن لطمه می رساند و سبب مواردی ازجمله تخریب عملکرد سلول های کشنده طبیعی و التهاب طولانی مدت می شود.
محقق این تحقیق اظهار داشت: این یافته ها نشان میدهد که ویتامین دی ممکنست خطر مبتلاشدن به سرطان های پیشرفته را کم کند.
ویتامین دی مکملی که به آسانی در دسترس و ارزان است دهه ها مورد استفاده و مطالعه قرار گرفته است. یافته های ما خصوصاً کاهش شدید خطر در افراد با وزن طبیعی را نشان داده و اطلاعات جدیدی در مورد رابطه بین ویتامین دی و سرطان پیشرفته ارائه کرده است.


این تحقیق پنج ساله، شامل ۲۵ هزار و ۸۷۱ فرد بزرگسال بود که در ابتداء آزمایش هیچ نوع سرطانی نداشتند و هدف این تحقیق بررسی کاهش احتمالی مرگ ناشی از سرطان با ترکیب یا اثرات فردی مکمل های امگا ۳ و ویتامین دی بود.
شرکت کنندگان در چهار گروه قرار گرفتند؛ گروه اول ۲۰۰۰IU ویتامین دی به اضافه یک گرم روغن ماهی در روز استفاده و گروه دوم ویتامین D به همراه دارونما، گروه سوم امگا ۳ بعلاوه دارونما و گروه چهارم فقط دارونما بجای ویتامین دی با روغن ماهی دریافت نمودند.
کشف اینکه BMI بر نقش ویتامین دی تاثیر می گذارد نیز در مطالعات قبلی پیشنهاد شده است. علاوه بر این، التهاب ناشی از چاقی با تغییر در عملکرد گیرنده ویتامین دی یا پاسخ آن، اثر ویتامین دی را می کاهد.
میزان ویتامین دی بیماران سرطانی پایین و نتایج مطالعات نشان می دهد، میزان کمبود در میان این بیماران ۷۲ درصد است.
شواهد بیشتر همین طور تایید می کند که هرچه چربی بدن افراد بیشتر باشد، خطر مبتلاشدن به سرطان بیشتر است.
این محقق اظهار نمود: یافته های ما همراه با نتایج مطالعات قبلی، از ارزیابی مداوم مکمل ویتامین دی برای جلوگیری از سرطان متاستاتیک (سرطان پیشرفته) حمایت می کند، ارتباطی که از نظر بیولوژیکی قابل قبول است.
شایان ذکر است که مطالعات بیشتری با تمرکز بر بیماران سرطانی و بررسی نقش BMI لازم است.
نتایج این تحقیق در مجله JAMA Network Open انتشار یافته است.




منبع:

1400/06/22
10:55:20
0.0 / 5
649
تگهای خبر: ایمنی , شركت , مد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس