در خانه نیما یوشیج باز شد

در خانه نیما یوشیج باز شد به گزارش ال مور مراسم گشایش خانه «نیما یوشیج» بعنوان «موزه شعر نوین ایران» برگزار گردید.


به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، خانه نیما یوشیج (پدر شعر نو فارسی) پس از گذر سال ها به مخروبه ای تبدیل گشته بود و در گوشه ای از تهران نفس های کم رمق و کم جانی داشت، حتی مدتی درش نیمه باز بود و به مأمن معتادان تبدیل گشته بود، تا اینکه پس از کش و قوس بین شهرداری و صاحب ملک سرانجام سازمان زیباسازی شهر تهران با عنایت به ارزش تاریخی و معنوی این بنا، خانه را در سال ۱۳۹۸ خریداری کرد و با تعریف کاربری «موزه شعر نوین ایران» به مرمت و بازسازی آن پرداخت.
این خانه بعنوان «موزه شعر نوین ایران» روز شنبه (۲۲ آبان ماه) با حضور مهدی چمران - رئیس شورای شهر تهران -، رضا صیادی - رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران -، مهدی پیرهادی - رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران -، و مرتضی امیری اسفندقه - مشاور شهردار تهران در حوره شعر، هنر و ادب - راه اندازی شد.

خانه «نیما یوشیج» در دوره پهلوی دوم ساخته شده و در کنار خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور (دو نویسنده مطرح ایران) در منطقه شمیرانات قرار دارد و واجد ارزش تاریخی و فرهنگی است. این مجموعه در سالهای گذشته در خطر تخریب قرار داشت که با مرمت کامل، امکان بهره برداری از آن فراهم گشته است.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در حاشیه بازدید از این خانه موزه نیما یوشیج اظهار نمود: تا جایی که به خاطر دارم، حدود سال ۹۴ بود که در شورای شهر تصویب گردید که خانه نیما خریداری شود تا خانه ای به اسم نیما حفظ شود. سپس برنامه های پیشنهادی معارضینی داشت اما سرانجام از سال گذشته مرمت خانه آغاز شد و روز گذشته (۲۱ آبان) در سالگرد تولد نیما به پایان رسید و حالا خانه آماده است. در یک روز عده ای از شاعران را دعوت خواهند کرد تا افتتاح عملیاتی و واقعی آن و نه افتتاح خود ساختمان را شروع کنند. این جا می تواند برای شاعران پاتوغ خوبی باشد و مردم منطقه هم می توانند از این جا بعنوان یک مرکز فرهنگی بهره بگیرند. بهرحال جای خوبی است و برای شاعر ارزشمندمان اثر خوبی را باقی گذاشتند.
او همینطور در توضیح تمهیدات شورای شهر برای پیشگیری از تخریب بعضی از خانه های قدیمی که در اختیار مدیریت شهرداری هستند و از ثبت خارج شده اند، اظهار داشت: فکر می کنم به این مساله توجه داشته اند، بویژه آقای مسجدجامعی اهتمام می ورزید و خانه هایی را که ما بر روی آنها دست گذاشته ایم، خانه هایی بودند که ثبت میراث فرهنگی نبوده و می توانستیم مرمت نماییم و برنامه ها را اجرا نماییم. خانه هایی که درباره شان بحث دیوان پیش می آید ثبت میراث فرهنگی هستند. زمانی که ثبت میراث می شوند، متاسفانه برای مرمت بودجه نیست و یا می گویند بودجه نداریم و بعد خطرآفرین می شود و یا صاحبانش چون از آنها نمی خرند مجبور می شوند حکم دیوان را بگیرند. این مساله را باید حل کنند و ان شاءالله ما هم با روابط نزدیکی که با رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی داریم تلاش می نماییم در این مساله هماهنگی بیشتری را در خانه های تهران به وجود بیاوریم.
چمران درباره شناسایی خانه های قدیمی که در اختیار دستگاههای دولتی بویژه شهرداری هستند، هم اظهار داشت: هرچه داشتیم شناسایی شده و مشخص است، به تازگی شهرداری در امامزاده یحیی خانه ای خریده که بخش هایی قابل استفاده می باشد و در جاهای دیگری که مدنظر داشته کار کرده است. آمار خانه ها را میراث فرهنگی دارد.












منبع:

1400/08/22
22:25:57
0.0 / 5
426
تگهای خبر: بودجه , خدمات , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس