یك متخصص تغذیه توضیح داد:

ارتباط تغذیه و لوپوس

ارتباط تغذیه و لوپوس به گزارش ال مور، فارس ˮلوپوس اریتماتوس سیستمیکˮ، این نام یک بیماری از انواع امراض خود ایمن است که از آن با عنوان ˮلوپوسˮ یاد می ‎شود، یک بیماری که می تواند اندام های مختلف بدن را درگیر کرده و برای فرد مشکلاتی را ایجاد می کند؛ برخی صاحب نظران، از تأثیر مصرف ویتامین ˮدیˮ بر این بیماری گفته اند.


مهسا موذن؛ دکترای تخصصی تغذیه در مورد بیماری لوپوس به ایسنا اظهار داشت: بیماری لوپوس، یا لوپوس اریتماتوس سیستمیک، یک بیماری خودایمنی و التهابی مزمن به حساب می آید که در زنان سنین باروری شایع تر بوده و نسبت مبتلا شدن در زن به مرد ۹ به یک است.
موذن افزود: این بیماری یک مشکل چند علیتی بوده و ژنتیک و عوامل محیطی همانند عفونت ها، هورمون ها و داروها در ایجاد آن دخیل هستند. التهاب ناشی از لوپوس می تواند بر خیلی از سیستم های بدن همچون مفاصل، پوست، کلیه ها، سلول های خونی، مغز، قلب و ریه تاثیر بگذارد.
نشانه های لوپوس
او در مورد نشانه های شایع این بیماری، ضمن بیان این که نشانه های لوپوس با دوره های بهبودی و عود مشخص می شود، اظهار داشت: مهم ترین علایم این بیماری خستگی شدید، مفاصل دردناک یا متورم، درد عضلانی، حساسیت به نور آفتاب، تب غیر قابل توضیح، راش پوستی(اغلب روی صورت)، زخم های دهان، رنگ پریده یا بنفش در انگشتان دست یا پا در اثر سرما یا استرس، و نارسایی کلیه، معرفی شده است.
این متخصص تغذیه در مورد ارتباط رژیم غذایی با این بیماری اظهار داشت: نتایج حاصل از مطالعات در ارتباط با نقش رژیم غذایی در بیماری لوپوس قطعی نیست و تحقیقات بیشتری در این حوزه موردنیاز است، اما به نظر می آید که یک رژیم غذایی متعادل می تواند در پیشگیری و مدیریت این بیماری مفید واقع شود و به کاهش بیماری های همراه در فرد کمک نماید.
اهمیت تغذیه در لوپوس
او توضیح داد: شواهد موجود از اهمیت رژیم غذایی غنی از ویتامین ها بخصوص ویتامین های A، B۶، C، D و E؛ اسیدهای چرب غیر اشباع (به ویژه اسیدهای چرب امگا ۳ و اسیدهای چرب تک غیر اشباع) و محدودیت مصرف سدیم در جلوگیری از عود لوپوس و کاهش بیماری های همراه حمایت می کند.
موذن با اشاره به اینکه نقش امیدوارکننده پلی فنول های غذایی که در سبزی ها، میوه ها و برخی مواد غذایی دیگر وجود دارد در مدیریت لوپوس قابل توجه است، اظهار داشت: تشویق بیماران به ترک سیگار، پرهیز از اضافه وزن و کنترل فشار خون و چربی خون برای کاهش عوارض قلبی عروقی دارای اهمیت است.
توصیه به مصرف ویتامین "دی"
این متخصص تغذیه اظهار داشت: مصرف مکمل ویتامین D از دیگر مواردی است که در بیماران مبتلا به لوپوس سفارش می شود. حساسیت به نور، اجتناب و محافظت در مقابل نور خورشید، مصرف کم ویتامین D و مصرف داروهای تجویز شده برای درمان علایم بیماری امکان دارد مسئول سطوح پایین ویتامین D مشاهده شده در این بیماران باشد.
او افزود: در بیماری لوپوس کاهش تولید فرم فعال ویتامین D به علت نارسایی رایج کلیوی هم امکان پذیر است. به نظر می آید افزایش سطح ویتامین D نشانگرهای التهابی و خونی را بهبود بخشیده و گرایشی در ایجاد بهبودی بالینی دارد.
موذن ضمن سفارش به مصرف کافی فیبر رژیمی در لوپوس، اظهار داشت: دریافت فیبر اثرات مفیدی در کاهش خطرات قلبی عروقی و کاهش سطوح مارکرهای التهابی همچون سیتوکین ها و هموسیستئین دارد.
این متخصص تغذیه ضمن اشاره به شایع بودن نارسایی کلیوی بین بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوس، کاهش مصرف پروتئین را بر جلوگیری از این عارضه موثر دانست و اظهار داشت: در چنین شرایطی رفتن به متخصصان تغذیه برای تنظیم دقیق رژیم غذایی ضروری می باشد. چون که احتیاج به محدودیت دریافت بعضی از مواد غذایی در رژیم محتمل است.




منبع:

1401/07/17
14:50:18
0.0 / 5
459
تگهای خبر: ایمنی , بیمار , تولید , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس