رییس سازمان غذا و دارو:

امکانات زیادی برای صادرات داروی ایرانی فراهم گشته است

امکانات زیادی برای صادرات داروی ایرانی فراهم گشته است به گزارش ال مور، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه امکانات زیادی برای صادرات محصولات دارویی کشور به اقصی نقاط دنیا فراهم گشته است، اظهار داشت: زمانی فکر می کردیم که ثبت داروی ایرانی در دنیا دشوار است، اما حالا این اتفاق به سهولت دارد اتفاق می افتد؛ در این حوزه هم سراغ داروهای ژنریک و معمولی نرفتیم، بلکه در داروهای با فن آوری بالا اقدام کردیم.


به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، دکتر بهرام دارایی در مراسم افتتاحیه هفدهمین دوره نمایشگاه ایران فارما، اظهار داشت: صنعت داروسازی یک صنعت راهبردی برای کشور است که پس از انقلاب آنرا حفظ نموده و توسعه دادیم و به معنای واقعی صنعتی بومی برای کشور تلقی می شود. صنعت داروسازی کشور، صنعتی است که حلقه اتصال بین علم، دانشگاه، جوانان، اشتغال و تولید است. در این صنعت ظرافت و اقتدار داخلی و خارجی وجود دارد که توانایی زیادی هم در منطقه دارد.
وی ادامه داد: مسئول سازمان جهانی بهداشت چند روز قبل بازدیدی از لابراتوار مرجع غذا و دارو داشتند، باتوجه به تجربه ای که در مأموریت هایش در دنیا داشت، می اظهار داشت که صنعت داروسازی و وزارت بهداشت ایران امید WHO در این منطقه است. امید منطقه بخصوص در حوزه غذا باتوجه به بحران هایی که در منطقه داریم، با شماست. کشورهایی مانند افغانستان و عراق و... مشکل حاد در تهیه مواد غذایی دارند. پس از جنگی که در اروپا راه افتاد، مشکلات عدیده ای خودش را نشان داد. همانطور که در کرونا خیلی از معادلات تغییر نمود و نقطه عطفی در حوزه سلامت بود و خیلی از پروتکل ها، شیوه های درمانی، رفتارها و حتی مسیر تولید داروسازی را هم تغییر داد. این جنگ هم در دنیا روی سلامت و تأمین غذا تأثیر گذاشت. آنچه که در کشورمان به صورت بالقوه موجود است، هرجایی به دست نمی آید. این وضعیت بر پایه دانشمندان جوان و نهضت دانش بنیان در کشور، بوجود آمده است.
دارایی اضافه کرد: نمایشگاه ایران فارما تجلی واقعی از داشته های ما در کشور در حوزه داروسازی است که در منطقه هم می درخشد. در چند ماهه اخیر رفت و آمدهای زیادی بین کشورهای منطقه از شمال تا شرق و غرب وجود داشته است و امکانات زیادی برای صادرات محصولات دارویی ما به اقصی نقاط دنیا فراهم گشته است. یک زمانی فکر می کردیم که ثبت داروی ایرانی در دنیا دشوار است، اما حالا این اتفاق به سهولت دارد اتقاق می افتد. ما سراغ داروهای ژنریک و معمولی نرفتیم، بلکه در داروهای با فن آوری بالا اقدام کردیم.
وی با اشاره به اینکه پارسال بازار دارویی دنیا حدود ۱۳۵۰ میلیارد دلار بود، اظهار داشت: نزدیک ۵۰ میلیارد دلارش ماده اولیه بود. در عین حال بازار دارویی کشور ما در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۶۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است. با طرحی که سال جاری در حوزه دارو اجرا کردیم، بازار دارویی کشور به حالت عادی خودش بازمی گردد. بازاری که تحت تأثیر یک ارز به حالت خلسه رفته بودو بازار واقعی نبود، چونکه با ارزی پیش می رفت که وجود نداشت.
دارایی افزود: باید توجه کرد که چیزی به اسم ارز ترجیحی وجود خارجی ندارد، باید در این ارز اقدامات زیادی انجام دهیم تا به ارز 4200 تومانی تبدیل گردد و ازاین رو مشکلات زیادی برای ما وجود داشت.
دارایی با اشاره به اینکه تا پیش از سال ۱۳۹۷ مشکل خاصی با دارو نداشتیم، اظهار داشت: البته کمبودهای مقطعی و تحریم ها تاثیراتی داشت، از سال ۱۳۹۷ شروع افت صنعت داروسازی بود و این قضیه تا بی اثر کردن این صنعت در کشور پیش می رفت که می توانست خطرناک باشد.
ادامه دارد


1401/07/18
12:19:55
0.0 / 5
414
تگهای خبر: بهداشت , توسعه , تولید , جوانان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس