در مراسم رونمایی مطرح شد؛

برنامه ریزی حوزه هنری برای از سرگیری کنسرت ها

برنامه ریزی حوزه هنری برای از سرگیری کنسرت ها ال مور: آیین رونمایی از آلبوم زار به عنوان تازه ترین اثر تک نوازی محسن نفر نوازنده شناخته شده موسیقی ایرانی روز شنبه هفدهم دی با حضور دست اندرکاران این اثر موسیقایی در زمینه هنری اجرا شد.



به گزارش ال مور به نقل از مهر، آیین رونمایی از تازه ترین آلبوم محسن نفر نوازنده شناخته شده موسیقی ایرانی با عنوان «زار» روز شنبه هفدهم دی با حضور این هنرمند، میلاد عرفانپور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری، امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و پدرام جوادزاده نوازنده و کارشناس موسیقی در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی اجرا شد.
نوآوری، چاره اندیشی و تولید فراوان مبتنی بر مخاطب
میلاد عرفانپور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در ابتدای این جلسه خبری درباره ی آلبوم «زار» توضیح داد: این افتخار در مرکز موسیقی حوزه هنری نصیب ما شده که ناشر این اثر گرانبها و باارزش باشیم. در این چارچوب آنچه انجام شده کوشش برای تولید آلبومی است که شناسنامه فرهنگ ایرانی است. یکی از اینگونه های باارزش که فرهنگ ما را با ریشه های ایرانی ساخته موسیقی ایرانی است. این موسیقی ایرانی در روزگار فعلی به جهت عوامل و دلیلهای مختلف گرفتار مشکلاتی در زمینه محتوا و مخاطب است و ما باید تدبیر داشته باشیم که مخاطب امروز ما به اینگونه موسیقایی بازگشت درستی داشته باشد. اساساً چرا این بازگشت دارای اهمیت است؟ چون موسیقی ایرانی از دیرباز آمیخته با معنا و حکمت و معرفت و فرهنگ اصیلی است که انسان ایران سده های مختلف را با این فرهنگ زندگی کرده است.
وی اضافه کرد: موسیقی ایرانی موسیقی همه ساحت های زندگی است که گاهی درباره ی عشق، گاهی درباره ی معرفت و گاهی درباره ی اعتراض سخن می گوید. موسیقی ایرانی با سلوک انسان ایرانی گره خورده است. در این چارچوب هنرمندان و مخاطبان این نوع موسیقایی اگر راه لذت بردن و تعامل برقرار کردن آنرا یاد بگیرد بطور قطع با رشد و فهمی مواجه می شود که می تواند دربرگیرنده نکات مهمی در نسبت با فرهنگ ایرانی داشته باشد. موسیقی ایرانی گنجینه ای از فرهنگ ایرانی است که حفظ آن مستلزم نوآوری، چاره اندیشی و تولیدات فراوان با سلیقه مخاطب است.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری با اشاره به رونمایی از آلبوم «زار» اظهار داشت: محسن نفر یکی از مهم ترین و شناخته ترین هنرمندان موسیقی ایرانی است که طی سالهای اخیر کوشش های بسیار بهادار و شکوه مندی را در عرصه موسیقی ایرانی داشته اند و امیدوار هستم مرکز موسیقی حوزه هنری این توفیق را داشته باشد که باز هم از این دست تولیدات را به مخاطبان ارائه دهیم. آلبوم های موسیقی ایرانی شرایط سختی برای رسیدن به مخاطب دارند اما ما در مرکز موسیقی حوزه هنری تمام تلاشمان را انجام می دهیم که این آلبوم به بهترین شکل ممکن به مخاطبان ارائه شود. حتی شاید برگزاری این جلسه بتواند مقدمه خوبی برای معرفی چنین اثر ارزشمندی باشد. این آثار مخاطبان بسیار خاصی دارند که وقتی هنرمندان در این حوزه کاری را تولید می کنند ما انتظار مخاطبان فراگیری نمی توانیم داشته باشیم. اما همان مخاطبان اندک هم به قدری دارای ارزش هستند که می توانند ما را برای رسیدن به اهدافمان کمک نماید.
عرفانپور درباره ی برنامه های مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری درباره ی برگزاری کنسرت ها موسیقی در زمینه هنری باتوجه به شرایط اخیر اظهار داشت: محدودیتی باب شده برای هنرمندان کشور که نباید کنسرت اجرا شود. دیدگاهی که کار بسیار غلطی است و آنهایی که هنرمندان را ملزم به سکوت می کنند از جنس هنر نیستند بر همین مبنا ما در زمینه هنری درحال برنامه ریزی برای کنسرت ها هستیم که به زودی جزئیات آن اعلام می شود.
ما محسن نفر را برای کارهایی که انجام نداده می شناسیم
امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که در این جلسه حضور پیدا کرده بود، با قدردانی از تولید کنندگان این اثر موسیقایی بیان کرد: بارها در رسانه ها درباره ی یک استاد، یک هنرمند و یک چراغ راه برای نسل صحبت شده است. نسلی که متعهدانه با شرافت و با اخلاق وارد حوزه هنر شده است. خیلی ها این سرچشمه را می شناسند و با رویه ای که در این سالها داشته آشنا هستند. آشنایی من هم با هنرمند بزرگی چون محسن نفر از سالها پیش اتفاق افتاده است و همیشه تلاش کردم که توفیق این شاگردی برای من وجود داشته باشد. وی در دوره های مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی که دربرگیرنده متغیرهایی است همیشه ثابت قدم باقی مانده است و این ثابت ماندن کار بسیار سختی است.
وی اضافه کرد: محسن نفر برای کارهایی که کرده محسن نفر نشده است، او برای کارهایی که نکرده هم محسن نفر شده است. در دهه ۷۰ او را با لقب «فیلسوف تار» می شناختند و به قول یکی استادان موسیقی ایران مضراب های وی دارای ساختاری است که در آن عمق ردپای اصلی فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی را می توانیم پیدا نماییم. الان در سال ۱۴۰۱ که من با این پدیده هنری مواجه می شویم متوجه می شوم که آثار استاد نفر می تواند سرمشق بزرگی برای آینده باشد. برای انسانی که می تواند هویت صوتی خودرا دراین زمینه پیدا کند.
این خواننده موسیقی در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن اشاره به دیگروِیژگی های هنری محسن نفر به عنوان یکی از نوازندگان شاخص موسیقی ایرانی توضیح داد: پای بند به ریشه ها و هویت اصلی ما هزینه بسیار زیادی دارد و هر هنرمندی این هزینه را نمی پذیرند و به اعتقاد هنرمندانی که چنین هزینه هایی را می پردازند خیلی کم هستند. استاد نفر حلقه وصلی بین تمامی هنرهای متعهدی است که از هنر خوشنویسی کرفته تا هنرهای نمایشی دربرگیرنده ارزشمندی های بسیاری است. تعدادی از تمامی مفاهیم ارجمند هنر متعهد در محسن نفر تجلی پیدا گرده و هم اکنون شاخصه اصلی هنر متخصص و هنر متعهد است.
سمیعی اشاره کرد: دلیل این که تلاش می نماییم در این سالها شاگرد محسن نفر بمانیم به خاطر تجلی تمامی خاصیت های یک هنرمند متعهد است که از او هم درس اخلاق می گیریم و هم درس هنر. این آلبوم به اعتقاد من بنیانگذار زیرساختی در موسیقی ملی ماست که شاید مصرف گرایان هنرمصرف گرا از آن انتقاد می کنند. ولی این نوع موسیقی که ما در آلبوم زار می شنویم دربرگیرنده زیرساختی در موسیقی ایرانی است که باید به نسل های آینده منتقل شود. این اتفاق بزرگی است که باید بیش از این برای رساندن صدایش به نسل جدید کوشش کرد.
پاسخ به زیبایی شناسی هستی در یک آلبوم موسیقی مهم
محسن نفر هم در بخش دیگری از این جلسه رسانه ای ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم رونمایی اظهار داشت: سهم من در نگاه کریمانه دوستان این است که بتوانم که یک از هزار لطف دوستان که گفتند، باشم. البته اگر بخواهیم به خود موضوع اصلی این آلبوم بپردازیم این که موسیقی، پاسخی به زیباشناسی هستی است که همه آن هنرخداوند است. یکی از این بهانه های جمال و زیبایی صدا و آواست. صدای خوش و آوای خوش یکی از جلوه های زیبایی است که حضرت رب العالمین در این دنیا برای ما آفریده است. موسیقی میراث دار نشان دادن و ارائه صدای خوش است که در موسیقی به دو صورت ارائه می شود. یکی با حنجره آدمی که صدای خوش دارند و دیگری ابزار و آلات موسیقی است. در حقیقت موسیقی صدای خوش است که اگر کلام را با آن می شنویم برای لذت بیشتر است. ما اگر بتوانیم از صدای خوش منحصر از کلام لذت ببریم به ساحت موسیقی نزدیک تر هستیم.
این نوازنده شناخته شده موسیقی ایرانی افزود: موسیقی ایرانی بنا بر تجربیاتی که در قرون متمادی داشته نشان داده با تعقل آدمی کار دارد. یعنی کمتر با هیجان آدمی سر و کار داشته است و تمامی انتقاداتی که اذهان یک سو نگر درباره ی موسیقی ایرانی مطرح می شود نشان از این است که این افراد آنچنان که باید به تعقل در موسیقی ایرانی توجه نکرده اند. پس موسیقی ایرانی متضمن وجه و ساحت عقلانی بشراست. شما اگر به ردیف موسیقی ایرانی گوش می کنید دائم پرسش می کنید که این نوع موسیقی چه چیزی می خواهد بگوید؟ و همین نگاه یعنی تعقل. وقتی درباره ی موضوعی چرا و چیستی را مطرح می کنید یعنی به ساحت تعقل نزدیک شده ایم. ساحت بعدی موسیقی ساحت احساسات موسیقی است که می تواند دربرگیرنده نکات مهمی باشد. شاید ساحتی باشد که از تعقل هم بالاتر است.
نفر افزود: ما با گنجیه ای از موسیقی ایرانی مواجه هستیم که دربرگیرنده احساس و تعقل است. البته سال های زیادی از آن غافل بودیم اما بواسطه حضور شعرای بزرگوار در تاریخ ادبیات ایران در وضعیت بسیار ارزشمندی قرار دارد که به جهت همراهی با شعر حکیمانه از وجه بسیار ارزشمندی برخوردارست که از مقام انسانی اش افول نکرده و از برخی هیجانات موسیقی غرب زده امروز به دور است. این هنر موسیقی ایرانی است که می تواند برجستگی ها و اهمیت زیادی داشته باشد.
وی درباره ی جزئیات آلبوم «زار» هم اظهار داشت: از آن جهت که موسیقی ایرانی گنجینه ای از مضامین هدایت گر و نکته دار است بنده تصمیم گرفتم که دست به تولید اثری بزنم که بتواند دربرگیرنده اندیشه های متعالی ساخت موسیقی باشد. این روند هم به طور قطع در اینده نیز بصورت مستمر ادامه پیدا خواهدنمود. درباره ی نام گذاری آلبوم هم باید بگویم که بشر در حالت «زاری» است.
این نوازنده درباره ی برنامه های خود برای برگزاری کنسرت موسیقی اظهار داشت: اگر در سال آینده خداوند به من کمک نماید حتما برنامه هایی برای برگزاری کنسرت دارم که به زودی اطلاع رسانی می شود.
افتخار آقای مدیر برای حضور در زمینه هنری سازمان تبلیغات اسلامی
محسن فروزانفر معاون هنری حوزه هنری هم در بخش دیگری از این جلسه خبری بیان کرد: وقتی صحبت های استاد نفر را شنیدم افتخار کردم در مجموعه ای نفس می کشم که هنرمندانی سرشار از حکمت را در زمینه هنری داشتیم و این هنرمندان هنوز حضور دارند و ما می توانیم از وجود آنها بهره مند شویم. استادانی که همچنان درحال تولیدهستند. از آقای نفر بینهایت سپاسگزارم که هنوز در جمع حوزه هنری حضور دارید و ما می توانیم از هنرنمایی شما بهره مند شویم.
محسن نفر آهنگ ساز، پژوهش گر، مدرس موسیقی و نوازنده تار و سه تار است که از سال ۱۳۶۰ و با تاسیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی (حوزه اندیشه و هنر اسلامی) وارد این مجموعه شد. وی در سالهای اولیه دهه ۶۰ دو آلبوم «وصل مستان» و «شمس الضحی» را با همکاری حسام الدین سراج منتشر نمود که تا امروز به عنوان ابتکاری تازه در موسیقی سنتی و ایرانی می درخشند. ضمن این که آلبوم «باغ ارغوان» با صدای سراج و سرپرستی و آهنگسازی محسن نفر، آلبوم «ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی» و آلبوم «یادیار» از دیگر آثار این هنرمند به شمار می روند.
این هنرمند به موازات خط سیر اصلی اهدافش در موسیقی، کارهای جسته گریخته زیادی داشته که همچون آن برگزاری کنسرت با شهرام ناظری در داخل و خارج کشور است. وی همین طور در سال ۱۳۸۵ «گروه موسیقی غوغا» را تشکیل داد و با همان گروه کنسرت هایی در داخل و خارج از کشور اجرا کرد.


منبع:

1401/10/19
11:00:35
0.0 / 5
294
تگهای خبر: آینده , باغ , تبلیغات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس