خطر در کمین است

خطر در کمین است به گزارش ال مور، خراسان رضوی نوشیدنی های قندی 100 برابر بیشتر از آب درون بطری دارای پلاستی سایزر هستند.


به نقل از نیوز، مطالعه ای که توسط پژوهشگران اسپانیایی انتشار یافت، نشان داد که نوشیدنی های شیرین بطور متوسط ۱۰۰ برابر بیش از آب بطری پلاستی سایزر دارند. پلاستی سایزر مواد ارگانیک، غیر فرار و غالبا بصورت مایع هستند و زمانی که با پلاستیک یا الاستومر ترکیب شوند انعطاف پذیری، قابلیت انبساط و قابلیت پردازش پلیمر را بهبود می بخشند.
این مطالعه ۷۵ نمونه از نوشیدنی های مختلف در اسپانیا را برای ترکیبات پلاستیکی مورد تحلیل و بررسی قرار داد و تصویری نادر از آلودگی پلاستی سایزرها در نوشیدنی های اروپایی ارائه کرد.
در کمال تعجب، پژوهشگران موسسه ارزیابی محیطی و تحقیقات آب (IDAEA) شورای تحقیقات ملی اسپانیا (CSIC) دریافتند که نوع بسته بندی - شیشه، پلاستیک یا قوطی - عامل اصلی تعیین کننده سطح پلاستی سایزر در نوشیدنی ها نیست در عوض، قند افزوده شده بیشترین تفاوت را به وجود آورده است.
هرچند که پلاستی سایزر ترکیبات شیمیایی هستند که برای ایجاد انعطاف پذیری و دوام به پلاستیک اضافه می شوند با این وجود، بطور فزاینده ای با اثرات سمی سلامتی، همچون لطمه عصبی، اختلال غدد درون ریز، سرطان و مسائل باروری مرتبط هستند.
نتایج این تحقیق نشان داد که ۹۵ درصد از نوشیدنی های تحلیل و بررسی شده، از آب لوله کشی گرفته تا دیگر نوشیدنی ها، حاوی حداقل یکی از ۱۹ پلاستی سایزر ارگانوفسفره هستند که برای آن آزمایش شده است.
جولیو فرناندز آریباس، محقق موسسه ارزیابی محیطی و تحقیقات آب و نویسنده اصلی این مطالعه، در اطلاعیه ای مطبوعاتی اظهار داشت: «این نشان دهنده فراگیر بودن ترکیبات آنها و قرار گرفتن روزانه ما در معرض این مواد است».
بیشترین غلظت این ترکیبات در نوشابه های شیرین و آبمیوه های حاوی قند افزوده به ترتیب با میانگین ۲۸۷۶ و ۲۹۶۵ نانوگرم در لیتر مشاهده شد.


پایین ترین میزان آلودگی در آب بطری (۲.۷ نانوگرم در لیتر) مشاهده شد. در همین حال، آب لوله کشی بارسلون حدود ۱۰ برابر بیشتر به این ترکیبات آلوده است که احیانا به سبب عبور آب شهری از لوله های PVC است.
بعد از آب لوله کشی، قهوه با کمترین آلودگی (۲۳.۸ نانوگرم در لیتر) و پس از آن نوشابه های بدون قند، چای و آبمیوه های بدون قند افزوده قرار گرفتند.
با توجه به این که پلاستی سایزر در نمونه های شکر خالص نیز یافت شدند، پژوهشگران پیشنهاد می کنند که باید شیرین کننده گسترده را به عنوان منبع آلودگی در نظر گرفت.
پژوهشگران انواع مختلف بسته بندی مانند شیشه، پلاستیک و قوطی را بررسی کردند و دریافتند که ظرف عامل تعیین کننده ای نیست. آنان کشف کردند که پوشش پلاستیکی روی درپوش های فلزی بطری های شیشه ای، هشت ترکیب جداگانه را در نوشیدنی ها آزاد می کند. در مورد یک برند آب میوه، بطری شیشه ای حاوی ۱۰ برابر بیشتر پلاستی سایزر از بسته بندی های دیگر بود.
بااینکه هیچ یک از نوشیدنی ها از آستانه ایمنی فراتر نمی رفت اما پژوهشگران هشدار دادند که مردم این ترکیبات را به روش های دیگری نیز مصرف می کنند.
اتل الجارات، نویسنده این مقاله اظهار داشت: ما باید در نظر داشته باشیم که این پلاستی سایزرها بوسیله راه های دیگری مانند خوردن غذا و استنشاق نیز وارد بدن انسان می شوند بنابراین، ارزیابی جامعی از مقدار کل پلاستی سایزرهایی که در معرض آنها قرار داریم لازم است.
نتایج این مطالعه در نشریه Environment International انتشار یافته است.



1402/02/17
10:31:05
0.0 / 5
257
تگهای خبر: ایمنی , برند , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
Almor
almor.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ال مور محفوظ است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس