سرنوشت جشنواره مد و لباس فجر چه می شود؟

سرنوشت جشنواره مد و لباس فجر چه می شود؟ ال مور: دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور توضیحاتی درباره ی نحوه برگزاری چهاردهمین جشنواره مد و لباس فجر ارایه و اصرار کرد که در صورت عدم ورود بخش خصوصی در روند برگزاری این رویداد، احتمالاً برگزاری دوره چهاردهم به سال آینده موکول خواهد شد.


به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در اولین بخش از گفت و گو با ایسنا تاکید کرده بود که «مهم ترین کار، بازگرداندن اعتماد است»؛ چونکه فعالین عرصه مد و لباس، طراحان و تولیدکنندگان به علل مختلفی همچون جابه جایی ها، وعده های محقق نشده و فقدان ساختار ثابت، از این کارگروه فاصله گرفته اند. وی همینطور به دیگر چالش های کارگروه پرداخته و تأکید کرده بود که بدون مشارکت ذی نفعان، مرتفع ساختن این چالش ها دشوار می شود. حالا هم در بخش دوم این گفت و گو، گرجی به مساله جشنواره مد و لباس فجر پرداخته است.
بیشتر بخوانید:
مهم ترین کار، بازگرداندن اعتماد است
بعد از تصویب قانون ساماندهی مد و لباس در سال ۱۳۸۵، اولین تلاش ها برای ایجاد یک رویداد ملی در عرصه پوشاک با عنوان «جشنواره ملی طراحی لباس ایرانی ـ اسلامی» شکل گرفت. این جشنواره از سال ۱۳۹۰ با نام «جشنواره بین المللی مد و لباس فجر» ادامه یافت و بتدریج به مهم ترین رویداد تخصصی این حوزه و آخرین جشنواره هنری وابسته به مجموعه جشنواره های فجر تبدیل شد؛ رویدادی که ماهیت و عنوان آن ایجاب می کند در بازه زمانی نزدیک به دهه فجر برگزار گردد.
در عین حال، سیزدهمین دوره این جشنواره برعکس تقویم معمول، با چند ماه تأخیر و در خردادماه سال جاری برگزار گردید. فاصله زمانی غیرمتعارف میان زمان مقرر و تاریخ برگزاری، یکی از اصلی ترین محورهای انتقاد بود؛ موضوعی که فعالین این حوزه آنرا نشانه ای از بی برنامگی و فاصله گرفتن رویداد از کارکرد سیاست گذارانه اش ارزیابی کردند. علاوه بر این، نحوه اطلاع رسانی، زمان بندی و ترکیب بخش های تخصصی هم محل پرسش بود و مجموع این موارد، انتظارات از دوره های بعدی را به صورت محسوسی بالا برد. با این تفاسیر، حالا و در فاصله کوتاهی تا فرارسیدن موعد زمانی برگزاری جشنواره های فجر ۱۴۰۴، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در رابطه با تصمیم گیری پیرامون برگزاری چهاردهمین جشنواره مد و لباس فجر توضیحاتی عرضه کرد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
ادامه دستاوردسازی ها برای یک جشنواره پر حرف وحدیث!

محسن گرجی در بخش دوم گفت و گو با ایسنا، در رابطه با رویکرد وزارت فرهنگ اسلامی در دولت چهاردهم برای واگذاری و برون سپاری رویدادهای مختلف و سیاست کارگروه ساماندهی مد و لباس برای برگزاری چهاردهمین جشنواره مد و لباس فجر، بیان نمود: نگاهم این است که مردم باید برای برگزاری رویدادها پای کار بیایند، چون خودشان صاحبِ کار هستند. طبیعتاً اگر از بخش خصوصی و انجمن های مرتبط، تقاضای مشارکت مطرح شود ما هم استقبال می نماییم. این اتفاق مزیت هایی دارد و ما هم اختلاف نظری با نگاه راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نداریم.
او در رابطه با زمان برگزاری چهاردهمین جشنواره مد و لباس فجر با توجه به این که جشنواره سیزدهم هم سال جاری خردادماه برگزار شده است، بیان نمود: مشروط بر این که بخش خصوصی برای تولی گریِ امر پیش قدم شود، ممکنست جشنواره چهاردهم به سال جاری برسد، اما در غیر این صورت ترجیح می دهیم که در یک سال، دو بار جشنواره برگزار نکنیم. تبادل نظر هایی دراین خصوص در جریان است.

بعید است جشنواره چهاردهم سال جاری برگزار شود
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با تأکید بر این که جشنواره مد و لباس فجر حتما باید در هر سال برگزار گردد و این پرچم برافراشته بماند، اظهار نمود: ولی نباید به نحوی هم مبادرت به برگزاری آن نماییم که بعد بگوییم اگر برگزار نمی کردیم، بهتر بود. درنهایت اگر بخش خصوصی تمایلی نداشته باشد، به احتمال خیلی زیاد ما سال جاری جشنواره دیگری نخواهیم داشت و به جشنواره سیزدهم که در خردادماه برگزار شد، بسنده می نماییم. دراین خصوص ترجیح می دهیم که زمان مان را برای کارها و برنامه هایی که مغفول واقع شده است، صرف کنیم. با عنایت به مدت زمان باقیمانده تا زمان برگزاری جشنواره بعید است دیگر سال جاری جشنواره ای برگزار نماییم.
گرجی تصریح کرد: بر این اساس اگر جشنوراه چهاردهم سال جاری برگزار نشود، سال آینده در موعد زمانی مقرر خود (همزمان یا نزدیک به دهه فجر) برگزار می شود و دیگر زمان آنرا به ماه های دیگر سال موکول نمی نماییم.

پرسش هایی در رابطه با ماهیت جشنواره
وی همینطور در رابطه با نحوه جلب اعتماد بخش خصوصی برای فعالیت و ایفای نقش در حوزه، تصریح کرد: در این زمینه بخش سختی پیش روی ما قرار دارد. تردیدهایی وجود دارد و جلب اعتماد هم فرایندی زمان بر است و نیاز به تعامل و گفت و گو دارد. از طرفی این پرسش مطرح است که آیا همچنان جشنواره باید صرفاً آثار هنرمندان قدیمی را فراخوان بدهد یا به مشارکت هنرمندان جوان و نوپا هم اهمیت می دهد؟ آیا باید رویداد با سیاق گذشته برگزار گردد یا به سوی ایجاد تفاوت برویم تا سایر بازیگران هم بتوانند با هم رقابت کنند؟ این پرسش ها اهمیت دارند.
گرجی اضافه کرد: بسیاری از بازیگران امروز حوزه مد و لباس افتخار می کنند که تندیس ادوار جشنواره فجر مد و لباس را دارند، ازاین رو آن فرآیند هم باید ادامه پیدا کند اما آیا زیست بوم امروزِ ما همان زیست بوم سال اول برگزاری جشنواره است؟ در حال حاضر ظرفیتهای زیادی داریم که نشان میدهد زیست بوم بالغ تری داریم و پرداختن به این که جشنواره باید تغییرات ماهیت داشته باشد یا بخش های جدیدی به آن اضافه شود، بحث مهمی است.
او افزود: در حال حاضر چند جشنواره قابل توجه در عرصه مد و لباس داریم که باید نسبت و هندسه برگزاریِ جشنواره فجر را در مقایسه با این جشنواره ها بسنجیم. ازاین رو فکر می کنم باید یک بازبینی در نحوه برگزاری جشنواره لحاظ شود. یکی از تغییراتی که بعنوان مثال در جشنواره سیزدهم صورت پذیرفت این بود که بخش پژوهشی را کاملأ به یک کنفرانس علمی مجوزدار از وزارت علوم که در دانشگاه الزهرا برگزار می شد، برون سپاری کردیم. این اقدام از موازی کاری جلوگیری کرد و درعین حال عیارِ علمی جایزه را افزایش داد و به تقویت رویداد تخصصی یک بازیگرِ دیگرِ حوزه مد و لباس هم کمک کرد.
حرف آخر اینکه وی همین طور به دیگر چالش های کارگروه پرداخته و تاکید کرده بود که بدون مشارکت ذی نفعان، مرتفع ساختن این چالش ها دشوار می شود. آیا باید رویداد با سیاق گذشته برگزار شود یا به سمت ایجاد تفاوت برویم تا سایر بازیگران هم بتوانند با هم رقابت کنند؟ گرجی افزود: خیلی از بازیگران امروز حوزه مد و لباس افتخار می کنند که تندیس ادوار جشنواره فجر مد و لباس را دارند، به این جهت آن فرایند هم باید ادامه پیدا کند اما آیا زیست بوم امروزِ ما همان زیست بوم سال اول برگزاری جشنواره است؟


منبع:

1404/09/23
18:58:23
0.0 / 5
6
تگهای خبر: آینده , پوشاك , تولید , جایزه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

ال مور Almor

Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس - ال مور با برندهای معتبر همراه شما در دنیای لاکچری و فشن است