بهرام عظیمی:

بیشتر جوایز معتبر کاریکاتور به ایرانی ها رسیده است

بیشتر جوایز معتبر کاریکاتور به ایرانی ها رسیده است بهرام عظیمی با بیان اینکه بیشتر جوایز معتبر کاریکاتور جهان به ایرانی ها رسیده است می گوید تعداد کارتونیست ها و کاریکاتوریست های ایران در عرصه بین المللی بسیار زیاد است و ایران از لحاظ شرکت کننده در تمام جشنواره های معتبر جهانی، جایگاه اول تا سوم را دارد.


این کاریکاتوریست ضمن اشاره به جایگاه معتبر کاریکاتور ایران در جهان به ایسنا اظهار داشت: کیفیت آثار هنرمندان ایرانی بالا است و اغلب جوایز معتبر دنیا توسط هنرمندان ایرانی کسب شده است. حتی همین هم اکنون هم هر ماه سه یا چهار ایرانی در جشنواره های بین المللی جزو نفرات اول تا سوم هستند.
عظیمی که عضو شورای اجرایی دوازدهمین دوسالانه بین المللی کارتون و کاریکاتور تهران است با اشاره به اینکه دوسالانه کاریکاتور تهران تا وقتی که بشکل مرتب برگزار می شد، جزو سه جشنواره بزرگ دنیا بود، اظهار داشت: برای هر کاریکاتوریستی در دنیا افتخار بود که اثرش به این رویداد راه می یافت و جایزه می گرفت. هشت سال وقفه در برگزاری دوسالانه، کمی اعتبار آنرا پائین آورده اما باز هم جزو پنج جشنواره برتر دنیا است. این رویداد حدود ۳۰ سال قدمت دارد، حضور بهترین داوران، هزینه کرد خوب و برگزاری بهترین نمایشگاه ها در موزه هنرهای معاصر تهران به دوسالانه جایگاه ویژه ای داده است.
این کاریکاتوریست اضافه کرد: خارجی هایی که به عنوان داور و برنده این رویداد به ایران می آمدند و می دیدند که فضای موزه برای برگزاری نمایشگاه انتخاب شده است، شگفت زده می شدند؛ چونکه مکان برگزاری هیچ جشنواره ای در دنیا، بالاتر و با کیفیت تر از موزه هنرهای معاصر تهران نیست، حتی جشنواره هایی که در ترکیه برپا می شوند.
عظیمی تصریح کرد: جایزه بزرگ هشت هزار یورویی این رویداد، یکی از جوایز ارزشمند دوسالانه تهران است. داوران را از آمریکا، اروپا و آسیا دعوت می نماییم که این خودش هزینه کرد بالایی دارد، برای آنها کارگاه های هنری و سخنرانی برپا می نماییم. اختتامیه های خوبی داریم. تمام این موارد بر اعتبار دوسالانه کاریکاتور تهران افزوده است.
عضو شورای اجرایی دوسالانه دوازدهم خاطرنشان کرد: زمانی که می گوییم جشنواره ای بین المللی است، یعنی باید تعداد کشورهای شرکت کننده زیاد باشد. همینطور مهمست داوران تا چه اندازه شناخته شده باشند. نام داوران خارجی ما در دوسالانه تهران افسانه ای است. انگار که برای جشنواره ای جیمز کامرون و استیون آلن اسپیلبرگ را دعوت کنید. نام داوران دوسالانه هم در دنیای کارتون و کاریکاتور در این اندازه هستند.
عظیمی ضمن اشاره به این که تمام هنرمندان حوزه کارتون و کاریکاتور در دنیا دوسالانه تهران را می شناسند، اظهار داشت: جایزه گرفتن در این رویداد، اعتبار جهانی دارد. و اگر بیوگرافی هنرمندان مطرح را ببینید، در صورت گرفتن جایزه تهران، آنرا در اولویت معرفی خودشان درج می دهند.
این طراح کاراکتر به نقش جریان سازی دوسالانه کاریکاتور تهران اشاره نمود و اضافه کرد: دو اتفاق بعد از انقلاب در عرصه کارتون و کاریکاتور ایران افتاد که سبب پرورش نسل طلایی در هنر ایران شد. اول انتشار مجله کیهان کاریکاتور که نسل ما را در زمانی که هیچ راه ارتباطی مانند امروز با هنرمندان خارجی نبود، با جشنواره ها، آثار روز و اخبار این حوزه آشنا می کرد. حدودا یکی دو سال پس از انتشار کیهان کاریکاتور، دوسالانه کاریکاتور تهران شکل گرفت، یک جشنواره معتبر که سبب شد تا هم نسلان من آثارشان در کنار هنرمندان خارجی روی دیوار برود.
این هنرمند بیان نمود: کیهان کاریکاتور و دوسالانه تهران سبب شدند که نسل حرفه ای در کارتون و کاریکاتور ایران شکل بگیرد. ریشه هر دو هم به مسعود شجاعی طباطبایی و محمدحسین نیرومند بازمی گردد. البته در دوسالانه کاریکاتور اسامی دیگر هم بودند. خود من به عنوان یک کارتونیست مدیون کیهان کاریکاتور و دوسالانه تهران هستم.
عظیمی ضمن اشاره به استفاده از ابزارهای جدید تکنولوژی و فضای دیجیتال در خلق آثار جوان ترها اظهار داشت: بالاخره دنیا در حال تغییر است. یادم می آید زمانی که یک کارتون یا کاریکاتور می کشیدم، اگر ایده خوبی بود، ۱۰ نسخه دستی شبیه هم، از آن تولید و به ۱۰ جا پست می کردم. تازه مصیبت های پست و هزینه هایش بماند. اما امروز، یک ایده به ذهن جوان ترها می رسد، با نرم افزار اجرا می کنند و با کپی پیست کردن آن، تصویر را به هر کجا که می خواهند می فرستند. بیشتر نمایشگاه ها پرینت اند و کمتر کار اوریجینال می بینیم. این امر به کاریکاتور و کارتون لطمه می زند.
عظیمی خاطرنشان کرد: دیدن اثر قلم روی کاغذ، مقوا یا بوم، لذت بخش و هنرمندانه است. هنرمندانی را که ۱۰۰درصد دیجیتال کار می کنند نسبت به قدیمی ترها که آثارشان را با دست اجرا می کنند، ضعیف تر می دانم. نسل امروز با این حرف ها موافق نیستند و ما را قدیمی می دانند.
این کارتونیست ضمن اشاره به این که هوش مصنوعی هم هنرمندان نسل جدید را تنبل کرده، اضافه کرد: نسلی که مقرر است هنر فردا را آینده سازی کند، با استفاده از نرم افزارها و هوش مصنوعی در خلق اثر، تنبل شده است. شاید در آینده شکل هنر تغییر کند و حرف های امروز من خنده دار به نظر بیاید.
عضو شورای اجرایی دوسالانه دوازدهم در مورد فشردگی کار در دبیرخانه اظهار داشت: تمام اعضای شورا و دبیرخانه در این کار حرفه ای هستند. دوستان از تجربه های خود به جهت اینکه در زمان کم و فشرده چطور یک جشنواره بین المللی را برپا کنند، نهایت استفاده و همکاری را می کنند.
عظیمی ضمن اشاره به این که بخش جذاب هر جشنواره کارتون و کاریکاتور، بخش چهره است، توضیح داد: عامه مردم کاریکاتور چهره را بیشتر دوست دارند و از دیدن آن لذت می برند. نام هنرمندان درجه یک ایرانی را که در قسمت چهره معرفی کرده ایم، سبب می شود هنرمندان برای کشیدن چهره آنها کنجکاو شوند و پژوهش کنند. هدف ارج نهادن دوسالانه دوازدهم به این نام ها است.
این هنرمند ضمن اشاره به مبحث عجله در دوسالانه دوازدهم اظهار داشت: جایزه بزرگ هشت هزار یورویی به نفر اول بخش عجله تعلق می گیرد. همینطور برای برگزاری دوسالانه هم زمان کافی نداریم و باید عجله نماییم که با مبحث دوسالانه هم هم راستا است. عجله مبحث تکراری نیست، سوژه خاصی است و اگر درست درک بشود، هنرمندان از سرتاسر دنیا می توانند آثار متنوعی خلق کنند.
این هنرمند در آخر اظهار داشت: صحبت از این بوده که موزه هنرهای معاصر به عنوان مکان برگزاری نمایشگاه نباشد. این مورد ناراحت کننده ای است. امیدوار هستم به سبب گره خوردن سابقه دوسالانه تهران و موزه به یکدیگر، نمایشگاه دوسالانه در همان موزه برپا شود. خبر خوب این است که قرار شده دوسالانه دوازدهم کاریکاتور بشکل همزمان با تهران در مراکز استانی افتتاح شود. این مورد بشکل گسترده، در صورت اتفاق، برای نخستین بار در سطح جهان شکل می گیرد.
بطور خلاصه ریشه هر دو هم به مسعود شجاعی طباطبایی و محمدحسین نیرومند بازمی گردد. این کارتونیست ضمن اشاره به اینکه هوش مصنوعی هم هنرمندان نسل جدید را تنبل کرده، افزود: نسلی که مقرر می باشد هنر فردا را آینده سازی کند، با استفاده از نرم افزارها و هوش مصنوعی در خلق اثر، تنبل شده است. نام هنرمندان درجه یک ایرانی را که در قسمت چهره معرفی کرده ایم، سبب می شود هنرمندان برای کشیدن چهره آنها کنجکاو شوند و پژوهش کنند.
 


منبع:

1404/10/05
16:58:26
0.0 / 5
7
تگهای خبر: آینده , برند , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲

ال مور Almor

Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس - ال مور با برندهای معتبر همراه شما در دنیای لاکچری و فشن است