خانه های قدیمی خراسان شمالی مرمت می گردد

خانه های قدیمی خراسان شمالی مرمت می گردد ال مور: بجنورد- معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی اظهار داشت: بهره برداران، مالكان و متصرفان قانونی خانه های قدیمی كه واجد ثبت در لیست آثار ملی كشور هستند یا ثبت شده اند، با تسهیلات بلاعوض مرمت می گردد.


علی اكبر وحدتی شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهاركرد: هدف از انجام این كار حفظ و نگهداری الگوهای معماری سنتی ایرانی و اسلامی است؛ بدون اینكه خللی در مالكیت آنها تولید شود.
وی با اشاره به اینكه در خراسان شمالی تعدادی از خانه های قدیمی كه بافت آن ها نظیر روستای روئین در لیست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است اظهار داشت: چند سالی است كه این برنامه در اولویت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جهت ترغیب و تشویق مالكان، بهره برداران و متصرفان قانونی بناهای تاریخی برای حفظ این آثار گنجانده شده است.
وی ادامه داد: بدین منظور دولت ردیف اعتباری تحت عنوان ردیف برنامه های مشاركتی پیش بینی كرده است كه حداقل تا 50 درصد به صورت بلاعوض در مرمت و ساماندهی و حفظ خانه های قدیمی به مالكان كمك می نماید.
وحدتی اظهاركرد: مالكان می توانند پس از مرمت آن خانه قدیمی در داخل آن زندگی كرده یا به واحدهای اقامتی تبدیل كنند، البته علاوه بر افراد شخصی، این اداره كل مجاز است كه با بخش خصوصی هم این كار مشاركتی را انجام دهد.
وی با اشاره به مشاركت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با چند دهیاری در این راستا اضافه كرد: اكنون با دهیاری روستای طبر شهرستان جاجرم تفاهم نامه منعقد شده است تا حمام قدیمی و سنتی این روستا احیا شود.
وحدتی ادامه داد: پیش از این با مالك خانه ای قدیمی شهر زیارت در نزدیكی شهرستان شیروان معروف به 'خانه ی یحیی بیك' هم تفاهم نامه ای منعقد و این اثر تاریخی به صورت كامل مرمت شد و مجوز تبدیل آن به اقامتگاه بوم گردی هم صادر شد.
وی همینطور با اشاره به وجود چندین خانه قدیمی در مركز استان كه همه قابلیت خیلی خوبی برای سكونت مالك در آن و یا تبدیل آن به واحدهای اقامتی دارند اظهار داشت: این اداره كل به منظور حفظ بنا حاضر است كه در تعمیر و نگه داری آن خانه های قدیمی با مالكانش مشاركت كند.
وحدتی با تاكید براینكه با اجرای این كار هیچ خللی در مالكیت افراد و ملكشان تولید نمی گردد، افزود: مردم اغلب از اینكه اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این ملك ها هزینه كند و مالكیت آنها دچار فقدان شود، واهمه دارند اما این گونه نیست، شهروندان به این اداره كل اعتماد داشته باشند.
وی افزود: برای هر خانه قدیمی به صورت میانگین بین 300 تا 500 میلیون ریال هزینه می گردد اما بسته به مساحت خانه و ظریف كاری و تزئینات داخلی آن میزان هزینه ها متفاوت می باشد.
وحدتی اظهار داشت: اكنون با مالكان خانه كاملی در روستای طبر، خانه فخر نبوی و بنی هاشم هر دو در روستای خراشا شهرستان جاجرم، خانه پرهیزگار و هاشمی هر دو در شیروان، حمام روستای طبر و حمام كلاته ترك ها هم در این شهرستان ها تفاهم نامه امضا شده است كه برخی مرمت شدند و برخی در آستانه مرمت هستند.
معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی اظهار داشت: بیشتر خانه های قدیمی در استان مربوط به دوره پهلوی و قاجار است و این دست خانه ها در سطح همه شهرهای استان وجود دارد.
بیش از یكهزار و 200 اثر تاریخی در خراسان شمالی شناسایی شده كه 583 اثر آن به ثبت رسیده است.
اخبار خراسان شمالی را در كانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی 🆔 @IRNABOJNURD پیگیری كنید.
ع/ 6042


1397/02/01
12:45:46
5.0 / 5
5210
تگهای خبر: تولید , صنایع دستی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس