سرپرست شهرداری تهران تصریح كرد

توجه ویژه به توسعه و حفظ بافت تاریخی پایتخت، لزوم تدوین برنامه سوم شهرتهران طبق زمانبندی

توجه ویژه به توسعه و حفظ بافت تاریخی پایتخت، لزوم تدوین برنامه سوم شهرتهران طبق زمانبندی ال مور: سرپرست شهرداری تهران یكی از مسایل مهم پایتخت را توسعه بافت تاریخی تهران دانست و اظهار داشت: حفظ بافت تاریخی شهر و تنظیم سیما و منظر شهری از اهمیت زیادی برخوردار می باشد چراكه این اقدام برای اقتصاد شهر، توسعه گردشگری تهران و حتی تقویت هویت ملی مردم بسیار موثر است.



به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، سمیع الله حسینی مكارم صبح امروز طی سخنانی در نشست هم اندیشی فرایند تدوین برنامه سوم شهر تهران كه با حضور جمعی از معاونان و مدیران شهری و شهرداران مناطق برگزار شد، ضمن تبریك اعیاد شعبانیه خاطرنشان كرد: همان گونه كه ما مسئولان و مدیران شهرداری وظیفه داریم مسایل جاری و اجرایی شهر را رصد نماییم باید در مرحله اولیه فرایند تدوین برنامه سوم همكاری و مشاركت نماییم و جدیت داشته باشیم چراكه برنامه سوم در اقدامات و برنامه های آینده شهر تهران بسیار مهم است.

وی در نظر گرفتن برنامه در سطوح كلان، منطقه ای و محله ای را اقدامی مثبت ارزیابی كرد و اظهار داشت: ناچار هستیم علاوه بر اینكه پیوندهای منطقه ای را در فرایند تدوین برنامه در نظر می گیریم حتما به مسایل منطقه و محله هم توجه جدی داشته باشیم.

سرپرست شهرداری تهران تصریح كرد: وقتی منابع مالی در جامعه و شهر تكافوی این را ندارد كه برای آن برنامه جامعی تدوین شود باید تنها كلیات نیازهای شهر مد نظر قرار گیرد. همچنان كه در سطح كشور هم تجربه نشان داده برنامه های جامع نتوانسته است جوابگوی نیازهای جامعه باشد. از این رو با ابتكار صورت گرفته و ابلاغ شورای شهر، تدوین برنامه برپایه هسته های كلیدی و مسایل اصلی شهر در نظر گرفته شده است.

حسینی مكارم تصریح كرد: شورای شهرهفت مبحث اصلی را در حوزه شهر و سه مبحث اصلی را در حوزه شهرداری مطرح كرده است، از این رو اگر هسته های اصلی را خوب تشخیص دهیم و به سمت آن ها حركت نماییم شاید بتوانیم برنامه موفقی داشته باشیم.

حمل و نقل و ترافیك اصلی ترین مسئله شهر تهران

وی تصریح كرد: وقتی در فرایند تدوین برنامه كلان، منطقه و محله را در نظر می یریم در مرحله بعدی به طرح ها و پروژه های منطقه ای و محله ای خواهیم رسید. به همین جهت حضور شهرداران مناطق برای تدوین برنامه محله ای و منطقه ای و پیش بینی پروژه ها و طرح ها بسیار مهم است.

سرپرست شهرداری تهران از حمل و نقل و ترافیك بعنوان اصلی ترین مسئله شهر تهران و یكی از هسته های اصلی برنامه ریزی یاد كرد و اظهار داشت: خوشبختانه با تمهیدات اندیشیده شده امیدوار هستم كه تا آخر سال گشایشی در حمل و نقل ریلی داشته باشیم چراكه خط شش مترو با ظرفیت جابه جایی حدود یك میلیون مسافر در حال آماده سازی است و تا آخر شهریورماه فاز اول آن به طول ۱۰ كیلومتر راه اندازی می گردد و تا آخر سال هم خط شش مترو آماده بهره برداری خواهد بود.

حسینی مكارم خاطرنشان كرد: خط شش مترو یكی از خطوط استراتژیك شهر تهران به حساب می آید كه از جنوب شرق به شمال غرب منتهی می گردد و می تواند در زندگی مردم و اقتصاد شهر اثرگذار باشد. طرح اصلی این خط شامل ۳۲ كیلومتر است كه ۹.۵ كیلومتر طرح توسعه ای هم به آن افزوده شده است.

به گفته وی هم اكنون دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مترو استفاده می نمایند كه این رقم ۱۵ درصد از حمل و نقل های درون شهری تهران را تشكیل می دهد اما با افتتاح خط شش مترو حدود ۷.۵ درصد و با تكمیل خط هفت مترو هم ۷.۵ درصد دیگر به سهم حمل و نقل ریلی افزوده خواهد شد.

تامین منابع مالی مترو

سرپرست شهرداری تهران اضافه كرد: هم اكنون زیرساخت های قانونی جذب منابع انجام شده و تلاش های خوبی برای تامین منابع مالی مترو صورت گرفته است. علاوه بر این با اجرای طرح هایی همچون طرح ترافیك و برنامه سوم توسعه شهرتهران، به صورت قطع در سال های آتی شاهد عبور و مرور روان خواهیم بود.

وی از ایمنی شهر در مقابل حوادث غیرمترقبه همچون زلزله و تاب آوری شهر هم بعنوان یكی از هسته های اصلی تدوین برنامه سوم توسعه یاد كرد و اظهار داشت: هم اكنون شهر تهران در مقابل حوادث غیرمترقبه تاب آور نیست چراكه وجود بخش بزرگی از شهر تهران در بافت فرسوده خطر جدی به حساب می آید حتی درباره لوله های آب تهران، خطر بروز سیل در شهر و كمبود زیرساخت ها مشكلاتی وجود دارد و در مجموع تاب آوری شهر تهران به دلایل مختلف كم است. به صورت قطع این مورد در برنامه سوم شهر تهران دیده می گردد.

به گفته حسینی مكارم برپایه هماهنگی های صورت گرفته با دولت، در آینده شاهد اقدامات خوبی در حوزه نوسازی بافت فرسوده پایتخت خواهیم بود.

سرپرست شهرداری تهران به مبحث باغات شهر هم اشاره و اظهاركرد: در ۱۲ سال قبل مصوبه برج – باغ در شورای شهر به منظور ارائه ۳۰ درصد سطح اشغال به باغ ها سبب شد كه باغات بسیار زیادی در شهر تهران از بین رود. وقتی در خود باغ ۳۰ درصد سطح اشغال می دهند، در زمان ساخت و ساز خیلی از درختان از بین می رود. وقتی زیر باغ ۱۰۰ درصد پاركینگ ساخته شود، هم سبب نابودی درختان خواهد شد.

وی در ادامه اظهار داشت: توسعه فضای سبز یكی از مسایل اصلی شهر تهران است كه این توسعه مناسب هم بوده است اما متاسفانه توسعه منطقه ای و متوازنی در حوزه فضای سبز نداشیم. در این راستا شهرداران مناطق ۷، ۱۷ و ۱۸ اقدامات خوبی را در دست انجام دارند.

سلامت اجتماعی و سبك زندگی از محورهای اصلی برنامه سوم

حسینی مكارم در ادامه یكی از مسایل مهم پایتخت را توسعه بافت تاریخی تهران دانست و اظهار نمود: متاسفانه با عنایت به ساخت و سازهای صورت گرفته در سال های گذشته و بی توجهی به بافت تاریخی، هم اكنون تهران را بعنوان یك شهر تاریخی نمی شناسیم در حالیكه تهران در ۳۰۰ سال قبل از وجوه مختلف بعنوان یكی از شهرهای تاریخی كشور به حساب می آید. با این وجود به خاطر منظر و سیمایی كه برای تهران تولید كردیم، بعد تاریخی تهران خیلی ملموس نیست كه این مسئله یك صدمه جدی است.

سرپرست شهرداری تهران تصریح كرد: حفظ بافت تاریخی شهر و تنظیم سیما و منظر شهری از اهمیت زیادی برخوردار می باشد چراكه این اقدام برای اقتصاد شهر، توسعه گردشگری تهران و حتی تقویت هویت ملی مردم بسیار موثر است. از این رو یكی از بخش هایی كه به درستی در فرایند تدوین برنامه سوم دیده شده، حفاظت از بافت تاریخی است.

وی سلامت «اجتماعی و سبك زندگی» را بعنوان یكی از محورهای اصلی برنامه سوم دانست و اظهار داشت: صدمه های اجتماعی كه در شهر تهران وجود دارد، همچون مسایلی است كه باید به صورت جدی روی آن متمركز شویم همچنان كه مقام معظم رهبری هم در این مورد بسیار تاكید دارند.

حسینی مكارم با اشاره به بازدید میدانی و سركشی خود از دو منطقه تهران به منظور بررسی مبحث صدمه های اجتماعی، تصریح كرد: بازدید میدانی و ملموس، تاثیر زیادی در برنامه ریزی و تصمیم گیری شما در اداره شهر دارد. هم اكنون بحث فقر و اعتیاد از صدمه های اجتماعی است كه در تدوین برنامه سوم شهر تهران هم به آن پرداخته می گردد.

پرهیز از فعالیت خارج از برنامه و فاقد بودجه در سال جاری

سرپرست شهرداری تهران برگزاری جلسات هم اندیشی درباره فرایند تدوین برنامه سوم را اقدامی موثر در گسترش زیرساخت ها و توسعه متوازن دانست و اظهار داشت: این جلسات هم اندیشی كمك زیادی می كند تا متناسب با شرایط منطقه ای، چالش ها، صدمه ها و نیازهای موجود در محلات برنامه ریزی شود و به توسعه متوازن مناطق دست پیدا نماییم.

وی با اشاره به در نظر گرفتن ابعاد مختلف برنامه سوم و مشاركت ذی نفعان در تدوین برنامه، اظهار داشت: همه ذی نفعان اعم از عاملان اجرایی، نخبگان، سازمان های مردم نهاد، اندیشمندان، كارشناسان، اعضای شورای شهر، معاونان برنامه ریزی و مسئولان مناطق در تدوین برنامه مشاركت دارند و حتی اگر افراد دیگری می توانند در فرایند تدوین برنامه به ما كمك كنند، به آنها هم توجه خواهد شد.

حسینی مكارم بر لزوم تدوین برنامه سوم طبق زمان بندی تصریح كرد و اظهار داشت: تا آخر خردادماه باید برنامه مناطق با در ستاد تدوین شود تا آماده ارائه برنامه سوم شهر تهران طبق زمان بندی باشیم.

بر اساس گزارش سایت شهرنوشت، سرپرست شهرداری تهران در انتها ضمن تقدیر از تلاش های شهرداران مناطق، تصریح كرد: تا زمان انتخاب شهردار تهران باید بیش از پیش به كارهای مردم رسیدگی نماییم و در امور اجرایی منطقه به صورت جد فعالیت داشته باشیم همینطور ضروری می باشد از فعالیت خارج از برنامه و فاقد بودجه امسال به شدت پرهیز شود تا شاهد تطبیق برنامه و بودجه باشیم.




1397/02/05
19:24:52
5.0 / 5
4456
تگهای خبر: آینده , باغ , بودجه , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس