معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری عنوان كرد

نبود شغل مناسب، علت 60 درصد مهاجرت ها از روستاها به شهر

نبود شغل مناسب، علت 60 درصد مهاجرت ها از روستاها به شهر ال مور: معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به اینكه با پرداخت تسهیلات برای تولید شغل پایدار در بعضی روستاها شاهد مهاجرت معكوس هستیم، اضافه كرد: با بررسی های میدانی مشخص شد 60 درصد علل مهاجرت روستاییان به شهرها، نبود شغل مناسب برای فرزندان تحصیل كرده دانشگاهی و عدم درآمد كافی برای خانوار است.



ابوالفضل رضوی در گفت وگو با ایسنا، در تشریح روند فعالیت این معاونت برای حل مشكلات روستاییان و عشایر و تولید مشاغل پایدار برای آنها اظهار داشت: در سال قبل 180 هزار شغل پایدار روستایی توسط دستگاه های اجرایی از پروژه ارتقای تولید ملی و اشتغال پایدار در مناطق روستایی بوجود آمد و حدود 100 هزار شغل هم امسال از محل همین پروژه بوجود آمده است.

وی اضافه كرد: ما به هیچ عنوان روستا را صرفا دامداری و كشاورزی نمی دانیم؛ باآنكه بر مبنای بعضی از سیاست گذاری های اشتباه، صنایع تبدیلی و كارخانجاتی كه می توانست در روستاها تشكیل گردد به شهرها منتقل شد و روستاییان را از دریافت ارزش افزوده محصولات بی نصیب گذاشته است.

وی افزود: در سال 55، 21 میلیون نفر جمعیت روستایی و در سال 95 هم همین میزان جمعیت را داشته ایم، اما از لحاظ درصدی در سال55، 68 درصد جمعیت روستایی و هم اكنون 26.7 درصد جمعیت را داریم. امروز با اقداماتی كه در جهت مهاجرت معكوس همچون پرداخت تسهیلات برای تولید شغل پایدار، شده است، در بعضی استان های كشور این مهاجرت رخ داده؛ بعنوان مثال در استان سمنان، روستای محمدآباد شهرستان میانه، در روستای دستجرد، شهرستان لالجین استان همدان جمعیت روستایی افزایش پیدا كرده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به اینكه مقام معظم رهبری در بحث سیاست گذاری های كلان برنامه ششم توسعه در مورد تثبیت جمعیت و مهاجرت معكوس تاكید زیادی داشته اند، توضیح داد: یكی از دلایلی كه وام اشتغال با كارمزد اندك برای روستاییان در نظر گرفته ایم، معطوف به ایجاد انگیزه برای تثبیت جمعیت و مهاجرت معكوس است.

وی تصریح كرد: در سال 94، حدود 130 میلیارد تومان وام اشتغالزایی در استان های مختلف كشور عرضه شد كه بیشترین آن با مبلغ 19 میلیارد تومان به استان سیستان و بلوچستان با كارمزد صفر درصد تعلق گرفت. در سال 95 هم با همكاری دستگاه های مختلف همچون كمیته امداد امام (ره)، سازمان بهزیستی و بسیج سازندگی، 159 هزار شغل بوجود آمد كه در آن سال متوسط هزینه سرانه اشتغال در حدود 15 میلیون تومان شد.

وی با اشاره به اینكه در سال 93، 6 هزار و 700 روستا با تانكر آبرسانی می شد كه از این تعداد روستا در حدود 2 هزار و 900 روستا با استفاده از لوله كشی آبرسانی شدند، اضافه كرد: سال 94 مجلس با اجازه مقام معظم رهبری 500 میلیون دلار به آب روستایی اختصاص داد، اما در واقع مشكل آب روستایی فراتر از این مسائل است. با این وجود ما به دنبال حل این مورد هستیم كه در این راستا نیازمند عنایات و توجه ویژه هستیم.

رضوی با تاكید بر اینكه نبود شغل مناسب علت 60 درصد مهاجرت ها از روستاها به شهر است، اضافه كرد: از هر 9 خانوار روستایی در سطح كشور، 2 تحصیل كرده دانشگاهی داریم كه در واقع این امر منجر به ایجاد سرمایه انسانی شده است؛ این در شرایطی است كه زمانی صرفا نیروی كار در روستاها وجود داشت. برای بكارگیری این سرمایه انسانی راهكارهایی پیشنهاد شد كه اگر روستاییان در فعالیت های اقتصادی مشاركت كنند، كارمزد وام اعطایی 3 درصد و در روستاهای مرزی هم این رقم صفر درصد خواهد بود كه می تواند گام موثری در حل مشكلات باشد.




1397/06/03
15:07:54
5.0 / 5
5160
تگهای خبر: توسعه , تولید , مد , مهاجرت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس