نجات جوجه فلامینگوهای حاشیه تالاب بختگان
ال مور: رئیس اداره حیات وحش حفاظت از محیط زیست فارس اظهار داشت: به همت محیطبانان و همراهی تعدادی از دوستداران حیات وحش، جوجه فلامینگوهایی كه حاشیه خشك بختگان با مرگ رودر رو شده بودند نجات داده شدند.
به گزارش ال مور به نقل از ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست فارس جولایی اظهار داشت: طرح نجات جوجه فلامینگوها در كرانه شرقی دریاچه بختگان اجرا شد.
وی ادامه داد: با عنایت به بارندگی های اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ و آبگیری برخی نقاط در بخش شرقی تالاب بختگان طی ماه های فروردین و اردیبهشت گمان می رفت جمعیت فلامینگوی جوجه آور در تالاب بختگان لانه سازی و جوجه آوری كنند كه با عنایت به پیشبینی ها، پایش تالاب به صورت مستمر توسط نیروهای اجرایی واحدهای محیط زیست حاشیه تالاب و با كمك جوامع بومی منطقه انجام شد.
جولایی افزود: با افزایش دمای هوا و خشك شدن بخش های آبگیری شده تالاب، كلنی جوجه ها به سمت غرب تالاب و تعدادی هم به مزارع حاشیه تالاب مهاجرت كردند.
وی اظهار داشت: برای مدیریت وضعیت بحرانی با همكاری دوستداران طبیعت و محیط بانان عملیات امداد و نجات جوجه های فلامینگو در چند مرحله انجام شد، در مرحله اول برخی از جوجه ها كه به مزارع و روستاها پناه آورده بودند زنده گیری شدند و به نزدیكترین آبگیر منتقل شدند و بعد از آن در محل تجمع اولیه كلنی ها مبادرت به حفر كانال شد تا با بالا آمدن سطح آب زیستگاه موقتی شكل گیرد.
جولایی افزود: همینطور كلنی هایی كه با هدایت والدین در تالاب در حال حركت هستند، زیر نظر كارشناسان و محیط بانان قرار گرفتند و به صورت مستمر پایش می شوند تا در صورت لزوم عملیات انتقال انجام پذیرد.
رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: پایش تالاب بختگان و رصد فلامینگوهای نابالغ تا اواسط شهریور ماه ادامه خواهد داشت و تلاش كارشناسان محیط زیست فارس این است كه تلفات احتمالی پرندگان نابالغ را به حداقل برسد.
به گزارش ال مور به نقل از ایسنا بختگان با ۷۴۰ كیلومتر مربع مساحت در ۱۶۰ كیلومتری شیراز و ۷۰ كیلومتری غرب شهرستان نی ریز واقع شده، دومین دریاچه بزرگ و چهارمین تالاب ایران است.
این تالاب بسیار مهم بر اثر خشكسالی های چند سال گذشته خشك شد و بارندگی های اخیر هم باآنكه امیدها را برای تجدید حیاتش زنده كرد اما هنوز تا آبگیری كامل فاصله بسیاری دارد.
منبع: ال مور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست