آغاز هفدهمین جشنواره موسیقی جوان؛

ضیافت کمانچه ها و دف ها در تالار رودکی

ضیافت کمانچه ها و دف ها در تالار رودکی ال مور: نخستین روز داوری اجراهای هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در بخش کمانچه و دف ۲۷ شهریور در تالار رودکی شروع شد.



به گزارش ال مور به نقل از روابط عمومی هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، نخستین روز داوری اجراهای هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در قسمت نوازندگان کمانچه و نوازندگان دف روز سه شنبه ۲۷ شهریور در تالار رودکی شروع شد.
در روز اول در قسمت کمانچه، داوران متشکل از محمد مقدسی، داوود گنجه ای و هادی منتظری به تماشای اجراها نشسته و به طرح نکات خود در رابطه با اجرای شرکت کنندگان پرداختند.
در بخش دوم (ساز دف) داوران متشکل از فرزاد عندلیبی، پیمان صفوتی و عماد توحیدی اجراهای این بخش را داوری کردند و بعد از اجرای مرحله نهایی فراخوان، آهنگی برای هر یک از نوازندگان پخش گردید تا آنها را در قسمت همراهی ساز محک بزنند.
حمیدرضا اردلان دبیر هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در رابطه با کیفیت شرکت کنندگان این دوره از جشنواره اظهار داشت: از قول استادان صاحب نام داور نقل می کنم؛ آنها از اجراهای روز نخست راضی بوده و اذعان داشتند نوازندگان کمانچه در این دوره پیشرفت قابل ملاحظه ای کرده اند.
وی افزود: پیشرفت در کار جوانان وجود داشته، منتها مراقبت می خواهد و نیازمند آگاهی بخشی در تشخیص روش ها و متدهای یادگیری نوازندگی در موسیقی ردیف دستگاهی هستند. برخی از شرکت کنندگان امکان دارد در شهرستان ها به مراجع موثق دسترسی نداشته باشند. جدا از این بحث، به صورت کلی اجراهای روز نخست جشنواره نشان داده است که شرکت کنندگان رشد پیدا کرده اند. به هر ترتیب جشنواره موسیقی جوان همچون یک ارگان یا رسانه است که این انگیزه را در جوان ها بوجود می آورد تا به حرف و سفارش استادان و داورها گوش بدهند.

نسل امروز زیاد موسیقی سنتی گوش نمی دهد
فرزاد عندلیبی داور بخش دف هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در رابطه با اجراها بیان نمود: ماهیت اصلی برگزاری جشنواره ها علاوه بر خودسازی یک خودسنجی است که فرد با حضور در آن خویش را محک می زند. در واقع این خودشناسی ازاین رو است تا افراد بتوانند خودشان را بشناسند و در مقابل ناهنجاری ها و مسائل زندگی و درگیری های ذهنی خود شناخت پیدا کنند.
وی ضمن اشاره به این که امروز نام هر فردی را که آموزش می دهد استاد گذاشته اند، افزود: متأسفانه آموزش های دف نوازی امروزه رصد نمی گردد. هرکسی را که آموزش می دهد، استاد می نامند. جشنواره ملی موسیقی جوان رویدادی است که با گرفتن آزمون از تک تک نوازندگان آنها را به سمت و سوی درستی هدایت می کند.
این هنرمند در رابطه با دف نوازی هم بیان نمود: آن کوبشی که در دف نوازی وجود دارد به سمت اشتباهی هدایت شده و بیشتر به سمت شلوغ نوازی رفته است. نسل امروز زیاد موسیقی سنتی گوش نمی دهد و در آهنگ هایی که برای همراهی پخش کردیم مشخص بود. نوازندگان جوان در ریتم های سنگین نمی توانند اجرای درستی داشته باشند. امروز همه به دنبال ریتم تند هستند و این خوب نیست. دف نوازی مسابقه نیست که هرکسی ریتم تندی داشته باشد برگزیده شود.
هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری حمیدرضا اردلان و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی از تاریخ ۲۷ شهریور تا ۵ مهر سالجاری درحال برگزاری است.


منبع:

1403/06/29
16:05:22
0.0 / 5
111
تگهای خبر: آموزش , جشن , جشنواره , جوانان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس