جزییاتی از نمایشگاه و ترمیم آثار لطمه دیده پیکاسو!

جزییاتی از نمایشگاه و ترمیم آثار لطمه دیده پیکاسو! ال مور: رضا دبیری نژاد درباره ی برگزاری نمایشگاه آثار پیکاسو در موزه هنرهای معاصر تهران و لطمه دیدگی تعدادی از این آثار که نیاز به مرمت دارند، توضیحاتی ارائه نمود.



رضا دبیری نژاد مشاور موزه ها و میراث هنر معاونت هنری وزارت فرهنگ، معاون فرهنگی و رییس اداره موزه و موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی نمایشگاه جدید موزه هنرهای معاصر تهران که ابتدای نیمه اول اسفندماه افتتاح می گردد، توضیح داد: تا به امروز، موزه هنرهای معاصر روی برگزاری نمایشگاه های ادواری تمرکز کرده بود که نمایشگاه های ادواری فرصتی دوره ای را برای دیدن آثار به علاقمندان می دهد. موزه هنرهای معاصر تهران از آثار گوناگون هنرمندان ایرانی و جهانی محافظت می کند و همه دوست دارند که آن آثار را ببینند و مدیران جدید نیز تلاش می کنند که هویت موزه را بازتعریف کنند. آنها می خواهند همچون مدیران بیشتر موزه های دنیا، کارکردها و حتی چیدمان حوزه مدیریتی شان را بازبینی کنند تا بتوانند به روز شوند و به تکرار نیفتند.
وی اشاره کرد: ما می خواهیم که موزه هنرهای معاصر ایران بالاتر از پیش در سطح جهان شناخته شود و آن موزه بتواند با سایر موزه های معاصر کشورمان همکاری بیشتری داشته باشد و مرکزی برای معرفی هر آن چه که در عرصه هنر معاصر و مدرن در کشور وجود دارد، باشد. در این راستا، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کوشش کرد که با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر نهادهایی که آثار پابلو پیکاسو را در موزه هایشان دارند، مذاکره کند تا بتوانیم با تبادل آثار موزه ای، یک نمایشگاه را برگزار و روایت کامل تری را از آثار این هنرمند جهانی به مخاطبانش ارائه بدهیم.
دبیری نژاد بیان کرد: نمایشگاه آثار پیکاسو می تواند هنرجویان و افراد علاقمند به آثار هنری را بیش از گذشته با دوره های مختلف کار پیکاسو آشنا کند و ظرفیت ها و توانمندی های موزه های ایران را به جهانیان نشان بدهد.
وی درباره ی تعداد آثار پیکاسو و تفکیک آنها از مجموعه های مختلف عنوان کرد: مجموعه نیاوران از ۷ اثر پیکاسو نگهداری و محافظت می کند؛ همین طور موزه هنرهای معاصر تهران پیش بینی کرده است که ۷۰ قطعه از آثار پیکاسو را در نمایشگاه آثار این هنرمند در معرض دید عموم قرار دهد. این آثار در قالب های مختلفی کشیده شده اند.
مشاور موزه ها و میراث هنر معاونت هنری وزارت فرهنگ در بخش دیگری از گفتگو درباره ی وضعیت فعلی ساختمان و آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر اظهار داشت: موزه هنرهای معاصر تهران با عنایت به قدمتش نیاز به بازسازی و به روز شدن داشته که این امر انجام شده است، همچنین، آثار این موزه همچون هر موجود زنده ای، نیاز دارند چند سال یک دفعه چکاپ شوند و خوشبختانه کشور ما نیز در حوزه مرمت آثار، پیشرفت های خوبی داشته است. الان، موزه هنرهای معاصر به حمایت و کمک ویژه ای نیاز دارد تا بتواند بهتر از ظرفیت ملی موجود نگهداری و بهره برداری کند. این موزه می تواند نقش موزه مادر را برای موزه های هنرهای معاصر کشور ایفا کند و اگر قرار باشد که این نقش را بازی کند، باید در وهله اول خودش را تقویت کند و بتواند مرجع و الگویی برای تدوین استانداردی برای نگهداری آثار موزه ای معاصر باشد.
وی در جواب این که آیا موزه هنرهای معاصر تهران پس از مرمت چند سال پیش که گرفتار برخی لطمه ها شده بود، در حوزه شرایط ساختمان و نگهداری آثار گنجینه به وضعیت ثابتی رسیده است یا خیر، توضیح داد: من در زمان مرمت موزه هنرهای معاصر تهران، نبودم و نمی توانم نظری درباره ی نحوه مرمت موزه بدهم اما می توانم بگویم که در زمان حال، متخصصان مرمت آمده و کار کرده اند و گزارش هایی را درباره ی حال و روز موزه مذکور و آثار موجود در آن تهیه شده است. ما بدنبال نقد گذشته نیستیم و می خواهیم شرایط موزه هنرهای معاصر تهران را بهتر نماییم. هم اکنون، موزه هنرهای معاصر تهران نیازمند وجود کارگاه مرمت و حفاظت فعال است. آن کارگاه باید روزانه وضعیت نگهداری آثار را پایش کند و نتایج آن پایش را بصورت مرتب گزارش بدهد تا ما بدانیم که حال هر اثر موجود در گنجینه چگونه است. الان موزه هنرهای معاصر تلاش می کند که بصورت اضطراری، آثار پیکاسوی موجود در گنجینه اش را مرمت کند تا آن آثار برای نمایش آماده شوند؛ وضعیتی که این موزه قبلاً هم آنرا تجربه کرده بود.
دبیری نژاد در جواب این که آیا آثار پیکاسو موجود در گنجینه لطمه دیده اند؟ اظهار داشت: خیر. آن آثار صدمه ای به مفهوم مخدوش یا نابود شدن، ندیده اند. آنها به علت تغییر دما و درجه رطوبت از شرایط بهینه خارج شده اند، شرایطی که ممکنست دیگر آثار گنجینه نیز به آن گرفتار شده باشند، بنابراین ما از تیم مرمت و حفاظت جدید بهره گرفتیم. در حقیقت، لطمه زدایی همه آثار موجود در گنجینه موزه هنرهای معاصر، برنامه بعدی ما است.
وی در آخر بیان کرد: همه موزه های هنرهای معاصر کشور در کنار هم می توانند آن چنان که باید و شاید در سطح جهانی دیده شوند و آثار موجود در آنها، متعلق به همه مردم است. مردم حق دارند که آثار موزه ای را ببینند و درباره ی نحوه نگهداری از آنها مطالباتی را مطرح کنند.
به گزارش ال مور به نقل از مهر، پیش از این، طی دو سال قبل زمانی که عبدالرضا سهرابی مدیرکل هنرهای تجسمی بود، مشخص شد که برخی مواردی که در زمان بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران لحاظ شده بود، به درستی انجام نشده است و هم برخی شیشه های پنجره های اصلی گالری ها تغییراتی غیراستاندارد داشتند و هم تغییرات دمایی و دمای غیرمناسب در زمان مرمت برای آثار گنجینه سبب شده بود که تعدادی از آثار گرفتار حمله حشرات شوند.
عبدالرضا سهرابی در گفتگویی با مهر در آغاز سال ۱۴۰۲ و پیش از برکناری اش که اینجا می توانید بخوانید، بیان کرد: تغییراتی که در شیشه های موزه صورت پذیرفت موجب ورود نور زیاد به داخل می شود که نباید این اتفاق می افتاد. این که من می گویم این تغییرات نباید انجام می شد، برمبنای نظرات کارشناسان معماری و کارشناسان معماری و هنری موجود در موزه که در سطح جامعه هنری شناخته شده هستند، است. آنها اعلام کردند که این اقدامات اشتباه و به صلاح موزه نبوده است و من شخصا قضاوت نمی کنم و نمی دانم که چرا این اتفاقات افتاده است!


منبع:

1403/12/11
22:25:10
0.0 / 5
780
تگهای خبر: جامعه , ساخت , صنایع دستی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

ال مور Almor

Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس - ال مور با برندهای معتبر همراه شما در دنیای لاکچری و فشن است