یک قصه شخصی از معجزه موسیقی در جنگ هنری که همراه وفادار مردم است
به گزارش ال مور، یکی از محققان عرصه موسیقی که هم اینک مدیریت دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت ارشاد را به عهده دارد از نقش موسیقی در دوران 12 روزه جنگ گفت.
به گزارش ال مور به نقل از مهر، محمدحسین اسماعیلی پژوهشگر عرصه موسیقی که طی سالیان اخیر مدیریت دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده دارد، با انتشار متنی که آنرا بصورت اختصاصی در اختیار گروه هنر خبرگزاری مهر قرار داده از نقش موسیقی در تقویت روحیه هم دلی و اتحاد ایرانیان در جنگ ۱۲ روزه گفت.
در یادداشت محمدحسین اسماعیلی آمده است:
هنر و فرهنگ، این نگارینه شکوهمند تمدن، همیشه آیینه ای از حال و هوای جوامع بوده است. پویایی و بالندگی فرهنگ هر سرزمین، پیوندی ناگسستنی با آرامش و شکوفایی اجتماعی دارد؛ گویی این دو، دو روی یک سکه اند. آن گاه که جامعه ای در صلح و امنیت به سر می برد، هنر در آن جلوه گری می کند و جریان های نوین پدید می آیند و بالعکس، آن گاه که مردمی در همدلی و همبستگی به سر می برند، هنرشان نیز به اوج می رسد.
تاریخ گواهی می دهد که ملت هایی که در حوزه فرهنگ و هنر پیشتاز بوده اند، روزگاری را در سایه امنیت و آرامش زیسته اند. در چنین بستری است که آثار ماندگار خلق می شوند؛ آثاری که گاه به یادگاری جمعی یک ملت بدل می گردند و گاه مرزها را درمی نوردند و جهانی می شوند.
در این میان، موسیقی جایگاهی بی همتا دارد. زبانی جهانی که بی نیاز از ترجمه، دل ها را می نوازد و روح ها را به هم پیوند می زند. این هنر ناب، توان آنرا دارد که در لایه های مختلف احساسی، عاطفی، روانی و حتی متافیزیکی تأثیر بگذارد و توده های پراکنده را حول محوری مشترک گرد آورد. آن گاه که محتوای یک اثر موسیقایی بر ارزش های همگانی مانند میهن پرستی استوار باشد، نیروی آن دوچندان می شود و همدلی را به اوج می رساند. در ایام سخت و بحرانی، مانند ایام جنگ، این همبستگی می تواند معجزه کند.
تهاجم ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به میهن عزیزمان، گواهی زنده بر این مدعاست.
بعد از گذشت ۳۷ سال از جنگ تحمیلی، بار دیگر فضای جامعه آکنده از نغمه های حماسی شد و سرودهای میهنی، زمزمه لب های مردم گردید. در کنار مدافعان میهن، موسیقی نیز به میدان آمد تا همدلی و انسجام را میان مردم گسترش دهد. تصنیف های جاودانه ای چون «ای ایران ای مرز پرگهر»، «سپیده»، «ای شهید»، «نام جاوید وطن» و... بار دیگر بر تارک خاطره جمعی این ملت درخشیدند. هنرمندان غیور نیز بی درنگ به میدان آمدند و با اجراهای خود، جان ها را گرمی بخشیدند. اوج این حرکت، اجرای پرطنین ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی بود که پیام وحدت و مقاومت را به گوش جهانیان رساند و نشان داد که موسیقی چه طور می تواند در بحرانی ترین لحظات، معجزه آفریند.
آری، اگر به این گوهر گرانبها حتی در دوران پساجنگ نیز بها دهیم، موسیقی خواهد توانست در تمام فراز و نشیب های زندگی ملت ها همراهی وفادار باشد. با تکریم این هنر مقدس، می توانیم وحدت و همدلی را در جامعه نهادینه نماییم و سرزمین مان را به طرف شکوهی پایدار رهنمون شویم.
منبع: almor.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴