صالحی:
جامعه فرهنگ و هنر از شروع جنگ فعال بود ایران غافلگیر نمی شود
به گزارش ال مور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در روزهای جنگ 12 روزه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه جایگاه بسیار قابل توجهی داشتند و از همان ابتدای حادثه، فرهنگ، هنر و رسانه ها بطور کامل فعال بودند.
به گزارش ال مور به نقل از مهر، ویژه برنامه ملی «تا ابد، ایران» بمنظور تقدیر شهدای فرهنگ، هنر و رسانه در جنگ با رژیم صهیونیستی قبل از ظهر امروز سه شنبه ۳۱ تیرماه با حضور مسعود پزشکیان رییس جمهور و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر اجرا شد.
صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اوامر اخیر مقام معظم رهبری درباب خطای محاسباتی دشمن اظهار داشت: مقام معظم رهبری در اوامر خود به نکته درستی اشاره داشتند بر اساس این که دشمن گرفتار خطای محاسباتی شد و درباره ی ایران خطای آشکاری داشت. دشمنانمان درک درست و جامعی از ایران نداشتند و این خطای محاسباتی در این ۱۲ روز خودرا نشان داد.
وی اضافه کرد: دشمنان تصور می کردند با وقوع جنگ، فرش قرمز در برابرشان گشوده خواهد شد؛ همان خطایی که صدام مرتکب شد. اما نه صدام و نه رژیم صهیونیستی، ایران را نشناختند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: همبستگی وسیع مردم ایران در این ۱۲ روز نشان داد که مردم ایران در همه ادیان، مذاهب، اقوام، اقشار مختلف با سلیقه ها و علایق سیاسی، اجتماعی و فرهنگی متفاوت و به تعبیر رهبر معظم انقلاب با وزن مذهبی متفاوت، همگی بر محور و گرد ایران بصورت یکپارچه و یک صدا قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: در روزهای جنگ ۱۲ روزه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه جایگاه بسیار قابل توجهی داشتند و از همان ابتدای حادثه، فرهنگ، هنر و رسانه ها بطور کامل فعال بودند. افتخار می کنم که در جامعه ای زیست می کنم که جامعه بزرگ ایران و خصوصاً اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه چنین درک دقیقی از لحظات پرخطر تاریخ ایران دارند.
صالحی اظهار داشت: نکته نخست اینکه، آنها جغرافیای ایران را به خوبی نمی شناسند. ایران در چهارراه تاریخی بین شرق و غرب و بین شمال و جنوب قرار دارد و این موقعیت جغرافیایی در طول هزاران سال سبب شده است که ایران، آوردگاه هجوم های فراوان باشد؛ گاه از شمال، گاه از غرب، گاه از شرق و گاه از جنوب. این موقعیت جغرافیایی، که چهارراه تاریخ جهان و آسیاست، یک فرصت و خاصیت ملی برای مردم ایران فراهم آورده است و آن، یک آمادگی دفاعی مداوم است.
وی اضافه کرد: ایران غافلگیر نمی گردد، برای اینکه همیشه در یک آمادگی قرار دارد. در طول هزاران سال مهاجم نبوده ایم، اما وقتی به این سرزمین حمله می شده است، سدهای پولادین شکل می گرفته و جامعه ایرانی در یک آمادگی دفاعی پیوسته قرار داشته است. این استراتژی دفاعی در طول تاریخ به موقعیت جغرافیایی ما برمی گردد و دشمنان ما این را درک نمی کنند که ایران در طول سال از یک جغرافیای دفاعی مستحکم و برداشت از این تاریخ جغرافیایی و جغرافیای تاریخی برخوردار می باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: نکته دوم این که دشمنان، تاریخ ایران را کم می شناسند. تاریخ ایران ابعاد مختلفی دارد؛ یکی عمق متمرکز تاریخی کشور ماست که از هزاران سال تاریخ مستمر و ممتد تمدنی برخوردار و این عمق تاریخی، ریشه های پیوسته و عمیقی را به وجود آورده است.
وی اضافه کرد: ما یک کشور بی شناسنامه یا کم شناسنامه یا با تاریخ های منقطع نیستیم. کشوری هستیم که در طول هزاران سال، ریشه هایمان به اعماق تاریخ بشریت تنیده است. دشمن درک نمی کند یا کمتر درک کرده است که وقتی با جامعه ای با چنین ریشه های عمیق تاریخی مواجه می شود، اینطور نیست که با یک تبر، این درخت فرو بریزد.
صالحی اظهار داشت: نکته دیگری که در عرصه تاریخ ایران قابل ذکر است این است که تاریخ اسطوره ای ایران و تاریخ مکتوب و واقعی ایران، تلفیقی از حماسه های پهلوانی و حماسه های عرفانی است. ایران حماسه بوده و تاریخش تاریخ عناصر است اما با این خاصیت که تلفیقی از حماسه های پهلوانی و عرفانی است.
وی اضافه کرد: شیخ اشراق رساله معروفی دارد به نام «عقل سرخ» که در آن، برداشت از کیخسرو، زال، رستم و اسفندیار (شخصیت های اسطوره ای تاریخ ایران) نشان میدهد چه طور این ها، ترکیب حماسه پهلوانی و عرفانی را دارند؛ این که چگونه زال و رستم با سیمرغ پیوند پیدا می کنند. ترکیب پهلوانی زال و رستم با ارتباط با سیمرغ، یک ترکیب حماسه قهرمانی و حماسه عرفانی و معنوی است. تاریخ اسطوره ای ایران این است و تاریخ عینی ایران هم همین است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در دفاع مقدس و هشت سال جنگ تحمیلی دیدیم که چه طور حماسه های پهلوانی با حماسه های عرفانی مخلوط بود. جوانان عاشقی که به تعبیر امام خمینی (ره)، صد ساله را یک شب پیمودند، چگونه حماسه های پهلوانی شان با حماسه های سیر و سلوکی شان با هم ممزوج بود. این ترکیب، یک قدرت خارق العاده بوجود می آورد.
وی اضافه کرد: ملت هایی هستند که بی حماسه اند یا کم حماسه اما ملت ایران ملتی با تاریخ حماسه است و این حماسه بودنش هم در اسطوره ها و هم در تاریخ عینی قابل مشاهده می باشد. علاوه بر این، حماسه هایش حماسه های ترکیبی است که می توان به حماسه های پهلوانی، معنوی و عرفانی اشاره نمود. چنین ملتی را نمی توان به زمین زد.
صالحی اظهار داشت: جامعه معاصر ایران غفلت دیگر دشمن بود. قسمتی از توهمات دشمنان همین چیزهایی بود که به ظاهر می دیدند؛ در خیابان و میدان یا در پیمایش ها که مردم ایران از چیزهایی ناراضی اند، یا بالاتر از ناراضی، نگران اند، یا بالاتر از نگران، ناامیدند و آنها را به توهم می انداخت که ملت ایران می تواند راه را برای دشمن باز کند و به آنها خوش آمد بگوید. اما غافل از وجوه خاصی از جامعه ایران بودند.
وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ یعنی بعد از اتفاقات ۱۴۰۱ که کشور چند ماه شرایط سخت اقتصادی و اضطراب داشت، وقتی از جامعه ایرانی پرسیده شد به ایرانی بودن خود افتخار می کنید یا خیر، ۸۳ درصد ایرانیها گفتند «به ایرانی بودن خود افتخار می کنم». ۵۳.۳ درصد «خیلی زیاد»، ۲۹.۷ درصد «زیاد»؛ یعنی در این ۸۳ درصد، حدودا دو سوم «خیلی زیاد» است. این جامعه ایران است؛ جامعه ای که به ایرانی بودن خودش به صورت زیاد و خیلی زیاد افتخار می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: دشمنانمان فکر می کردند اگر ۹۰ درصد گزاره های یک پیمایش نقد، نگرانی یا حتی ناامیدی است، معنایش این است که حاضرند با دشمن ایران مصالحه کنند یا سکوت پیشه کنند. اما این اتفاق نیفتاد.
صالحی اظهار داشت: این دوازده روزه برای مان فرصتی برای شناخت دقیق تر دارایی های خودمان، کنار هم بودن هایمان بود. پس این فرصت را قدر بدانیم.
منبع: almor.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲