شادی و نشاط نیاز همگان است

شادی و نشاط نیاز همگان است ال مور: تهران- چهره های عبوس، ابروهای درهم كشیده، غرولندهای زیرلب، پرخاش بی جهت یا درگیری های فیزیكی و لفظی كه روزانه در سطح جامعه با آن ها برخورد می نماییم، همگی دلالت بر كاهش میزان شادی و نشاط است كه به گمشده ای در این روزهای زندگی ما ایرانی ها تبدیل گشته است.


به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، مشكلات معیشتی و شغلی، ضعف در روابط فردی و اجتماعی، آشنا نبودن با مهارت های زندگی، منفی نگری و افزایش اختلالات روحی روانی همچون عواملی است كه میزان خوشنودی و رضایتمندی را در جامعه ایران كاهش داده است. به گونه ای كه مسئولان دولت در سال های اخیر بارها بر لزوم های تولید شادی و نشاط در جامعه ایران تاكید نمودند.
در تازه ترین این اظهارات، «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه های این وزارتخانه برای تدوین و اجرای برنامه های ملی و استانی در جهت تولید نشاط اجتماعی اطلاع داده است.
وزیر ارشاد یكی از راهكارهای برقراری فضای شاد در جامعه را تقویت ظرفیت های مردمی فرهنگ و هنر و بهره برداری از سرمایه و ظرفیت هنرمندان در این بخش عنوان كرده است. پیش از آن هم رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود كار كسانی را كه یأس و نومیدی به جامعه پمپاژ می كنند با كار دشمن برابر عنوان كردند.
از این رو، دولتمردان یازدهم و دوازهم بخشی از وعده های خویش را بر گسترش نشاط و شادی در جامعه استوار ساختند و در این سال ها تلاش های خویش را بخصوص در حوزه های فرهنگی و اجتماعی بر نهادینه سازی شادی در جامعه اختصاص داده اند. در نتیجه این تلاش و هشدارها باآنكه مردم ایران تا اندازه ای دریافته اند كه باید بیش از پیش در زندگی به سمت شادی و تفكر مثبت حركت كنند اما به صورت حتم تا دستیابی به جامعه ای كه در آن شاخص های شادی، تندرستی، روانشناسی مثبت گرا و نشاط رشد یافته باشد، فاصله بسیار باقی مانده است.
در مسیر دستیابی به چنین اهدافی عوامل گوناگونی از شرایط اقتصادی و سیاسی تا گرایشات رفتاری و روانی افراد جامعه، دخیل خواهند بود. اولین وظیفه بر دوش سیاستگذاران و برنامه ریزان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است.
بسیاری از افراد در شرایط برخورداری از رفاه اقتصادی، امنیت شغلی و امید به آینده، شاد و راضی زیست خواهند كرد. ازاین رو تلاش مسئولان برای برقراری امنیت سیاسی و اقتصادی نقش پررنگی در میزان رضایتمندی مردم از شرایط خواهد داشت.
به دلیل رشد افسردگی در جوامع معاصر بخصوص كشورهای در حال توسعه، برنامه ریزان فرهنگی، صنعتی به نام صنعت شادی بوجود آورده اند. این صنعت به دنبال تولید شادی های تصنعی برای افراد بوده و از ابزارهای فرهنگی كمك بسیاری می گیرد. در یكی دو سال اخیر هم این مورد مورد توجه جدی فعالان فرهنگی و رسانه ای كشور قرار گرفته است.
تولید برخی برنامه های تلویزیونی، اجرای برنامه های كمدی ایستاده (استند آپ كمدی) و برگزاری كنسرت های موسیقی را می توان از ابزارهای به كار گرفته شده برای وادار كردن مردم به خنده است.
دولت ها می توانند با حمایت از طریق اندازی كسب و كارهای فرهنگی و تولید بسترهای لازم برای كسب درآمد افرادی كه دارای ظرفیت های فرهنگی و هنری در زمینه تولید نشاط و سرگرمی هستند، به گسترش این مهم در جامعه كمك كنند.
در كنار بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی سینما، تئاتر، موسیقی و تلویزیون از فرصت های ورزشی و میزان علاقه ایرانی ها به ورزش هم نباید غافل شد. ورزش روح نشاط را در جامعه گسترش خواهد داد. فرهنگ سازی در جهت گنجاندن ورزش در برنامه روزمره زندگی ایرانی ها نه تنها بیماری های غیرواگیر مانند چاقی، مشكلات قلبی عروقی و انواع سرطان را كنترل كرده بلكه افراد را شاداب و بانشاط می سازد.
تلاش رسانه های غربی و فارسی زبان خارجی در القای نارضایتی، غم و اندوه به مردم ایران را نمی توان در افزایش افسردگی و احساس نامناسب به شرایط موجود نادیده انگاشت. خیلی از شبكه های ماهواره ای فارسی زبان با به كارگیری شیوه های جنگ نرم چون دروغ پردازی و برجسته سازی مشكلات اقتصادی و اجتماعی، باورهای فرهنگی، اعتقادات دینی و همبستگی ملی را میان ایرانی ها نشانه می روند. این رسانه ها تلاش می كنند تا شرایط سیاسی و اقتصادی ایران شكننده و ناامن جلوه دهند. آنان به مردم ناامنی و احساس نارضایتی را تزریق می كنند.
ایجاد و تقویت زیرساخت های تفریح و شادی و افزایش سطح رضایتمندی در زندگی به صورت حتم تاثیرِ تبلیغات تمام ناپذیر رسانه های خارجی ضد ایران را خنثی خواهد ساخت.
دست آخر هم خود افراد در تقویت روحیه شاد و تولید نشاط در زندگی خود دخیل هستند. نشاط واقعی مقوله ای نسبی است كه از تركیب شرایط فردی و اجتماعی كه فرد در آن زندگی می كند به دست می آید. نقش افراد در تولید این احساس تا جایی است كه هر چه دولت ها و سیاست ها در جهت تولید شادی، پویایی و احساس مفید بودن در جامعه حركت كنند تا زمانی كه افراد، خود به دنبال تغییرات درونی نباشند، جریان نشاط در جامعه برقرار نخواهد شد.
افراد با مثبت گرایی، پرورش اندیشه های شادی محور، دوری از افكار منفی و ترس های واهی، تقویت مهارت های اخلاقی چون احترام، مهربانی، نوع دوستی یا كمك به دیگران، احساس خوشبختی و كوشش برای سعادتمندی می توانند غول افسردگی را شكست دهند. افراد برخوردار از سلامت روحی و روانی احساس شادمانی بیشتری خواهند داشت.
كلام پایانی اینكه كسب شادی از طریق مشروع نیازمند فضای امیدواركننده در جامعه است. تا زمانی كه راه های سالم و امن برای تخلیه هیجانات و پاسخ به نیاز شادی پیش روی مردم بخصوص نوجوانان و جوانان قرار نگیرد، روی آوری برخی جوانان به تفریحات ناسالم دور از انتظار نیست.

پژوهش**9283**1601**


1397/03/12
14:02:45
5.0 / 5
4614
تگهای خبر: تولید , جامعه , جوانان , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس