نمایش هایی با مبحث رنج، زاییده دردهای جامعه است
به گزارش ال مور كارگردان نمایش «خروس لاری» اظهار داشت: بعنوان یك نویسنده بازتاب دهنده شرایط جامعه ای هستم كه در آن زندگی می كنم و به چشم می بینم آنچنان كه درد در تئاتر بازتاب رنج های موجود در جامعه است.
امید سهرابی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینكه اگر نمایش «خروس لاری» دردناك است شرایط جامعه را نشان می دهد، تصریح كرد: این روزها فضای درد و غم در جامعه وجود دارد؛ كافی است نگاهی به شبكه های اجتماعی بیاندازیم تا مورد هجوم مسائل دردناك قرار بگیریم.
وی اضافه كرد: در این دنیای ناامن كه تبدیل به فضایی غیرقابل سكونت شده است جز متنی دردناك برخاسته از وجود نویسنده، نگارش دیگری نمی توان داشت.
به گفته وی، این دلیلی نیست كه نمایش بعدی كه می نویسم كمدی نباشد اما اگر حال و هوای این روزهای جامعه تغییری نكند بطور قطع بر كار نمایشنامه نویسان هم تاثیر خواهد گذاشت.
این نویسنده تئاتر و تلویزیون با اشاره به اینكه در نمایشنامه «خروس لاری» حرفی برایش اهمیت داشته كه باید زده می شد، خاطرنشان كرد: در تئاتر بخشی از جریان و نگاه نویسنده مابه از سازی می گردد و در این نمایش هم وجود خروس آن هم از نوع لاری شاید در جامعه عینیت نداشته باشد اما مابه از دارد.
وی وجود خروس لاری را در نمایش، نماد یك تنبیه خواند و تصریح كرد: این تنها حیوان خشن خانگی است كه می توانیم برای استعاره از موضوعات مختلف از آن بهره ببریم.
سهرابی با اشاره به اینكه اگر نمایش «خروس لاری» را در كلمه ای فشرده نماییم به واژه تحقیر دست می یابیم، تصریح كرد: با همین كلمه تحقیر، عشق تبدیل به نفرت می گردد و حتی امكان دارد فاجعه ای دردناك تر را رقم بزند.
وی اعتقاد دارد، صداقت سنجی سخنان شخصیت هایی كه او خلق كرده برعهده مخاطب است، اظهار داشت: من با درك یك شخصیت آنرا می نویسم اما حق دادن یا ندادن به آن برعهده تماشاگر است.
سهرابی با اشاره به این كه نمی توان حكم قطعی صادر كرد كه چرخه ظلم قابل تكرار است یا خیر، تصریح كرد: وقتی پایه های سلطه بر پا می گردد ناگریز نسبت به سلطه گر اعتراض به وجود می آید. در فضای این اعتراض، ظلم ریشه یابی نمی گردد بلكه تنها ظالم مورد افترا قرار می گیرد.
وی با اشاره به اهمیت پرداختن به عمق مساله ظلم و ریشه یابی آن، افزود: گاه جای ظالم و مظلوم عوض می گردد و دیگر كسی به وجود ظالم معترض نیست. بلكه مساله مهم تنها جایگاهی است كه ظالم و مظلوم در آن قرار می گیرند و نه نفس ظلم.
به گفته وی، تاریخ شاهد عشق هایی بوده كه به نفرت تغییر ماهیت داده اند.
فراهنگ ** 7561 ** 9053
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست